This HTML5 document contains 41 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AJPREZV11%21RIV12-MSM-26722861/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AJPREZV11%21RIV12-MSM-26722861
rdf:type
skos:Concept n11:Vysledek
dcterms:description
Lactic acid bacteria are essential in the manufacture of fermented dairy products. Due to their activities, they cause changes in the viscosity, texture and taste of fermented products. Fermented milk products are important for their dietetic – healing properties. Lactic acid bacteria are producing lactic acid trough which they affect the ratio between the gut microflora and thereby preventing the development of undesirable microflora. Beside the products from cow's milk increased interest in fermented products from sheep's or goat's milk it is possible to see. The aim of this work was the selection of lactic acid bacteria strains, which would qualify for the fermentation of goats and sheep milk in terms of technology for the farm processores. Of importace is also the knowledge about acidity which the fermented products from goat and sheep milk after the fermentation process with different bacterial strains (yoghurt and cream cultures, probiotic cultures) may reach. We also observed if various fermented milk products achieve the desired number of different bacterial strains according to the legislation.The counts of selected culture strains meet the required microbial counts in goat and sheep fermend milk. Ve výrobě fermentovaných mléčných produktů jsou nepostradatelné bakterie mléčného kvašení. Jejich činností se mění viskozita, struktura a chuť zakysaného výrobku. Zakysané mléčné výrobky mají pro lidský organismus význam dieteticko léčebný, neboť především tvorbou kyseliny mléčné ovlivňují vzájemný poměr bakterií v mikroflóře střeva, a tím zabraňují rozvoji nežádoucí mikroflóry zejména peptonizující. S oblibou konzumace jogurtů, mléčných kysaných nápojů vyrobených z kravského mléka přibývá také zájem o tyto produkty z mléka kozího nebo ovčího. Cílem naší práce byl výběr kmenů bakterií mléčného kvašení, které by vyhovovaly pro fermentaci mléka ovčího a kozího z hlediska technologického pro faremní zpracovatele. Aby také malozpracovatelé mléka měli přehled, jaké kyselosti může fermentovaný výrobek dosahovat v různých druzích mlék zakysaných smetanovou, jogurtovou a probiotickou kulturou. Zároveň jsme sledovali, zda jednotlivá fermentovaná mléka obsahují požadovaný počet bakterií jednotlivých kmenů kultur daný legislativou. Kmeny vybraných kultur mléčného kvašení požadované parametry počtu mikroorganismů splňují jak v kozím tak i ovčím fermentovaném mléce. Ve výrobě fermentovaných mléčných produktů jsou nepostradatelné bakterie mléčného kvašení. Jejich činností se mění viskozita, struktura a chuť zakysaného výrobku. Zakysané mléčné výrobky mají pro lidský organismus význam dieteticko léčebný, neboť především tvorbou kyseliny mléčné ovlivňují vzájemný poměr bakterií v mikroflóře střeva, a tím zabraňují rozvoji nežádoucí mikroflóry zejména peptonizující. S oblibou konzumace jogurtů, mléčných kysaných nápojů vyrobených z kravského mléka přibývá také zájem o tyto produkty z mléka kozího nebo ovčího. Cílem naší práce byl výběr kmenů bakterií mléčného kvašení, které by vyhovovaly pro fermentaci mléka ovčího a kozího z hlediska technologického pro faremní zpracovatele. Aby také malozpracovatelé mléka měli přehled, jaké kyselosti může fermentovaný výrobek dosahovat v různých druzích mlék zakysaných smetanovou, jogurtovou a probiotickou kulturou. Zároveň jsme sledovali, zda jednotlivá fermentovaná mléka obsahují požadovaný počet bakterií jednotlivých kmenů kultur daný legislativou. Kmeny vybraných kultur mléčného kvašení požadované parametry počtu mikroorganismů splňují jak v kozím tak i ovčím fermentovaném mléce.
dcterms:title
Mléka přežvýkavců fermentovaná bakteriemi mléčného kvašení Mléka přežvýkavců fermentovaná bakteriemi mléčného kvašení Milks of ruminants fermented by lactic acid bacteria
skos:prefLabel
Mléka přežvýkavců fermentovaná bakteriemi mléčného kvašení Milks of ruminants fermented by lactic acid bacteria Mléka přežvýkavců fermentovaná bakteriemi mléčného kvašení
skos:notation
RIV/26722861:_____/11:JPREZV11!RIV12-MSM-26722861
n11:predkladatel
n14:ico%3A26722861
n4:aktivita
n12:Z
n4:aktivity
Z(MSM2672286101)
n4:cisloPeriodika
2
n4:dodaniDat
n7:2012
n4:domaciTvurceVysledku
n17:9589244
n4:druhVysledku
n18:J
n4:duvernostUdaju
n9:S
n4:entitaPredkladatele
n6:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
212746
n4:idVysledku
RIV/26722861:_____/11:JPREZV11
n4:jazykVysledku
n15:cze
n4:klicovaSlova
sheep milk; goat milk; lactic acid bakteria; acidity of milk
n4:klicoveSlovo
n5:lactic%20acid%20bakteria n5:sheep%20milk n5:goat%20milk n5:acidity%20of%20milk
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[2AAE3B828C1C]
n4:nazevZdroje
Náš chov
n4:obor
n16:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
1
n4:rokUplatneniVysledku
n7:2011
n4:svazekPeriodika
2011
n4:tvurceVysledku
Dragounová, Hedvika
n4:zamer
n10:MSM2672286101
s:issn
0027-8068
s:numberOfPages
3