This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3ALLAEPS10%21RIV11-MSM-26722861/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3ALLAEPS10%21RIV11-MSM-26722861
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Předložená práce obsahuje vybrané aspekty použití bakterií mléčného kvašení (LAB) s tvorbou exopolysacharidů (EPS) v lidské výživě a jejich význam. Jde především o výrobu fermentovaných výrobků z kravského, kozího i ovčího mléka, která je v posledních letech často spojována s použitím těchto mikrobiálních kmenů. Jejich přítomnost může příznivě ovlivnit reologické vlastnosti a texturu výrobku a v případě použití probiotických bakterií zvyšuje i nutriční hodnotu výrobku. Nyní jsou studovány i nové možnosti využití těchto kmenů v humánní medicíně. Předložená práce obsahuje vybrané aspekty použití bakterií mléčného kvašení (LAB) s tvorbou exopolysacharidů (EPS) v lidské výživě a jejich význam. Jde především o výrobu fermentovaných výrobků z kravského, kozího i ovčího mléka, která je v posledních letech často spojována s použitím těchto mikrobiálních kmenů. Jejich přítomnost může příznivě ovlivnit reologické vlastnosti a texturu výrobku a v případě použití probiotických bakterií zvyšuje i nutriční hodnotu výrobku. Nyní jsou studovány i nové možnosti využití těchto kmenů v humánní medicíně. The literature retrieval includes select aspects of using of lactic acid bacteria (LAB) producing exopolysaccharides (EPS) in human nutrition and their importance. First of all it is production of fermented products from cow, goat and sheep milk, which is frequently connected with application of these microbiological strains. Their presence can positively influence rheological characters and texture of product and in case of probiotic bacteria also nutrition value is increased. At present new possibilities about application of these strains in human medicine are under study.
dcterms:title
Aplikace kmenů bakterií mléčného kvašení s tvorbou exopolysacharidů do mléka různých druhů a jejich význam Aplikace kmenů bakterií mléčného kvašení s tvorbou exopolysacharidů do mléka různých druhů a jejich význam Application of lactic acid bacteria producing exopolysaccharides into different species milk and their importance
skos:prefLabel
Aplikace kmenů bakterií mléčného kvašení s tvorbou exopolysacharidů do mléka různých druhů a jejich význam Application of lactic acid bacteria producing exopolysaccharides into different species milk and their importance Aplikace kmenů bakterií mléčného kvašení s tvorbou exopolysacharidů do mléka různých druhů a jejich význam
skos:notation
RIV/26722861:_____/10:LLAEPS10!RIV11-MSM-26722861
n3:aktivita
n13:Z
n3:aktivity
Z(MSM2672286101)
n3:cisloPeriodika
122
n3:dodaniDat
n12:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n14:8162913 n14:6693849 n14:4895800
n3:druhVysledku
n16:J
n3:duvernostUdaju
n15:S
n3:entitaPredkladatele
n4:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
247259
n3:idVysledku
RIV/26722861:_____/10:LLAEPS10
n3:jazykVysledku
n11:cze
n3:klicovaSlova
lactic acid bacteria; producing of exopolysaccharides
n3:klicoveSlovo
n9:lactic%20acid%20bacteria n9:producing%20of%20exopolysaccharides
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[50AD8B1B0317]
n3:nazevZdroje
Mlékařské listy
n3:obor
n17:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n12:2010
n3:svazekPeriodika
2010
n3:tvurceVysledku
Snášelová, Jana Zikán, Vladimír Srkalová, Simona
n3:zamer
n10:MSM2672286101
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
3