This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AJFEREN11%21RIV12-MSM-26722861/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AJFEREN11%21RIV12-MSM-26722861
rdf:type
skos:Concept n6:Vysledek
rdfs:seeAlso
http://www.vyzivaspol.cz/casopis-2011/vyziva-a-potraviny-5-2011.html
dcterms:description
The clinical study showed that the strain E.faecium has the ability to reduce total cholesterol, especially LDL fraction, and reduce levels of beta-D-gucuronidase. The aim was to prepare a fermented milk product with a high content of probiotic strain E. faecium with good sensory properties and subjective feeling of health and digestion. Product with a yogurt culture and tested strain complied in sensory site and a group of volunteers aged over 65 years found a positive effect on digestion, while the young volunteers didn´t feel the impact of consumption. V rámci klinické studie bylo prokázáno, že kmen EF má schopnost snižovat celkový cholesterol, zejména nežádoucí frakci LDL, a snižovat obsah beta-D-gukuronidázy. Cílem práce bylo sestavit fermentovaný mléčný výrobek s vysokým obsahem probiotického kmene EF s dobrými senzorickými vlastnostmi a subjektivního pocitu vlivu na zdraví a trávení. Výrobek s obsahem jogurtové kultury a testovaného kmene vyhověl po senzorické stránce a skupina dobrovolníků ve věku nad 65 let konstatovala pozitivní vliv na trávení, zatímco mladí dobrovolníci vliv konzumace nepociťovali. V rámci klinické studie bylo prokázáno, že kmen EF má schopnost snižovat celkový cholesterol, zejména nežádoucí frakci LDL, a snižovat obsah beta-D-gukuronidázy. Cílem práce bylo sestavit fermentovaný mléčný výrobek s vysokým obsahem probiotického kmene EF s dobrými senzorickými vlastnostmi a subjektivního pocitu vlivu na zdraví a trávení. Výrobek s obsahem jogurtové kultury a testovaného kmene vyhověl po senzorické stránce a skupina dobrovolníků ve věku nad 65 let konstatovala pozitivní vliv na trávení, zatímco mladí dobrovolníci vliv konzumace nepociťovali.
dcterms:title
Fermentovaný mléčný výrobek s obsahem probiotického kmene E. Faecium Fermentovaný mléčný výrobek s obsahem probiotického kmene E. Faecium Fermented milk product with E. Faecium probiotic strain
skos:prefLabel
Fermentovaný mléčný výrobek s obsahem probiotického kmene E. Faecium Fermentovaný mléčný výrobek s obsahem probiotického kmene E. Faecium Fermented milk product with E. Faecium probiotic strain
skos:notation
RIV/26722861:_____/11:JFEREN11!RIV12-MSM-26722861
n6:predkladatel
n7:ico%3A26722861
n4:aktivita
n19:Z
n4:aktivity
Z(MSM2672286101)
n4:cisloPeriodika
5
n4:dodaniDat
n12:2012
n4:domaciTvurceVysledku
n15:3142221 n15:3141209 n15:3511537
n4:druhVysledku
n16:J
n4:duvernostUdaju
n18:S
n4:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
199540
n4:idVysledku
RIV/26722861:_____/11:JFEREN11
n4:jazykVysledku
n13:cze
n4:klicovaSlova
clinical study; E.faecium; LDL cholesterol
n4:klicoveSlovo
n5:LDL%20cholesterol n5:clinical%20study n5:E.faecium
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[F1036C3E3D90]
n4:nazevZdroje
Výživa a potraviny
n4:obor
n17:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n12:2011
n4:svazekPeriodika
2011
n4:tvurceVysledku
Šalaková, Alexandra Budínský, P. Nehyba, Antonín Drbohlav, Jan
n4:zamer
n14:MSM2672286101
s:issn
1211-846X
s:numberOfPages
3