This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/podDruhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/licencniPoplatek/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/kategorie/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F05%3ATNUTRN05%21RIV09-MSM-26722861/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/vyuzitiJinymSubjektem/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F05%3ATNUTRN05%21RIV09-MSM-26722861
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Based on research of dairy components properties, technology of nutritionally complete liquid sterilized enteral nutrition was developed, proven and established into production. Proven technology includes parameters for production, parameters and composition of product, material bilancy and ideological design of production line. Technology is based on modification of milk composition using ultrafiltration, separation and incorporation of additional selected and proven components and adequate heat treatment of product. Na základě výzkumu vlastností mléčných složek byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie nutričně kompletní tekuté sterilované enterální výživy. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na úpravě složení mléka za využití ultrafiltrace, odstřeďování a vmíchání přídatných vybraných a prověřených složek a na vhodném tepelném ošetření produktu. Na základě výzkumu vlastností mléčných složek byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie nutričně kompletní tekuté sterilované enterální výživy. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na úpravě složení mléka za využití ultrafiltrace, odstřeďování a vmíchání přídatných vybraných a prověřených složek a na vhodném tepelném ošetření produktu.
dcterms:title
Technologie – nutričně kompletní tekutá enterální výživa Technologie – nutričně kompletní tekutá enterální výživa Technology – nutritionally complete liquid enteral nutrition
skos:prefLabel
Technology – nutritionally complete liquid enteral nutrition Technologie – nutričně kompletní tekutá enterální výživa Technologie – nutričně kompletní tekutá enterální výživa
skos:notation
RIV/26722861:_____/05:TNUTRN05!RIV09-MSM-26722861
n3:aktivita
n12:Z
n3:aktivity
Z(MSM2672286101)
n3:dodaniDat
n8:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n4:4748522 n4:6619053 n4:3141209 n4:1807366
n3:druhVysledku
n15:Z%2FB
n3:duvernostUdaju
n11:S
n3:ekonomickeParametry
Od zavedení výroby tj. 2005 až 2008 se vyrobilo 37 000 l produktu a distribuuje se průběžně převážně do nemocnic a lékáren podle jejich objednávek. Výrobek byl exportován i do Maďarska.
n3:entitaPredkladatele
n5:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
546118
n3:idVysledku
RIV/26722861:_____/05:TNUTRN05
n3:interniIdentifikace
TNUTRN05
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:kategorie
n9:A
n3:klicovaSlova
complete enteral nutrition; hypercaloric; natural rate of milk proteins; ultrafiltration
n3:klicoveSlovo
n16:hypercaloric n16:complete%20enteral%20nutrition n16:natural%20rate%20of%20milk%20proteins n16:ultrafiltration
n3:kontrolniKodProRIV
[85693C99AF60]
n3:licencniPoplatek
n13:A
n3:lokalizaceVysledku
Ověřená technologie archivována ve VÚM s.r.o. jako součást průběžné zprávy výzkumného záměru MSM 2672286101 za rok 2007, technologie ověřena a zavedena v Bohušovické mlékárně a.s.
n3:obor
n14:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2005
n3:technickeParametry
Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název: NUTRILAC standard - nutričně kompletní tekutá sterilovaná enterální výživa, balení skleněná láhev 310ml.
n3:tvurceVysledku
Binder, Michael Drbohlav, Jan Roubal, Petr Jarmar, Jan Pechačová, Marta
n3:vlastnik
n5:vlastnikVysledku
n3:vyuzitiJinymSubjektem
n19:A
n3:zamer
n10:MSM2672286101