This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3APROBIO09%21RIV10-MSM-26722861/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3APROBIO09%21RIV10-MSM-26722861
rdf:type
n7:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Milk, especially fermented milk, is a food with many important health and nutritive properties. Application of probiotic starter cultures with preventive and protective properties on human health is optimal. This issue question is solved as the subject of the research project MŠM 2672286101 already several years. Attention was paid to stage CCDM 922 strain of Enterococcus faecium in this period. Our aim was to examine the laboratory verified probiotic properties of this strain and other selected strains by a metabolic test under in vivo conditions. Thus continue the clinical studies performed by the National Institute of Public Health in Prague. Mléko, zejména fermentované, je potravina s celou řadou významných zdravotních a nutričních vlastností. Optimální je použití probiotických zákysových kultur, které mají preventivní, ale i ochranné schopnosti v působnosti na lidské zdraví. Tato problematika je již po několik let řešena v rámci výzkumného záměru MŠM 2672286101. V této etapě byla pozornost zaměřena na kmen Enterococcus faecium CCDM 922. Naším cílem bylo prověřit laboratorně ověřené probiotické vlastnosti tohoto kmene a dalších vybraných zástupců kmenů bakterií mléčného kvašení v podmínkách in vivo formou metabolického testu a tak navázat na klinickou studii konanou Státním zdravotním ústavem v Praze. Mléko, zejména fermentované, je potravina s celou řadou významných zdravotních a nutričních vlastností. Optimální je použití probiotických zákysových kultur, které mají preventivní, ale i ochranné schopnosti v působnosti na lidské zdraví. Tato problematika je již po několik let řešena v rámci výzkumného záměru MŠM 2672286101. V této etapě byla pozornost zaměřena na kmen Enterococcus faecium CCDM 922. Naším cílem bylo prověřit laboratorně ověřené probiotické vlastnosti tohoto kmene a dalších vybraných zástupců kmenů bakterií mléčného kvašení v podmínkách in vivo formou metabolického testu a tak navázat na klinickou studii konanou Státním zdravotním ústavem v Praze.
dcterms:title
Výzkum probiotických mikroorganismů a jejich vliv na lidský organismus Research of probiotic microorganisms and their influence on human organism Výzkum probiotických mikroorganismů a jejich vliv na lidský organismus
skos:prefLabel
Výzkum probiotických mikroorganismů a jejich vliv na lidský organismus Výzkum probiotických mikroorganismů a jejich vliv na lidský organismus Research of probiotic microorganisms and their influence on human organism
skos:notation
RIV/26722861:_____/09:PROBIO09!RIV10-MSM-26722861
n3:aktivita
n17:Z
n3:aktivity
Z(MSM2672286101)
n3:cisloPeriodika
117
n3:dodaniDat
n4:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n5:3142221 n5:3141209 n5:3827992 n5:1807366
n3:druhVysledku
n8:J
n3:duvernostUdaju
n6:S
n3:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
351344
n3:idVysledku
RIV/26722861:_____/09:PROBIO09
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
nutritive properties of fermented milk; probiotic starter cultures
n3:klicoveSlovo
n14:nutritive%20properties%20of%20fermented%20milk n14:probiotic%20starter%20cultures
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[CC7C4ACC6790]
n3:nazevZdroje
Mlékařské listy
n3:obor
n15:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2009
n3:svazekPeriodika
2009
n3:tvurceVysledku
Šalaková, Alexandra Peroutková, Jitka Drbohlav, Jan Pechačová, Marta
n3:zamer
n13:MSM2672286101
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
4