This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3ASYRMAZ12%21RIV13-MSM-26722861/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3ASYRMAZ12%21RIV13-MSM-26722861
rdf:type
n5:Vysledek skos:Concept
rdfs:seeAlso
http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2012/130_i-iii.pdf
dcterms:description
Effect of bacteriocins produce of pediococci and enterococci by rippening cheeses be ripen under smear was studing in this work. Cheeses were contaminated by Listeria before start of ripening or before aplication smear culture.Tested preparations were aplicating in diferent stages of ripen. Concentration of Listeria was monitored after aplication preparations. The best result was achieved for cheeses fully ripened contaminated after aplication smear culture and spread by culture of Enterococcus. Limit of infectivity 102 CFU/g for at-risk groups of consumers was also exceeded in these cheeses.The concentration of Listeria was higher in the others cases. Effect of bacteriocins was confirmed in results. Importance of sanitation and rules HACCP in manufacturing were highlighted in condition ripening cheese under smear. Cílem práce bylo ověření účinnosti bakteriocinů produkovaných pediokoky a enterokoky při zrání sýrů zrajících pod mazem. Sýry byly kontaminovány listeriemi před začátkem zrání nebo před aplikaci mazové kultury. Testované přípravky byly aplikovány v různých fázích zrání a poté sledována koncentrace listerií. Nejlepší výsledek byl dosažen po úplném dozrání u sýrů kontaminovaných před aplikaci mazové kultury a ošetřených enterokokovou kulturou. Ale i u těchto sýrů byla překročena hranice infekčnosti 102 KTJ/g pro rizikové skupiny konzumentů. V ostatních případech byla koncentrace listerií ještě vyšší. Výsledky potvrdily účinnost bakteriocinů, ale v podmínkách zrání sýrů pod mazem zároveň zdůraznily význam sanitace a zásad HCCP ve výrobě. Cílem práce bylo ověření účinnosti bakteriocinů produkovaných pediokoky a enterokoky při zrání sýrů zrajících pod mazem. Sýry byly kontaminovány listeriemi před začátkem zrání nebo před aplikaci mazové kultury. Testované přípravky byly aplikovány v různých fázích zrání a poté sledována koncentrace listerií. Nejlepší výsledek byl dosažen po úplném dozrání u sýrů kontaminovaných před aplikaci mazové kultury a ošetřených enterokokovou kulturou. Ale i u těchto sýrů byla překročena hranice infekčnosti 102 KTJ/g pro rizikové skupiny konzumentů. V ostatních případech byla koncentrace listerií ještě vyšší. Výsledky potvrdily účinnost bakteriocinů, ale v podmínkách zrání sýrů pod mazem zároveň zdůraznily význam sanitace a zásad HCCP ve výrobě.
dcterms:title
Ověření účinnosti antilisteriálních přípravků při technologickém postupu výroby sýrů zrajících pod mazem Ověření účinnosti antilisteriálních přípravků při technologickém postupu výroby sýrů zrajících pod mazem Verification of activity antilisterial agents in technological production of smear surface ripening cheese
skos:prefLabel
Ověření účinnosti antilisteriálních přípravků při technologickém postupu výroby sýrů zrajících pod mazem Ověření účinnosti antilisteriálních přípravků při technologickém postupu výroby sýrů zrajících pod mazem Verification of activity antilisterial agents in technological production of smear surface ripening cheese
skos:notation
RIV/26722861:_____/12:SYRMAZ12!RIV13-MSM-26722861
n5:predkladatel
n15:ico%3A26722861
n3:aktivita
n14:Z
n3:aktivity
Z(MSM2672286101)
n3:cisloPeriodika
130
n3:dodaniDat
n10:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n16:4962419
n3:druhVysledku
n9:J
n3:duvernostUdaju
n12:S
n3:entitaPredkladatele
n4:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
157448
n3:idVysledku
RIV/26722861:_____/12:SYRMAZ12
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
Listeria; bacteriocins; cheeses be ripen under smear; rippening of cheeses; pediococci; enterococci
n3:klicoveSlovo
n11:pediococci n11:enterococci n11:rippening%20of%20cheeses n11:Listeria n11:bacteriocins n11:cheeses%20be%20ripen%20under%20smear
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[DC2FCA208F0B]
n3:nazevZdroje
Mlékařské listy
n3:obor
n18:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n10:2012
n3:svazekPeriodika
2012
n3:tvurceVysledku
Kvasničková, Eva Pechačová, M. Havlíková, Š.
n3:zamer
n19:MSM2672286101
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
3