This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3AANTIMI09%21RIV10-MSM-26722861/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3AANTIMI09%21RIV10-MSM-26722861
rdf:type
skos:Concept n13:Vysledek
dcterms:description
Pomocí Rogosa agaru bylo ze stolice kojenců a dospělých jedinců izolováno 31 kmenů bakterií mléčného kvašení (30 zástupců rodu Lactobacillus a jeden zástupce rodu Enterococcus). Mezi izolovanými kmeny převažovaly laktobacily komplexu “ Lbc. casei“,“Lbc. acidophilus“ a obligátně heterofermentativní laktobacily. U 13 kmenů byla prokázána přítomnost antimikrobiálně působících látek vůči indikátorovým kmenům z rodů Enterococcus, Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Pediococcus a Streptococcus.. Spektrum účinnosti bylo u většiny kmenů omezeno na blízce příbuzné druhy. Širší antimikrobiální spektrum bylo prokázáno u kmene RL22-P a Enterococcus faecalis RL27-VGA-7A2 . U obou kmenů byl za antimikrobiální účinek odpovědný protein s molekulovou hmotností vyšší než 50 kDa. Thirty one strains of lactic acid bacteria (30 representatives of genus Lactobacillus and one representative of genus Enterococcus) were isolated from stool of suckling and adult persons using Rogosa agar. Lactobacillaceae of the complex “Lbc. casei, Lbc. acidophilus and obligatory heterofermentative lactobacillaceae predominate between isolated strains. Presence of antimicrobially acting substances against indicator strains from genus Enterococcus, Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Pediococcus and Streptococcus were indicated by 13 strains. Effectivity spectrum was limited by the most of strains on nearly related genus. Wider antimicrobial spectrum was indicated by strain RL22-P and Enterococcus faecalis RL27-VGA-7A2. The protein with molecular weight higher than 50 kDa was responsible for antimicrobial effect of the both strains. Pomocí Rogosa agaru bylo ze stolice kojenců a dospělých jedinců izolováno 31 kmenů bakterií mléčného kvašení (30 zástupců rodu Lactobacillus a jeden zástupce rodu Enterococcus). Mezi izolovanými kmeny převažovaly laktobacily komplexu “ Lbc. casei“,“Lbc. acidophilus“ a obligátně heterofermentativní laktobacily. U 13 kmenů byla prokázána přítomnost antimikrobiálně působících látek vůči indikátorovým kmenům z rodů Enterococcus, Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Pediococcus a Streptococcus.. Spektrum účinnosti bylo u většiny kmenů omezeno na blízce příbuzné druhy. Širší antimikrobiální spektrum bylo prokázáno u kmene RL22-P a Enterococcus faecalis RL27-VGA-7A2 . U obou kmenů byl za antimikrobiální účinek odpovědný protein s molekulovou hmotností vyšší než 50 kDa.
dcterms:title
Determination of antimicrobial characteristics of lactic acid bacteria of human origin Stanovení antimikrobiálních vlastností bakterií mléčného kvašení lidského původu Stanovení antimikrobiálních vlastností bakterií mléčného kvašení lidského původu
skos:prefLabel
Stanovení antimikrobiálních vlastností bakterií mléčného kvašení lidského původu Determination of antimicrobial characteristics of lactic acid bacteria of human origin Stanovení antimikrobiálních vlastností bakterií mléčného kvašení lidského původu
skos:notation
RIV/26722861:_____/09:ANTIMI09!RIV10-MSM-26722861
n3:aktivita
n4:P n4:Z
n3:aktivity
P(1G58097), Z(MSM2672286101)
n3:cisloPeriodika
115
n3:dodaniDat
n15:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n12:1724266 n12:8254672
n3:druhVysledku
n16:J
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
343418
n3:idVysledku
RIV/26722861:_____/09:ANTIMI09
n3:jazykVysledku
n11:cze
n3:klicovaSlova
lactic acid bacteria of human origin; antimicrobially acting substances
n3:klicoveSlovo
n6:lactic%20acid%20bacteria%20of%20human%20origin n6:antimicrobially%20acting%20substances
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[C32F63B6887F]
n3:nazevZdroje
Mlékařské listy
n3:obor
n18:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:projekt
n7:1G58097
n3:rokUplatneniVysledku
n15:2009
n3:svazekPeriodika
2009
n3:tvurceVysledku
Vilímková, Miroslava Lavická, Eva Růžičková, Nina Samcová, Lenka Dráb, Vladimír Dymáčková, Laura
n3:zamer
n17:MSM2672286101
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
3