This HTML5 document contains 40 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F25328859%3A_____%2F09%3A%230000630%21RIV12-MZE-25328859/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F25328859%3A_____%2F09%3A%230000630%21RIV12-MZE-25328859
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Článek popisuje výsledky hodnocení kvality pšenice v ČR v roce 2008. Kvalita zrna byla hodnocena objemovou hmotností, obsahem bílkovin, sedimentačním indexem, číslem poklesu a obsahem příměsí a nečistot. V roce 2008 bylo zastoupeno 92 odrůda testováno 1035 vzorků. Ve všech sledovaných parametrech vyhovělo normě 40 % sledovaných vzorků. Pšeničné zrno mělo vysokou objemovou hmotnost i dostatečné množství bílkovin s dobrou pekařskou kvalitou. Číslo poklesu bylo vyšší než je optimální. Obsah příměsí a nečistot byl velmi nízký. The article describes results of wheat quality monitoring in CR in 2008. Grain quality was assessed by bulk density, crude protein content, sedimentation index, falling number and Besatz. 92 cultivars were included and 1035 samples tested in 2008. 40 % of analysed samples satisfied standard in all parameters. Wheat grain had high bulk density and sufficient protein content with good bread-making quality. Falling number was somewhat higher than optimal. Besatz content was very low. Článek popisuje výsledky hodnocení kvality pšenice v ČR v roce 2008. Kvalita zrna byla hodnocena objemovou hmotností, obsahem bílkovin, sedimentačním indexem, číslem poklesu a obsahem příměsí a nečistot. V roce 2008 bylo zastoupeno 92 odrůda testováno 1035 vzorků. Ve všech sledovaných parametrech vyhovělo normě 40 % sledovaných vzorků. Pšeničné zrno mělo vysokou objemovou hmotnost i dostatečné množství bílkovin s dobrou pekařskou kvalitou. Číslo poklesu bylo vyšší než je optimální. Obsah příměsí a nečistot byl velmi nízký.
dcterms:title
Breadmaking quality of wheat grain harvested in 2008 Pekárenská kvalita pšeničného zrna sklizeného v roce 2008 Pekárenská kvalita pšeničného zrna sklizeného v roce 2008
skos:prefLabel
Pekárenská kvalita pšeničného zrna sklizeného v roce 2008 Breadmaking quality of wheat grain harvested in 2008 Pekárenská kvalita pšeničného zrna sklizeného v roce 2008
skos:notation
RIV/25328859:_____/09:#0000630!RIV12-MZE-25328859
n3:aktivita
n14:P
n3:aktivity
P(QG50041)
n3:cisloPeriodika
1
n3:dodaniDat
n9:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n4:9609873 n4:4290003
n3:druhVysledku
n15:J
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
332987
n3:idVysledku
RIV/25328859:_____/09:#0000630
n3:jazykVysledku
n11:cze
n3:klicovaSlova
breadmaking quality; wheat grain
n3:klicoveSlovo
n6:wheat%20grain n6:breadmaking%20quality
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[034145C512A3]
n3:nazevZdroje
Úroda
n3:obor
n10:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:projekt
n13:QG50041
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2009
n3:svazekPeriodika
57
n3:tvurceVysledku
Palík, Slavoj Burešová, Iva
s:issn
0139-6013
s:numberOfPages
2