This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AZJFRUK12%21RIV13-MZE-26722861/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AZJFRUK12%21RIV13-MZE-26722861
rdf:type
skos:Concept n8:Vysledek
rdfs:seeAlso
http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2012/132_s._iv-viii.pdf
dcterms:description
Sledováno bylo využití tří druhů komerčních fruktanů inulinového typu Orafti GR, Orafti Synergy1 a Orafti P95 (BENEOTM, Belgie) při jejich fermentaci probiotickými kulturami Lactobacillus acidophilus CCDM 151, Lactobacillus rhamnosus CCDM 150, Enterococcus durans CCDM 922 a Enterococcus faecium CCDM 945 (Sbírka mlékařskych mikroorganismů LaktofloraR, ČR). Na začátku a na konci 16 hodinové fermentace při optimalních podmínkách pro daný mikroorganismus byly určovány: obsah fruktanů (metodou HPLC s RI detekci), počet mikroorganismů (klasickou plotnovou metodou) a pH substratu. Z experimentalních výsledků byl zjištěn významny rozdíl mezi fermentací fruktanů laktobacily a enterokoky, přičemž obecně lze hodnotit využivání fruktanů laktobacily jako vyšší než využívání v případě enterokoků. Sledováno bylo využití tří druhů komerčních fruktanů inulinového typu Orafti GR, Orafti Synergy1 a Orafti P95 (BENEOTM, Belgie) při jejich fermentaci probiotickými kulturami Lactobacillus acidophilus CCDM 151, Lactobacillus rhamnosus CCDM 150, Enterococcus durans CCDM 922 a Enterococcus faecium CCDM 945 (Sbírka mlékařskych mikroorganismů LaktofloraR, ČR). Na začátku a na konci 16 hodinové fermentace při optimalních podmínkách pro daný mikroorganismus byly určovány: obsah fruktanů (metodou HPLC s RI detekci), počet mikroorganismů (klasickou plotnovou metodou) a pH substratu. Z experimentalních výsledků byl zjištěn významny rozdíl mezi fermentací fruktanů laktobacily a enterokoky, přičemž obecně lze hodnotit využivání fruktanů laktobacily jako vyšší než využívání v případě enterokoků. Fermentability of three commercial inulin type fructans Orafti GR, Orafti Synergy1 and Orafti P95 (BENEOTM, Belgium) by probiotic cultures Lactobacillus acidophilus CCDM 151, Lactobacillus rhamnosus CCDM 150, Enterococcus durans CCDM 922 and Enterococcus faecium CCDM 945 (Culture Collection of Dairy Microorganisms LaktofloraR, Czech Republic) was evaluated. The content of fructans (HPLC Method with RI detection), the bacterial counts (by plate method) and pH of substrate were determined at the beginning and at the end of 16 hours fermentation. The significant differences between both fructan fermentations with lactobacilli or with enterococci were found and the utilization by lactobacilli might be classified as higher.
dcterms:title
Fermentability of commercial inulin type fructans by lactobacilli and enterococci Fermentace komerčních fruktanů inulinového typu laktobacily a enterokoky Fermentace komerčních fruktanů inulinového typu laktobacily a enterokoky
skos:prefLabel
Fermentace komerčních fruktanů inulinového typu laktobacily a enterokoky Fermentace komerčních fruktanů inulinového typu laktobacily a enterokoky Fermentability of commercial inulin type fructans by lactobacilli and enterococci
skos:notation
RIV/26722861:_____/12:ZJFRUK12!RIV13-MZE-26722861
n8:predkladatel
n9:ico%3A26722861
n3:aktivita
n14:P
n3:aktivity
P(QI91B274)
n3:cisloPeriodika
132
n3:dodaniDat
n11:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n4:1807366 n4:3827992 n4:7561504
n3:druhVysledku
n10:J
n3:duvernostUdaju
n6:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
136370
n3:idVysledku
RIV/26722861:_____/12:ZJFRUK12
n3:jazykVysledku
n19:cze
n3:klicovaSlova
fructans; fermentation; lactobacilli; enterococci
n3:klicoveSlovo
n16:lactobacilli n16:fructans n16:fermentation n16:enterococci
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[2A90FA7BAC8C]
n3:nazevZdroje
Mlékařské listy
n3:obor
n17:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:projekt
n13:QI91B274
n3:rokUplatneniVysledku
n11:2012
n3:svazekPeriodika
2012
n3:tvurceVysledku
Kunová, Gabriela Pinkrová, J. Pechačová, Marta Kopicová, Z. Peroutková, Jitka Bohačenko, I.
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
5