This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3ALLAKTO10%21RIV11-MSM-26722861/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3ALLAKTO10%21RIV11-MSM-26722861
rdf:type
n15:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Cílem práce bylo testovat odolnost vybraných kmenů Lactobacillus rhamnosus a Lactobacillus casei ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora® a zkoumat jejich chování v simulovaných podmínkám trávicího traktu. Byl sledován vliv nízkého pH, žaludeční šťávy, pankreatické šťávy a hovězí žluči na počty sledovaných bakterií. Výsledky ukazují, že testované kmeny (5 kmenů Lactobacillus casei a 10 kmenů Lactobacillus rhamnosus) jsou rezistentní vůči nízkému pH, pankreatinu, hovězí žluči a tolerantní vůči pepsinu. Sledované bakterie Lbc. casei a Lbc. rhamnosus přežívají simulované podmínky trávicího traktu v dostatečném množství a jsou vhodné pro další využití k výrobě probiotických potravin. Cílem práce bylo testovat odolnost vybraných kmenů Lactobacillus rhamnosus a Lactobacillus casei ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora® a zkoumat jejich chování v simulovaných podmínkám trávicího traktu. Byl sledován vliv nízkého pH, žaludeční šťávy, pankreatické šťávy a hovězí žluči na počty sledovaných bakterií. Výsledky ukazují, že testované kmeny (5 kmenů Lactobacillus casei a 10 kmenů Lactobacillus rhamnosus) jsou rezistentní vůči nízkému pH, pankreatinu, hovězí žluči a tolerantní vůči pepsinu. Sledované bakterie Lbc. casei a Lbc. rhamnosus přežívají simulované podmínky trávicího traktu v dostatečném množství a jsou vhodné pro další využití k výrobě probiotických potravin. The aim of the study was resistance investigation of strains Lactobacillus rhamnosus and Lactobacillus casei (Culture Collection of Dairy Microorganisms Laktoflora®) in simulated model conditions of digestion. The effects of low pH, gastric and pancreatic juice and bovine biles on counts of probiotic microorganisms were investigated. Results show resistance of tested strains – 5 strains L. casei and 10 strains L. rhamnosus to low pH, stomac and pancreatic juice and bovine bile, tolerance is to pepsin. Tested strains are able to survive the simulated conditions of digestion in high amount and they are suitable for next use in the production of probiotic food.
dcterms:title
Stanovení odolnosti vybraných kmenů laktobacilů vůči modelovým podmínkám trávicího traktu. Stanovení odolnosti vybraných kmenů laktobacilů vůči modelovým podmínkám trávicího traktu. Determination of selected Lactobacilli strains resistance to model conditions of the digestive tract
skos:prefLabel
Stanovení odolnosti vybraných kmenů laktobacilů vůči modelovým podmínkám trávicího traktu. Determination of selected Lactobacilli strains resistance to model conditions of the digestive tract Stanovení odolnosti vybraných kmenů laktobacilů vůči modelovým podmínkám trávicího traktu.
skos:notation
RIV/26722861:_____/10:LLAKTO10!RIV11-MSM-26722861
n3:aktivita
n13:Z
n3:aktivity
Z(MSM2672286101)
n3:cisloPeriodika
122
n3:dodaniDat
n11:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n4:7228724 n4:3142221 n4:7561504 n4:3141209
n3:druhVysledku
n10:J
n3:duvernostUdaju
n12:S
n3:entitaPredkladatele
n7:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
289760
n3:idVysledku
RIV/26722861:_____/10:LLAKTO10
n3:jazykVysledku
n14:cze
n3:klicovaSlova
Lbc.casei, Lbc.rhamnosus; resistance of low pH, pancreatin juice and bovine bile
n3:klicoveSlovo
n6:pancreatin%20juice%20and%20bovine%20bile n6:resistance%20of%20low%20pH n6:Lbc.casei n6:Lbc.rhamnosus
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[3B4CB96E2E53]
n3:nazevZdroje
Mlékařské listy
n3:obor
n16:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n11:2010
n3:svazekPeriodika
2010
n3:tvurceVysledku
Drbohlav, Jan Kejmarová, Marie Kunová, Gabriela Šalaková, Alexandra
n3:zamer
n17:MSM2672286101
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
3