This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F25328859%3A_____%2F10%3A%230000511%21RIV11-MZE-25328859/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F25328859%3A_____%2F10%3A%230000511%21RIV11-MZE-25328859
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Enrichment of wheat products with substances exhibiting health preventive effects on the human organism through adding raw materials, especially grain crops with high content of dietary fibre, vitamins, antioxidants and other bioactive compounds is often limited by their undesirable technological properties. Results of comparison of selected wheat genetic resources with different grain colour and spring barley with hulless grain showed that in the resources examined there are strong differences in chemical composition, technological and rheological parameters. These differences predict different options of exploiting the studied cereals in bakery and biscuit production. Obohacení pšeničných výrobků o látky se zdravotně příznivým vlivem na lidský organismus prostřednictvím přídavku surovin, zejména zrnin s vysokým obsahem vlákniny potravy, vitaminů, antioxidantů a dalších biologicky aktivních látek, je často limitováno jejich nevhodnými technologickými vlastnostmi. Výsledky porovnání vybraných genetických zdrojů pšenice s netradičním zabarvením zrna a ječmene jarního s bezpluchým zrnem ukázaly, že mezi studovanými zdroji jsou výrazné rozdíly v chemickém složení, technologických i reologických parametrech. Tyto rozdíly predikují odlišné možnosti využití studovaných obilnin v pekárenství a pečivárenství. Obohacení pšeničných výrobků o látky se zdravotně příznivým vlivem na lidský organismus prostřednictvím přídavku surovin, zejména zrnin s vysokým obsahem vlákniny potravy, vitaminů, antioxidantů a dalších biologicky aktivních látek, je často limitováno jejich nevhodnými technologickými vlastnostmi. Výsledky porovnání vybraných genetických zdrojů pšenice s netradičním zabarvením zrna a ječmene jarního s bezpluchým zrnem ukázaly, že mezi studovanými zdroji jsou výrazné rozdíly v chemickém složení, technologických i reologických parametrech. Tyto rozdíly predikují odlišné možnosti využití studovaných obilnin v pekárenství a pečivárenství.
dcterms:title
Grain quality assessment on non-traditional wheat samples and barley samples with hulless grain Hodnocení kvality zrna vybraných vzorků netradiční pšenice a bezpluchého ječmene Hodnocení kvality zrna vybraných vzorků netradiční pšenice a bezpluchého ječmene
skos:prefLabel
Hodnocení kvality zrna vybraných vzorků netradiční pšenice a bezpluchého ječmene Grain quality assessment on non-traditional wheat samples and barley samples with hulless grain Hodnocení kvality zrna vybraných vzorků netradiční pšenice a bezpluchého ječmene
skos:notation
RIV/25328859:_____/10:#0000511!RIV11-MZE-25328859
n3:aktivita
n11:P n11:Z
n3:aktivity
P(QI91B095), Z(MSM2532885901)
n3:cisloPeriodika
3
n3:dodaniDat
n14:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n7:2935473 n7:2375273 n7:4686845 n7:4151895
n3:druhVysledku
n8:J
n3:duvernostUdaju
n4:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
261889
n3:idVysledku
RIV/25328859:_____/10:#0000511
n3:jazykVysledku
n15:cze
n3:klicovaSlova
healthy human nutrition; wheat; barley; chemical compostition; rheology
n3:klicoveSlovo
n12:healthy%20human%20nutrition n12:wheat n12:chemical%20compostition n12:barley n12:rheology
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[FB34597B4530]
n3:nazevZdroje
Obilnářské listy
n3:obor
n10:GC
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n6:QI91B095
n3:rokUplatneniVysledku
n14:2010
n3:svazekPeriodika
18
n3:tvurceVysledku
Martinek, Petr Vaculová, Kateřina Jirsa, Ondřej Balounová, Marta
n3:zamer
n16:MSM2532885901
s:issn
1212-138X
s:numberOfPages
7