This HTML5 document contains 38 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/podDruhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F25328859%3A_____%2F14%3A%230000819%21RIV15-MZE-25328859/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F25328859%3A_____%2F14%3A%230000819%21RIV15-MZE-25328859
rdf:type
skos:Concept n13:Vysledek
rdfs:seeAlso
http://eagri.cz/public/web/file/365762/SVZ_Obiloviny_12_2014.pdf
dcterms:description
Zpráva informuje o výsledcích hodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně 2014 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 550 vzorků pekárenské pšenice podle požadavků ČSN 46 1100-2, tj. obsah příměsí a nečistot, objemová hmotnost, číslo poklesu, obsah N-látek a Zelenyho sedimentační test. Výsledky jsou zpracovány formou tabulek, grafů a slovního hodnocení v rámci celé ČR, oblastech Čech, Moravy a jednotlivých krajů. Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 51 % vzorků z Čechách a 64 % vzorků z Moravy. Objemová hmotnost a číslo poklesu byly v průměru nadstandardní, Zelenyho test mírně podprůměrný. Problémy byly s obsahem N-látek, kdy vyhovělo 68 % vzorků. Kvalita pšenice se lišila v jednotlivých regionech, hlavně vlivem rozdílů v množství a době srážek. Specifitou ročníku jsou vysoké dosahované výnosy. Zpráva informuje o výsledcích hodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně 2014 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 550 vzorků pekárenské pšenice podle požadavků ČSN 46 1100-2, tj. obsah příměsí a nečistot, objemová hmotnost, číslo poklesu, obsah N-látek a Zelenyho sedimentační test. Výsledky jsou zpracovány formou tabulek, grafů a slovního hodnocení v rámci celé ČR, oblastech Čech, Moravy a jednotlivých krajů. Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 51 % vzorků z Čechách a 64 % vzorků z Moravy. Objemová hmotnost a číslo poklesu byly v průměru nadstandardní, Zelenyho test mírně podprůměrný. Problémy byly s obsahem N-látek, kdy vyhovělo 68 % vzorků. Kvalita pšenice se lišila v jednotlivých regionech, hlavně vlivem rozdílů v množství a době srážek. Specifitou ročníku jsou vysoké dosahované výnosy. The report summarises the results of the quality monitoring of wheat grain intended for food production harvested in 2014 in the Czech Republic. A total of 550 bread wheat samples were evaluated in accordance with CSN 46 1100-2, ie. Besatz, bulk density, crude protein content and Zeleny sedimentation test. The results are presented as tables, plots and comments for the whole country, individual regions. The requirements for the quality of the bread wheat were fulfilled in four parameters (ie. without Besatz) by 51 % of samples from Bohemia and 64 % of samples from Moravia. The bulk density and falling number were very high in average, Zeleny sedimentation values were slightly sub-ordinary. The crude protein content was problematic, only 68 % of samples complied. The wheat quality varied across particular regions mainly due to different rainy conditions. The particularity of the crop year was high yield.
dcterms:title
Evaluation of the quality of food wheat from the harvest of 2014 Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2014 Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2014
skos:prefLabel
Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2014 Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2014 Evaluation of the quality of food wheat from the harvest of 2014
skos:notation
RIV/25328859:_____/14:#0000819!RIV15-MZE-25328859
n5:aktivita
n9:V
n5:aktivity
V
n5:dodaniDat
n6:2015
n5:domaciTvurceVysledku
n8:4686845 n8:2962039
n5:druhVysledku
n17:V%2FS
n5:duvernostUdaju
n12:S
n5:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
54422
n5:idVysledku
RIV/25328859:_____/14:#0000819
n5:jazykVysledku
n16:cze
n5:klicovaSlova
wheat; bread-making quality
n5:klicoveSlovo
n15:wheat n15:bread-making%20quality
n5:kontrolniKodProRIV
[30BCC27C574F]
n5:mistoVydani
Kroměříž
n5:objednatelVyzkumneZpravy
Ministerstvo zemědělství České republiky
n5:obor
n14:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n5:pocetTvurcuVysledku
2
n5:rokUplatneniVysledku
n6:2014
n5:tvurceVysledku
Jirsa, Ondřej Polišenská, Ivana
n5:verzeVyzkumneZpravy
1.
s:numberOfPages
12