This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F25328859%3A_____%2F06%3A%230000297%21RIV08-MSM-25328859/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F25328859%3A_____%2F06%3A%230000297%21RIV08-MSM-25328859
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Ukazatel sladovnické jakosti byl přijat v roce 1995 a zpřesněn v roce 1999. Při tvorbě tohoto systému bylo dohodnuto, že bude hodnoceno 8 základních technologických znaků a to obsah bílkovin v ječmeni (NLb), extrakt sladu (E), relativní extrakt při 45 °C (RE45), Kolbachovo číslo (K), dosažitelný stupeň prokvašení (DSP), diastatická mohutnost (DM), friabilita (F) a obsah beta-glukanů ve sladině (BGw). Vybraným technologickým znakům byly na základě společné dohody o jejich významu pro zpracovatelský průmysl stanoveny váhy a krajní hodnoty, odpovídající bodovému ohodnocení „9“ (nejlepší – optimální) a „1“ (nejhorší – nepřijatelná). Systémhodnocení byl mírně upraven na zasedání „Komise pro hodnocení kvality odrůd sladovnického ječmene při VÚPS, a.s. Ukazatel sladovnické jakosti byl přijat v roce 1995 a zpřesněn v roce 1999. Při tvorbě tohoto systému bylo dohodnuto, že bude hodnoceno 8 základních technologických znaků a to obsah bílkovin v ječmeni (NLb), extrakt sladu (E), relativní extrakt při 45 °C (RE45), Kolbachovo číslo (K), dosažitelný stupeň prokvašení (DSP), diastatická mohutnost (DM), friabilita (F) a obsah beta-glukanů ve sladině (BGw). Vybraným technologickým znakům byly na základě společné dohody o jejich významu pro zpracovatelský průmysl stanoveny váhy a krajní hodnoty, odpovídající bodovému ohodnocení „9“ (nejlepší – optimální) a „1“ (nejhorší – nepřijatelná). Systémhodnocení byl mírně upraven na zasedání „Komise pro hodnocení kvality odrůd sladovnického ječmene při VÚPS, a.s. Malting quality index was adopted in 1995 and made more precise in 1999. When forming this systém, eight basic technological parametrs were agreed for evaluation, i.e. protein kontent in barley (Pb), extract of malt (E), relative extract at 45 °C (VZ45), Kolbach index (K), apparent final attenation (AFA), diastatic power (DP), friability (F) and beta-glucan in wort (BGw). Weights and limit values corresponding to point „9“ (best – optimum) and „1“ (worst – unacceptable) were determined to the chosen technological parametres based on mutual agreement on their importace for the manufacturing industry. The Commitee for teh Quality Evaluation of malting barley variety at RIBM, PLC slightly modified the system of the evaluation.
dcterms:title
A trend of requirements for breeding high-quality cultivars of spring malting barley Vývoj požadavků při šlechtění kvalitních odrůd jarního sladovnického ječmene Vývoj požadavků při šlechtění kvalitních odrůd jarního sladovnického ječmene
skos:prefLabel
Vývoj požadavků při šlechtění kvalitních odrůd jarního sladovnického ječmene A trend of requirements for breeding high-quality cultivars of spring malting barley Vývoj požadavků při šlechtění kvalitních odrůd jarního sladovnického ječmene
skos:notation
RIV/25328859:_____/06:#0000297!RIV08-MSM-25328859
n4:strany
96-97
n4:aktivita
n16:Z
n4:aktivity
Z(MSM2532885901)
n4:cisloPeriodika
5-6
n4:dodaniDat
n11:2008
n4:domaciTvurceVysledku
n6:2402696 n6:3295990 n6:9354999
n4:druhVysledku
n12:J
n4:duvernostUdaju
n15:S
n4:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
508328
n4:idVysledku
RIV/25328859:_____/06:#0000297
n4:jazykVysledku
n7:cze
n4:klicovaSlova
breeding; high-quality cultivars; spring malting barley
n4:klicoveSlovo
n8:breeding n8:high-quality%20cultivars n8:spring%20malting%20barley
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[55D30A684993]
n4:nazevZdroje
Obilnářské listy
n4:obor
n9:GE
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:rokUplatneniVysledku
n11:2006
n4:svazekPeriodika
14
n4:tvurceVysledku
Špunar, Jaroslav Špunarová, Marie Nesvadba, Zdeněk
n4:zamer
n13:MSM2532885901
s:issn
1212-138X
s:numberOfPages
2