This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AJMIKAC11%21RIV12-MSM-26722861/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AJMIKAC11%21RIV12-MSM-26722861
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
rdfs:seeAlso
http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2011/128_s._xv-xviii.pdf
dcterms:description
Influence of pH and storage temperature (4 and 10 °C) on cultural and contaminating micro-flora of acidophilic milks was tested. Various pH-values (about 4.2 and 3.8) were reached by means of various inoculum of lactobacillic culture (0.05 and 2 %). While density of lactobacilli remained above 1 x 106 cfu/g during 4 weeks storage, density of mesophilic lactic cocci and contaminating micro-organisms significantly decreased, and the more, so the lower the pH. Over-acidification manifested especially in samples stored at higher temperature or with higher inoculum of lactobacillic culture. Moreover, it was found out that significant growth of contaminating micro-organisms takes place during fermentation – in this experiment, from the density orderly 100 cfu/ml in pasteurized milk to the density 105 cfu/g in the final product after fermentation, which was furthermore confirmed in a model experiment. Studován byl vliv pH a teploty skladování (4 a 10 °C) na kulturní a kontaminující mikroflóru acidofilních mlék. Různých hodnot pH (okolo 4,2 a 3,8) bylo dosaženo různou očkovací dávkou laktobacilové kultury (0,05 a 2 %). Zatímco se denzita laktobacilů během 4 týdnů skladování udržela na hodnotě vyšší než 1 x 106 KTJ/g, denzita mezofilních mléčných koků a kontaminujících mikroorganismů významně poklesla, a to tím více, čím nižší bylo pH. Překysávání se projevilo zejména ve vzorcích skladovaných při vyšší teplotě anebo s vyšší očkovací dávkou laktobacilové kultury. Dále bylo zjištěno, že v průběhu fermentace dochází k významnému pomnožení kontaminujících mikroorganismů – v tomto pokuse z denzity řádově 100 KTJ/ml v pasterovaném mléce na denzitu 105 KTJ/g ve výrobku po fermentaci, což bylo ještě potvrzeno modelovým pokusem. Studován byl vliv pH a teploty skladování (4 a 10 °C) na kulturní a kontaminující mikroflóru acidofilních mlék. Různých hodnot pH (okolo 4,2 a 3,8) bylo dosaženo různou očkovací dávkou laktobacilové kultury (0,05 a 2 %). Zatímco se denzita laktobacilů během 4 týdnů skladování udržela na hodnotě vyšší než 1 x 106 KTJ/g, denzita mezofilních mléčných koků a kontaminujících mikroorganismů významně poklesla, a to tím více, čím nižší bylo pH. Překysávání se projevilo zejména ve vzorcích skladovaných při vyšší teplotě anebo s vyšší očkovací dávkou laktobacilové kultury. Dále bylo zjištěno, že v průběhu fermentace dochází k významnému pomnožení kontaminujících mikroorganismů – v tomto pokuse z denzity řádově 100 KTJ/ml v pasterovaném mléce na denzitu 105 KTJ/g ve výrobku po fermentaci, což bylo ještě potvrzeno modelovým pokusem.
dcterms:title
Vliv pH a teploty skladování na mikrobiologickou kvalitu acidofilních mlék Vliv pH a teploty skladování na mikrobiologickou kvalitu acidofilních mlék Influence of pH and temperature on microbiological quality of acidophilic milks
skos:prefLabel
Influence of pH and temperature on microbiological quality of acidophilic milks Vliv pH a teploty skladování na mikrobiologickou kvalitu acidofilních mlék Vliv pH a teploty skladování na mikrobiologickou kvalitu acidofilních mlék
skos:notation
RIV/26722861:_____/11:JMIKAC11!RIV12-MSM-26722861
n17:predkladatel
n18:ico%3A26722861
n3:aktivita
n13:Z
n3:aktivity
Z(MSM2672286101)
n3:cisloPeriodika
128
n3:dodaniDat
n4:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n7:8680302 n7:6619053
n3:druhVysledku
n14:J
n3:duvernostUdaju
n11:S
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
239015
n3:idVysledku
RIV/26722861:_____/11:JMIKAC11
n3:jazykVysledku
n8:cze
n3:klicovaSlova
pH and storage temperature; contaminating microflora; acidophilic milk; prevention of microbiological defects
n3:klicoveSlovo
n12:contaminating%20microflora n12:acidophilic%20milk n12:pH%20and%20storage%20temperature n12:prevention%20of%20microbiological%20defects
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[119585C12419]
n3:nazevZdroje
Mlékařské listy
n3:obor
n10:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2011
n3:svazekPeriodika
2011
n3:tvurceVysledku
Martinková, S. Roubal, Petr Němečková, Irena
n3:zamer
n19:MSM2672286101
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
4