This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/podDruhVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3AMVUMRA09%21RIV10-MSM-26722861/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3AMVUMRA09%21RIV10-MSM-26722861
rdf:type
n4:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Organic herds of dairy cows can show higher total bacteria counts in the case of use older types of milking equipments under the Czech Republic conditions. It is relatively frequent phenomenon. Sometimes, it can be followed by hihger occurrence frequency of Staphylococcus aureus as main mastitis pathogen. However, positively low occurrence of contagious mastitis pathogen Streptococcus agalactiae also exists. In consideration of limited possibilities of disinfection procedures the milking conditions create a specific problem in organic herds. The certified method is focused on practical solution of milking and milk hygiene problem under specific conditions of organic herds. Mentioned facts are important for support of milk food chain safety. Problem is solved via appropriate recommendations for milking hygiene, which can be also a basis for possible proposal of HACCP system in organic dairying. Date of certification November 10th 2009 (2009 / 4696 / SVS). Ekologická stáda dojnic v podmínkách České republiky mohou mít vyšší celkové počty mikroorganismů v případě použití starších typů dojicích zařízení. To je poměrně častý jev. Někdy může být provázen vyšší frekvencí výskytu hlavního mastitidního patogena Staphylococcus aureus. Avšak existuje také příznivě nízký výskyt kontagiózního mastitidního patogena Streptococcus agalactiae. Vzhledem k omezeným možnostem dezinfekčních postupů tvoří podmínky dojení v ekologických stádech specifický problém. Certifikovaná metodika je zaměřena na praktické řešení problému hygieny dojení a mléka ve specifických podmínkách ekologických chovů. Uvedené je důležité pro podporu bezpečnosti mléčného potravinového řetězce. Problém je řešen pomocí vhodných doporučení pro hygienu dojení, které mohou případně tvořit základ pro návrh systému HACCP v ekologickém mlékařství. Datum certifikace 10. 11. 2009 (2009 / 4696 / SVS). Ekologická stáda dojnic v podmínkách České republiky mohou mít vyšší celkové počty mikroorganismů v případě použití starších typů dojicích zařízení. To je poměrně častý jev. Někdy může být provázen vyšší frekvencí výskytu hlavního mastitidního patogena Staphylococcus aureus. Avšak existuje také příznivě nízký výskyt kontagiózního mastitidního patogena Streptococcus agalactiae. Vzhledem k omezeným možnostem dezinfekčních postupů tvoří podmínky dojení v ekologických stádech specifický problém. Certifikovaná metodika je zaměřena na praktické řešení problému hygieny dojení a mléka ve specifických podmínkách ekologických chovů. Uvedené je důležité pro podporu bezpečnosti mléčného potravinového řetězce. Problém je řešen pomocí vhodných doporučení pro hygienu dojení, které mohou případně tvořit základ pro návrh systému HACCP v ekologickém mlékařství. Datum certifikace 10. 11. 2009 (2009 / 4696 / SVS).
dcterms:title
Správná hygienická praxe získávání mléka ekologicky chovaných krav - 1G58063 CM 2; ISBN 978 -904348-0-6 Right hygienic practice for milking in organic dairy cow herds - 1G58063 CM 2; ISBN 978 -904348-0-6 Správná hygienická praxe získávání mléka ekologicky chovaných krav - 1G58063 CM 2; ISBN 978 -904348-0-6
skos:prefLabel
Správná hygienická praxe získávání mléka ekologicky chovaných krav - 1G58063 CM 2; ISBN 978 -904348-0-6 Správná hygienická praxe získávání mléka ekologicky chovaných krav - 1G58063 CM 2; ISBN 978 -904348-0-6 Right hygienic practice for milking in organic dairy cow herds - 1G58063 CM 2; ISBN 978 -904348-0-6
skos:notation
RIV/26722861:_____/09:MVUMRA09!RIV10-MSM-26722861
n3:aktivita
n10:P n10:Z
n3:aktivity
P(1G58063), Z(MSM2672286101), Z(MSM2678846201)
n3:certifikacniOrgan
Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, Praha 2, PSČ 120 56
n3:datumCertifikace
2009-11-10+01:00
n3:dodaniDat
n7:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n11:9677658
n3:druhVysledku
n17:N%2FA
n3:duvernostUdaju
n12:S
n3:ekonomickeParametry
Zlepšením hygieny mléka a zdravotního stavu dojnic při aplikaci metodiky představuje o cca 10 % zlepšení realizační ceny za mléko oproti průměru v podmínkách ekologického hospodaření a na 5 % snížení nákladů na chov zvýšením dlouhověkosti zvířat.
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
343143
n3:idVysledku
RIV/26722861:_____/09:MVUMRA09
n3:interniIdentifikace
MVUMRA09
n3:jazykVysledku
n13:cze
n3:klicovaSlova
organic dairying; dairy cow; hygiene; somatic cell count and total count of bacteria
n3:klicoveSlovo
n6:somatic%20cell%20count%20and%20total%20count%20of%20bacteria n6:hygiene n6:organic%20dairying n6:dairy%20cow
n3:kontrolniKodProRIV
[581D7057258E]
n3:lokalizaceVysledku
Farmy ekologického mlékařství v České republice a Spolek poradců v ekologickém zemědělství ČR Brno (EPOS)
n3:obor
n14:GG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n15:1G58063
n3:rokUplatneniVysledku
n7:2009
n3:technickeParametry
V případě pravděpodobného výskytu vyšších celkových počtů mikroorganismů v mléce v ekologickém chovu dojnic lze aplikací metodiky specifické péče o hygienu dojení docílit vyšší hygieny mléka, lepšího zdravotního stavu krav a provozní jistoty chovatele.
n3:tvurceVysledku
Roubal, Petr Hanuš, O. Vyletělová, M. Seydlová, Růžena
n3:zamer
n8:MSM2672286101 n8:MSM2678846201