This HTML5 document contains 40 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3ALMIABA10%21RIV11-MSM-26722861/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3ALMIABA10%21RIV11-MSM-26722861
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
Bazénové vzorky syrového kravského mléka byly odebírány v období od dubna do září 2009. Všechny byly podrobeny mikrobiologickým rozborům na přístroji BactoScan a standardní plotnovou metodou. Poté byly ve vybraných vzorcích diagnostikovány bakteriální zástupci jako je S. aureus, S. PK-, B. cereus, E. coli, plísně a kvasinky, Str. agalactiae, Str. uberis, Enterococcus spp. a sporulující mikroorganizmy. Největší množství záchytů bylo zaznamenáno u S. PK (71,1 %). Koliformní bakterie se vyskytly v 60 z 90 vzorků. Vysoký byl i výskyt kvasinek ( v 51 vzorcích) a plísní (ve 41 vzorcích). Str. agalactiae, který zhoršuje mikrobiologickou kvalitu mléka, byl zachycen v 7 vzorcích pouze v malé denzitě. Bakteriologická identifikace mikroorganizmů v bazénových vzorcích mléka jako doplněk standardního posuzování hygienické kvality mléka by byla přínosem ve zvýšení mikrobiologické kvality mléka. Raw tank bulk milk samples were collected from selected dairy herds from April to September 2009; all were analyzed by BactoScan and Standard plate count method. In some of them detection and identification of pathogens were monitored especially S. aureus, S. PK-, B. cereus, E. coli, fungi, Str. agalactiae, Str. uberis, Enterococcus spp. and spore-forming organisms. The highest detection was recorded in S. PK (71, 1 %). Coliform bacteria were occurred in 60 of 90 samples. It was also a high incidence of yeast (in 51 samples) and an occurrence of molds in 41 samples. Str. agalactiae, which deteriorates microbial quality of milk, was detected in 7 samples only in small density. Bacteriological and strain typing data indicate that control of all organisms present in raw milk would be important for improvement of microbial quality of milk. Bazénové vzorky syrového kravského mléka byly odebírány v období od dubna do září 2009. Všechny byly podrobeny mikrobiologickým rozborům na přístroji BactoScan a standardní plotnovou metodou. Poté byly ve vybraných vzorcích diagnostikovány bakteriální zástupci jako je S. aureus, S. PK-, B. cereus, E. coli, plísně a kvasinky, Str. agalactiae, Str. uberis, Enterococcus spp. a sporulující mikroorganizmy. Největší množství záchytů bylo zaznamenáno u S. PK (71,1 %). Koliformní bakterie se vyskytly v 60 z 90 vzorků. Vysoký byl i výskyt kvasinek ( v 51 vzorcích) a plísní (ve 41 vzorcích). Str. agalactiae, který zhoršuje mikrobiologickou kvalitu mléka, byl zachycen v 7 vzorcích pouze v malé denzitě. Bakteriologická identifikace mikroorganizmů v bazénových vzorcích mléka jako doplněk standardního posuzování hygienické kvality mléka by byla přínosem ve zvýšení mikrobiologické kvality mléka.
dcterms:title
Současný stav mikrobiologické a bakteriologické kvality syrového mléka Actual state of microbiological and bacteriological raw milk quality Současný stav mikrobiologické a bakteriologické kvality syrového mléka
skos:prefLabel
Současný stav mikrobiologické a bakteriologické kvality syrového mléka Současný stav mikrobiologické a bakteriologické kvality syrového mléka Actual state of microbiological and bacteriological raw milk quality
skos:notation
RIV/26722861:_____/10:LMIABA10!RIV11-MSM-26722861
n3:aktivita
n4:Z
n3:aktivity
Z(MSM2672286101)
n3:cisloPeriodika
121
n3:dodaniDat
n7:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n13:9677658 n13:6693849
n3:druhVysledku
n17:J
n3:duvernostUdaju
n8:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
288820
n3:idVysledku
RIV/26722861:_____/10:LMIABA10
n3:jazykVysledku
n10:cze
n3:klicovaSlova
pathogens in raw cow milk; detection and identification
n3:klicoveSlovo
n9:detection%20and%20identification n9:pathogens%20in%20raw%20cow%20milk
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[08B142A423F4]
n3:nazevZdroje
Mlékařské listy
n3:obor
n12:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n7:2010
n3:svazekPeriodika
2010
n3:tvurceVysledku
Snášelová, Jana Seydlová, Růžena
n3:zamer
n15:MSM2672286101
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
3