This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AKVASIN12%21RIV13-MSM-26722861/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AKVASIN12%21RIV13-MSM-26722861
rdf:type
n7:Vysledek skos:Concept
rdfs:seeAlso
http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2012/133_s.vii-xi.pdf
dcterms:description
Yeasts and yeast cultures are currently one of the most widely used microbial feed additives for dairy cows having positive effect on rumen fermentation. In this study was attention focused on changes in the main milk components, changes in particular fatty acids groups and urea caused by addition of yeast preparation based on Saccharomyces cerevisiae. Mean value of fat content is 0,2% lower and protein value 0,06% lower by addition of yeast preparation. The study does not contain enhanced milk yield caused by addition of yeast to the feed ration. Positive effect of feeding yeast preparations is apparent especially in 10% growth/increase polyen fatty acids compared to breads without addition of yeast preparations, while the content of trans fatty acids increased by 7%. Feeding yeast preparation also brought about 20% increasing of conjugated linoleic acid content. The addition of yeast preparation to the diet stabilizes the urea content in milk, because markedly lower urea content variability was proved for breads feeding yeast. Kvasinky a kvasinkové kultury patří v současné době mezi nejrozšířenější mikrobiální krmná aditiva podávaná dojnicím s pozitivním vlivem na bachorovou fermentaci. Pozornost studie byla zaměřena na změny hlavních složek mléka, jednotlivých skupin mastných kyselin a močoviny vlivem zkrmování kvasinkového preparátu na bázi Saccharomyces cerevisiae. Obsah tuku u chovů zkrmujících kvasinky se snížil v průměru o 0,2 % a obsah bílkovin o 0,06 %, ale studie neobsahuje dojivost, která vzrůstá vlivem přídavku kvasinkových preparátů do krmné dávky. Pozitivní vliv zkrmování kvasinkových přípravků je patrný zejména u polyenových mastných kyselin, kde došlo ke zvýšení průměrně o 10 % v porovnání s chovy bez přídavku kvasinkových preparátů, zatímco obsah trans mastných kyselin se zvýšil u chovů zkrmujících kvasinky o 7 %. Zkrmování kvasinkových preparátů přineslo rovněž nárůst konjugované linolenové kyseliny o cca 20 %. Přídavek kvasinkového preparátu také stabilizuje obsah močoviny v mléce, protože u chovů zkrmujících kvasinky byla prokázána výrazně nižší míra variability v obsahu močoviny. Kvasinky a kvasinkové kultury patří v současné době mezi nejrozšířenější mikrobiální krmná aditiva podávaná dojnicím s pozitivním vlivem na bachorovou fermentaci. Pozornost studie byla zaměřena na změny hlavních složek mléka, jednotlivých skupin mastných kyselin a močoviny vlivem zkrmování kvasinkového preparátu na bázi Saccharomyces cerevisiae. Obsah tuku u chovů zkrmujících kvasinky se snížil v průměru o 0,2 % a obsah bílkovin o 0,06 %, ale studie neobsahuje dojivost, která vzrůstá vlivem přídavku kvasinkových preparátů do krmné dávky. Pozitivní vliv zkrmování kvasinkových přípravků je patrný zejména u polyenových mastných kyselin, kde došlo ke zvýšení průměrně o 10 % v porovnání s chovy bez přídavku kvasinkových preparátů, zatímco obsah trans mastných kyselin se zvýšil u chovů zkrmujících kvasinky o 7 %. Zkrmování kvasinkových preparátů přineslo rovněž nárůst konjugované linolenové kyseliny o cca 20 %. Přídavek kvasinkového preparátu také stabilizuje obsah močoviny v mléce, protože u chovů zkrmujících kvasinky byla prokázána výrazně nižší míra variability v obsahu močoviny.
dcterms:title
Změny vybraných složek mléka po aplikaci kvasinkových preparátů do výživy dojnic Změny vybraných složek mléka po aplikaci kvasinkových preparátů do výživy dojnic Changes of choice milk components after application of yeast preparation to dairy cow diet
skos:prefLabel
Změny vybraných složek mléka po aplikaci kvasinkových preparátů do výživy dojnic Changes of choice milk components after application of yeast preparation to dairy cow diet Změny vybraných složek mléka po aplikaci kvasinkových preparátů do výživy dojnic
skos:notation
RIV/26722861:_____/12:KVASIN12!RIV13-MSM-26722861
n7:predkladatel
n8:ico%3A26722861
n3:aktivita
n14:Z
n3:aktivity
Z(MSM2672286101)
n3:cisloPeriodika
133
n3:dodaniDat
n16:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n12:6693849 n12:9677658 n12:1471481
n3:druhVysledku
n9:J
n3:duvernostUdaju
n13:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
182705
n3:idVysledku
RIV/26722861:_____/12:KVASIN12
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
yeast preparation; dairy cow diet; fat; fatty acids; protein; urea
n3:klicoveSlovo
n4:dairy%20cow%20diet n4:fatty%20acids n4:protein n4:urea n4:yeast%20preparation n4:fat
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[49FD776B2D7C]
n3:nazevZdroje
Mlékařské listy
n3:obor
n19:GG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n16:2012
n3:svazekPeriodika
2012
n3:tvurceVysledku
Seydlová, Růžena Elich, Ondřej Snášelová, Jana
n3:zamer
n11:MSM2672286101
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
5