This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/podDruhVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F25328859%3A_____%2F12%3A%230000712%21RIV13-MZE-25328859/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/uzemniPlatnost/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F25328859%3A_____%2F12%3A%230000712%21RIV13-MZE-25328859
rdf:type
n11:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Odborná studie „Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012“ byla vypracována na základě požadavku MZe jako podklad pro „Situační a výhledovou zprávu Obiloviny 2012“, kterou vydává Odbor rostlinné výroby MZe. Kvalita potravinářských obilovin sklizených v České republice byla v laboratoři Agrotestu fyto, s.r.o. hodnocena u reprezentativního souboru vzorků pšenice pocházejících ze všech pěstebních oblastí ČR. Kvalita byla hodnocena podle požadavků ČSN 46 1100-2. Ze sklizně 2012 splnilo požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (objemová hmotnost, číslo poklesu, sedimentační index podle Zelenyho a obsah N-látek) 68 % vzorků sklizených v Čechách a 58 % vzorků sklizených na Moravě. Výsledky ukázaly celkově nadstandardní hodnoty obsahu N-látek (vyhovělo 90 % vzorků). V parametru Zelenyho testu vyhovělo 99 % vzorků. Jisté problémy byly pozorovány u objemové hmotnosti (vyhovělo 76 % vzorků) a lokálně i u čísla poklesu (vyhovělo 86 % vzorků). Kvalita pšenice se značně lišila v jednotlivých regionech, hlavní příčinou byly rozdíly v množství a době srážek. Odborná studie „Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012“ byla vypracována na základě požadavku MZe jako podklad pro „Situační a výhledovou zprávu Obiloviny 2012“, kterou vydává Odbor rostlinné výroby MZe. Kvalita potravinářských obilovin sklizených v České republice byla v laboratoři Agrotestu fyto, s.r.o. hodnocena u reprezentativního souboru vzorků pšenice pocházejících ze všech pěstebních oblastí ČR. Kvalita byla hodnocena podle požadavků ČSN 46 1100-2. Ze sklizně 2012 splnilo požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (objemová hmotnost, číslo poklesu, sedimentační index podle Zelenyho a obsah N-látek) 68 % vzorků sklizených v Čechách a 58 % vzorků sklizených na Moravě. Výsledky ukázaly celkově nadstandardní hodnoty obsahu N-látek (vyhovělo 90 % vzorků). V parametru Zelenyho testu vyhovělo 99 % vzorků. Jisté problémy byly pozorovány u objemové hmotnosti (vyhovělo 76 % vzorků) a lokálně i u čísla poklesu (vyhovělo 86 % vzorků). Kvalita pšenice se značně lišila v jednotlivých regionech, hlavní příčinou byly rozdíly v množství a době srážek. The expert study „ Evaluation of quality of bread wheat harvested in 2012 “ was made at the request of the MoA as a base for „Situační a výhledová zpráva Obiloviny 2012“, which is released by the department of plant production of MoA. Quality of food grain harvested in the Czech Republic was evaluated in the laboratory of Agrotest fyto, s.r.o. for representative set of wheat and rye samples originating from all growing areas of the CR. The quality was evaluated according to the ČSN 46 1100-2 standard. In 2012, 68% Bohemian samples and 58% Moravian samples meet the bread wheat quality requirements for four evaluated parameters (bulk density, falling number, Zeleny sedimentation index and crude protein content). The results showed generally high values of crude proteint (90% satisfied). For Zeleny test 99% of samples satisfied. Some issues were observed for bulk density (76% satisfied) and locally for falling number (86% satisfied). The wheat quality considerably varied across regions, mainly due to amount and timing of rainfalls.
dcterms:title
Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012 Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012 Evaluation of quality of bread wheat harvested in 2012
skos:prefLabel
Evaluation of quality of bread wheat harvested in 2012 Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012 Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012
skos:notation
RIV/25328859:_____/12:#0000712!RIV13-MZE-25328859 http://eagri.cz/public/web/file/186420/SVZ_obili_final_2012.pdf
n11:predkladatel
n18:ico%3A25328859
n4:aktivita
n5:I n5:P
n4:aktivity
I, P(QG50041)
n4:dodaniDat
n12:2013
n4:domaciTvurceVysledku
n6:2962039 n6:4290003 n6:4686845
n4:druhVysledku
n14:H%2FB
n4:duvernostUdaju
n9:S
n4:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
178862
n4:idVysledku
RIV/25328859:_____/12:#0000712
n4:jazykVysledku
n13:cze
n4:klicovaSlova
bread wheat; quality; harvest 2012
n4:klicoveSlovo
n10:quality n10:harvest%202012 n10:bread%20wheat
n4:kompetenecePrislusnehoOrganu
Ministerstvo zemědělství, Praha
n4:kontrolniKodProRIV
[BCB23C2B0EDC]
n4:obor
n16:GC
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:projekt
n17:QG50041
n4:rokUplatneniVysledku
n12:2012
n4:tvurceVysledku
Polišenská, Ivana Jirsa, Ondřej Palík, Slavoj
n4:uzemniPlatnost
n8:A