This HTML5 document contains 39 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AHYGIEN10%21RIV11-MSM-26722861/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AHYGIEN10%21RIV11-MSM-26722861
rdf:type
n7:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Hlavním cílem této práce je porovnat kultivační metody stanovení spor B. cereus v mléce a potvrdit výsledky pomocí PCR metod. 70 vzorků syrového kravského mléka bylo inaktivováno záhřevem 85 °C/10 min a poté očkováno na referenční půdu (MYPA) a na testované půdy (PEMBA a dvě chromogenní půdy - BrillianceTM Bacillus cereus agar, HiCrome Bacillus agar) a kultivováno 30 °C/24 – 48 h. Jak pozitivní, tak negativní kolonie byly přeneseny z jedné na ostatní půdy a netypické kolonie suspektního B. cereus byly izolovány a konfirmovány PCR metodami. Potvrzena byla příslušnost k rodu Bacillus, avšak příslušnost k druhu B. cereus nebyla s navrženými primery prokázána. Všechny kultivační metody se kvantitativně osvědčily, avšak lišily se v požadavcích na zkušenost laboratorního personálu. Hygiena Alimentorum XXXI „Bezpečnosť a kvalita mlieka“, květen 2010, Štrbské Pleso, Vysoké Tatry. Sborník str. 208 – 210. ISBN 978-80-8077-186-7 The main aim of this work is to compare cultivation plate methods for enumeration of B. cereus spores in milk and to confirm results by PCR methods. 70 samples of raw cow milk were inactivated at 85 °C for 10 min and then inoculated on standard medium (MYPA) and tested media (PEMBA and two chromogenic media – BrillianceTM Bacillus cereus agar, HiCrome Bacillus agar) and incubated at 30 °C for 24 – 48 hrs. Both positive and negative colonies were transferred from one to each other media and B. cereus-like but non-typical colonies were isolated and genus confirmed by PCR method only as bacilli, their species identification as B. cereus was not by designed primers confirmed. All cultivation methods approved themselves quantitatively but differences were found in demands on laboratory workers experience. Hygiena Alimentorum XXXI „Bezpečnosť a kvalita mlieka“, květen 2010, Štrbské Pleso, Vysoké Tatry. Sborník str. 208 – 210. ISBN 978-80-8077-186-7 Hlavním cílem této práce je porovnat kultivační metody stanovení spor B. cereus v mléce a potvrdit výsledky pomocí PCR metod. 70 vzorků syrového kravského mléka bylo inaktivováno záhřevem 85 °C/10 min a poté očkováno na referenční půdu (MYPA) a na testované půdy (PEMBA a dvě chromogenní půdy - BrillianceTM Bacillus cereus agar, HiCrome Bacillus agar) a kultivováno 30 °C/24 – 48 h. Jak pozitivní, tak negativní kolonie byly přeneseny z jedné na ostatní půdy a netypické kolonie suspektního B. cereus byly izolovány a konfirmovány PCR metodami. Potvrzena byla příslušnost k rodu Bacillus, avšak příslušnost k druhu B. cereus nebyla s navrženými primery prokázána. Všechny kultivační metody se kvantitativně osvědčily, avšak lišily se v požadavcích na zkušenost laboratorního personálu. Hygiena Alimentorum XXXI „Bezpečnosť a kvalita mlieka“, květen 2010, Štrbské Pleso, Vysoké Tatry. Sborník str. 208 – 210. ISBN 978-80-8077-186-7
dcterms:title
Molecular-biological and cultivation methods for detection and enumeration of B. cereus Molekulárně-biologické a kultivační metody detekce a stanovení B. cereus Molekulárně-biologické a kultivační metody detekce a stanovení B. cereus
skos:prefLabel
Molekulárně-biologické a kultivační metody detekce a stanovení B. cereus Molekulárně-biologické a kultivační metody detekce a stanovení B. cereus Molecular-biological and cultivation methods for detection and enumeration of B. cereus
skos:notation
RIV/26722861:_____/10:HYGIEN10!RIV11-MSM-26722861
n4:aktivita
n9:P n9:Z
n4:aktivity
P(2B06048), Z(MSM2672286101)
n4:dodaniDat
n5:2011
n4:domaciTvurceVysledku
n14:6619053
n4:druhVysledku
n10:O
n4:duvernostUdaju
n13:S
n4:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
272407
n4:idVysledku
RIV/26722861:_____/10:HYGIEN10
n4:jazykVysledku
n16:cze
n4:klicovaSlova
Bacillus cereus; cultivation methods; PCR methods
n4:klicoveSlovo
n8:cultivation%20methods n8:Bacillus%20cereus n8:PCR%20methods
n4:kontrolniKodProRIV
[BE7521082134]
n4:obor
n11:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
5
n4:projekt
n15:2B06048
n4:rokUplatneniVysledku
n5:2010
n4:tvurceVysledku
Němečková, Irena Uhrová, B. Plocková, M. Solichová, K. Roubal, Petr
n4:zamer
n17:MSM2672286101