This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/podDruhVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/licencniPoplatek/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/kategorie/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F05%3ATNUTRC05%21RIV09-MSM-26722861/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/vyuzitiJinymSubjektem/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F05%3ATNUTRC05%21RIV09-MSM-26722861
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
dcterms:description
Na základě výzkumu vlastností mléčných a nemléčných složek byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie nutričně kompletní tekuté sterilované enterální výživy se zvýšeným obsahem energie. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na úpravě složení mléka za využití ultrafiltrace, odstřeďování a vmíchání přídatných vybraných a prověřených složek a na vhodném tepelném ošetření produktu. Na základě výzkumu vlastností mléčných a nemléčných složek byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie nutričně kompletní tekuté sterilované enterální výživy se zvýšeným obsahem energie. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na úpravě složení mléka za využití ultrafiltrace, odstřeďování a vmíchání přídatných vybraných a prověřených složek a na vhodném tepelném ošetření produktu. Based on research of dairy and non-dairy component properties, a technology of nutritionally complete sterilized liquid enteral nutrition with increased energetic value was developed, proven and established into production. The proven technology includes parameters for production, parameters and composition of product, materials balance of processing and ideological model of production line. The technology is based on modification of milk contents using ultra filtration, centrifugation and incorporation of additional proven components and adequate heat treatment of product.
dcterms:title
Technology – nutritionally complete hypercaloric enteral nutrition Technologie – nutričně kompletní enterální výživa s vysokou energetickou hodnotou Technologie – nutričně kompletní enterální výživa s vysokou energetickou hodnotou
skos:prefLabel
Technologie – nutričně kompletní enterální výživa s vysokou energetickou hodnotou Technologie – nutričně kompletní enterální výživa s vysokou energetickou hodnotou Technology – nutritionally complete hypercaloric enteral nutrition
skos:notation
RIV/26722861:_____/05:TNUTRC05!RIV09-MSM-26722861
n3:aktivita
n19:Z
n3:aktivity
Z(MSM2672286101)
n3:dodaniDat
n12:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n6:1807366 n6:4748522 n6:3141209 n6:6619053
n3:druhVysledku
n10:Z%2FB
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:ekonomickeParametry
Od zavedení výroby tj. 2005 až 2008 se vyrobilo 6500 l produktu a distribuuje se převážně do nemocnic a lékáren podle jejich objednávek. Výrobek byl exportován i do Maďarska.
n3:entitaPredkladatele
n8:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
546117
n3:idVysledku
RIV/26722861:_____/05:TNUTRC05
n3:interniIdentifikace
TNUTRC05
n3:jazykVysledku
n15:cze
n3:kategorie
n16:A
n3:klicovaSlova
complete enteral nutrition; natural rate of milk proteins; ultrafiltration; low lactose content; maltodextrin
n3:klicoveSlovo
n5:natural%20rate%20of%20milk%20proteins n5:ultrafiltration n5:complete%20enteral%20nutrition n5:low%20lactose%20content n5:maltodextrin
n3:kontrolniKodProRIV
[BE62F46C67A7]
n3:licencniPoplatek
n13:A
n3:lokalizaceVysledku
Ověřená technologie archivována ve VÚM s.r.o. jako součást průběžné zprávy výzkumného záměru MSM 2672286101 za rok 2007, technologie ověřena a zavedena v Bohušovické mlékárně a.s.
n3:obor
n7:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n12:2005
n3:technickeParametry
Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název: NUTRILAC ENERGY, nutričně kompletní tekutá sterilovaná enterální výživa se zvýšeným obsahem energie, krabička Tetrabrick 250 ml.
n3:tvurceVysledku
Roubal, Petr Jarmar, Jan Binder, Michael Drbohlav, Jan Pechačová, Marta
n3:vlastnik
n8:vlastnikVysledku
n3:vyuzitiJinymSubjektem
n11:A
n3:zamer
n14:MSM2672286101