This HTML5 document contains 41 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3AKVASIN09%21RIV10-MSM-26722861/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3AKVASIN09%21RIV10-MSM-26722861
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Two strains of contaminating microflora, Candida lusitaniae (yeast) and Prototheca zopfii (single-cell algae) were isolated and subsequently identified. From literature search results, that these microorganisms especially Prototheca zopfii are permanently object of the investigation. Referred microorganism belongs to mastitis pathogens, which can also cause the health problems in human population. Presence of yeasts in raw milk causes the problems to both the farmers and the processors. The methodic of experimental work with these microorganisms was created to prepare the milk with different concentration of microorganisms. The significant attention was given to biochemical changes in raw milk in association with the individual concentrations obtained above mentioned microorganisms cause by content microorganisms circa 1000/1 ml and more wide changes of milk composition and negatively influences its shelf life and technological applicability. Ze syrového mléka byly izolovány a následně identifikovány dva kmeny kontaminující mikroflory, a to Candida lusitaniae (kvasinka) a Prototheca zopfii (jednobuněčná řasa). Z literární rešerše vyplývá, že jde o mikroorganismy, zejména Prototheca zopfii, které jsou stále předmětem zájmu výzkumu. Jmenovaný mikroorganismus patří mezi mastitidní patogeny, které také mohou způsobovat zdravotní problémy i v humánní populaci. Přítomnost kvasinek v syrovém mléce způsobuje jak chovatelům tak i zpracovatelům problémy. Byla vytvořena metodika experimentálních prací s těmito mikroorganismy tak, aby bylo možno připravit mléko s rozdílnými koncentracemi mikroorganismů a možností je sledovat. Byla věnována významná pozornost zejména biochemickým změnám v syrovém mléce v návaznosti na jednotlivě dosažené koncentrace. Při obsahu cca 1000/1 ml a výše citované mikroorganismy způsobují významné rozsáhlé biochemické změny složení mléka, kdy dochází k negativnímu ovlivnění jeho skladovatelnosti a technologické použitelnosti. Ze syrového mléka byly izolovány a následně identifikovány dva kmeny kontaminující mikroflory, a to Candida lusitaniae (kvasinka) a Prototheca zopfii (jednobuněčná řasa). Z literární rešerše vyplývá, že jde o mikroorganismy, zejména Prototheca zopfii, které jsou stále předmětem zájmu výzkumu. Jmenovaný mikroorganismus patří mezi mastitidní patogeny, které také mohou způsobovat zdravotní problémy i v humánní populaci. Přítomnost kvasinek v syrovém mléce způsobuje jak chovatelům tak i zpracovatelům problémy. Byla vytvořena metodika experimentálních prací s těmito mikroorganismy tak, aby bylo možno připravit mléko s rozdílnými koncentracemi mikroorganismů a možností je sledovat. Byla věnována významná pozornost zejména biochemickým změnám v syrovém mléce v návaznosti na jednotlivě dosažené koncentrace. Při obsahu cca 1000/1 ml a výše citované mikroorganismy způsobují významné rozsáhlé biochemické změny složení mléka, kdy dochází k negativnímu ovlivnění jeho skladovatelnosti a technologické použitelnosti.
dcterms:title
Vliv obsahu Prototheca zopfii a Candida lusitaniae na kvalitu syrového mléka Vliv obsahu Prototheca zopfii a Candida lusitaniae na kvalitu syrového mléka Effect of the Prototheca zopfii and Candida lusitaniae level on raw milk quality
skos:prefLabel
Effect of the Prototheca zopfii and Candida lusitaniae level on raw milk quality Vliv obsahu Prototheca zopfii a Candida lusitaniae na kvalitu syrového mléka Vliv obsahu Prototheca zopfii a Candida lusitaniae na kvalitu syrového mléka
skos:notation
RIV/26722861:_____/09:KVASIN09!RIV10-MSM-26722861
n3:aktivita
n14:Z
n3:aktivity
Z(MSM2672286101)
n3:cisloPeriodika
112
n3:dodaniDat
n13:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n11:6693849 n11:9677658
n3:druhVysledku
n16:J
n3:duvernostUdaju
n15:S
n3:entitaPredkladatele
n4:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
349391
n3:idVysledku
RIV/26722861:_____/09:KVASIN09
n3:jazykVysledku
n10:cze
n3:klicovaSlova
contaminating microflora in raw milk; Prototheca zopfii and Candida lusitaniae
n3:klicoveSlovo
n12:Prototheca%20zopfii%20and%20Candida%20lusitaniae n12:contaminating%20microflora%20in%20raw%20milk
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[B79D1D066EE3]
n3:nazevZdroje
Mlékařské listy
n3:obor
n8:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n13:2009
n3:svazekPeriodika
2009
n3:tvurceVysledku
Snášelová, Jana Soukupová, Alena Seydlová, Růžena
n3:zamer
n6:MSM2672286101
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
8