This HTML5 document contains 40 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3ASUPLEM09%21RIV10-MSM-26722861/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3ASUPLEM09%21RIV10-MSM-26722861
rdf:type
n11:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Modern feeding strategies have changed from primary forage-based to progressively more readily fermentable carbohydrate feedstuffs in dairy rations to meet the increasing milk production of high-producing animals. These practices favor the use of silages with a high acid content, low fiber diets with reduced particle size, and high levels of concentrates /Peyrau and Apper-Bossard, 2006/. As a result, they can lead to appearance of digestive disorders such as subacute ruminal acidosis in dairy cattle if appropriate precautions are not taken. Excessive intake of carbohydrate usually implies a temporal decrease in ruminal pH because of accumulation of VFA /volatile fatty acid/ and lactic acid in rumen. Utilization of new feed additives such as the probiotic genes of yeast has a positive effect on stabilization of ruminal pH, prevention ruminal acidosis, improving digestibility of the diet. Moderní systémy výživy dojnic se progresivně změnily z krmných dávek založených na objemné píci na fermentovaná glycidová krmiva, která respektují nárůst mléčné produkce u vysokoprodukčních dojnic. Jsou zkrmovány siláže s vysokým obsahem kyselin, nízkým obsahem vlákniny a vysokými dávkami jadrných koncentrátů (Peyrau and Apper-Bossard, 2006). V souvislosti s tím se mohou objevit zažívací poruchy jako je subakutní bachorová acidóza jako důsledek akumulace mastných kyselin a kyseliny mléčné v bachoru. Aplikace nových krmných aditiv, probiotických kmenů kvasinek, má pozitivní vliv na stabilizaci bachorového pH, prevenci bachorové acidózy a zvýšení využitelnosti krmné dávky. Moderní systémy výživy dojnic se progresivně změnily z krmných dávek založených na objemné píci na fermentovaná glycidová krmiva, která respektují nárůst mléčné produkce u vysokoprodukčních dojnic. Jsou zkrmovány siláže s vysokým obsahem kyselin, nízkým obsahem vlákniny a vysokými dávkami jadrných koncentrátů (Peyrau and Apper-Bossard, 2006). V souvislosti s tím se mohou objevit zažívací poruchy jako je subakutní bachorová acidóza jako důsledek akumulace mastných kyselin a kyseliny mléčné v bachoru. Aplikace nových krmných aditiv, probiotických kmenů kvasinek, má pozitivní vliv na stabilizaci bachorového pH, prevenci bachorové acidózy a zvýšení využitelnosti krmné dávky.
dcterms:title
Vliv suplementace probiotických kmenů kvasinek ve výživě dojnic na kvalitu mléka Vliv suplementace probiotických kmenů kvasinek ve výživě dojnic na kvalitu mléka Impact of feed supplementation of yeast probiotic gene on the quality of cow milk
skos:prefLabel
Vliv suplementace probiotických kmenů kvasinek ve výživě dojnic na kvalitu mléka Vliv suplementace probiotických kmenů kvasinek ve výživě dojnic na kvalitu mléka Impact of feed supplementation of yeast probiotic gene on the quality of cow milk
skos:notation
RIV/26722861:_____/09:SUPLEM09!RIV10-MSM-26722861
n3:aktivita
n12:Z
n3:aktivity
Z(MSM2672286101)
n3:cisloPeriodika
117
n3:dodaniDat
n14:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n9:6693849 n9:9677658
n3:druhVysledku
n7:J
n3:duvernostUdaju
n10:S
n3:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
349587
n3:idVysledku
RIV/26722861:_____/09:SUPLEM09
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
quality of cow milk; yeast probiotic gene
n3:klicoveSlovo
n6:quality%20of%20cow%20milk n6:yeast%20probiotic%20gene
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[C0FAC33F3A0B]
n3:nazevZdroje
Mlékařské listy
n3:obor
n4:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n14:2009
n3:svazekPeriodika
2009
n3:tvurceVysledku
Snášelová, Jana Seydlová, Růžena
n3:zamer
n15:MSM2672286101
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
3