This HTML5 document contains 57 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/statVydaniPatentuVzoru/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n23http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/uzemniOchranaPatentu/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/podDruhVysledku/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AZFREPA11%21RIV12-MZE-26722861/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/vyuzitiPatentuVzoru/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/licencniPoplatek/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/vyuzitiJinymSubjektem/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AZFREPA11%21RIV12-MZE-26722861
rdf:type
skos:Concept n9:Vysledek
rdfs:seeAlso
http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1553364&lan=cs
dcterms:description
Obsahem užitného vzoru je návrh nových směsných ovocno-zeleninových šťáv na bázi zelí nebo červené řepy ošetřené vysokým tlakem. Laboratorně vyrobené šťávy byly senzoricky hodnoceny a byly u nich stanoveny základní složení, obsah celkových polyfenolů a kyseliny askorbové a antioxidační aktivita. Vyrobené šťávy byly ošetřeny vysokým tlakem (410 MPa). Tento způsob ošetření zachovává nutričně významné látky, ale poškozuje buněčné struktury mikroorganismů do té míry, že mikroorganismy nejsou schopné růst do konce doby použitelnosti. Obsahem užitného vzoru je návrh nových směsných ovocno-zeleninových šťáv na bázi zelí nebo červené řepy ošetřené vysokým tlakem. Laboratorně vyrobené šťávy byly senzoricky hodnoceny a byly u nich stanoveny základní složení, obsah celkových polyfenolů a kyseliny askorbové a antioxidační aktivita. Vyrobené šťávy byly ošetřeny vysokým tlakem (410 MPa). Tento způsob ošetření zachovává nutričně významné látky, ale poškozuje buněčné struktury mikroorganismů do té míry, že mikroorganismy nejsou schopné růst do konce doby použitelnosti. Utility design is focused on the development of new mixed fruit-vegetable juice based on cabbage or beetroot treated by high pressure. The nutritional and sensory evaluations were carried out in juices prepared in laboratory. The contents of total phenolic compounds, ascorbic acid and antioxidant activity were as well determined. Produced juices were pasteurised by high pressure (410 MPa). This technique maintains the level of important nutritional substances, but cell structures of microorganisms are injured by the measure, they are not able to grow up to usable life.
dcterms:title
Ovocno-zeleninová šťáva (zelí, červená řepa) Fruit-vegetable juice (cabbage, beetroot) Ovocno-zeleninová šťáva (zelí, červená řepa)
skos:prefLabel
Ovocno-zeleninová šťáva (zelí, červená řepa) Ovocno-zeleninová šťáva (zelí, červená řepa) Fruit-vegetable juice (cabbage, beetroot)
skos:notation
RIV/26722861:_____/11:ZFREPA11!RIV12-MZE-26722861
n9:predkladatel
n10:ico%3A26722861
n4:aktivita
n21:P
n4:aktivity
P(QI91B089)
n4:cisloPatentuVzoru
21951
n4:datumUdeleniPatentuVzoru
2011-03-21+01:00
n4:dodaniDat
n12:2012
n4:domaciTvurceVysledku
n19:8680302 n19:7228724
n4:druhVysledku
n7:F%2FU
n4:duvernostUdaju
n14:S
n4:entitaPredkladatele
n20:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
219302
n4:idVysledku
RIV/26722861:_____/11:ZFREPA11
n4:jazykVysledku
n13:cze
n4:klicovaSlova
fruit-vegetable juice; cabbage; beetroot; high pressure
n4:klicoveSlovo
n5:beetroot n5:high%20pressure n5:fruit-vegetable%20juice n5:cabbage
n4:kontrolniKodProRIV
[BE544F0C42C2]
n4:licencniPoplatek
n18:A
n4:mistoVydaniPatentuVzoru
Prague
n4:nazevVydavatelePatentuVzoru
Úřad průmyslového vlastnictví
n4:obor
n11:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
11
n4:projekt
n23:QI91B089
n4:rokUplatneniVysledku
n12:2011
n4:statVydaniPatentuVzoru
n6:CZ
n4:tvurceVysledku
Rysová, J. Průchová, J. Kejmarová, Marie Gabrovská, D. Houška, M. Novotná, P. Němečková, Irena Ouhrabková, J. Loučková, K. Strohalm, J. Laknerová, I.
n4:uzemniOchranaPatentu
n17:E
n4:vlastnik
n20:vlastnikVysledku
n4:vyuzitiJinymSubjektem
n15:A
n4:vyuzitiPatentuVzoru
n16:B