This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F25271121%3A_____%2F11%3A%230000164%21RIV12-MSM-25271121/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n18http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F25271121%3A_____%2F11%3A%230000164%21RIV12-MSM-25271121
rdf:type
skos:Concept n14:Vysledek
rdfs:seeAlso
http://www.cabdirect.org/abstracts/20123084670.html
dcterms:description
Plody odrůdy ´Lucasova´ spolu s jablky odrůd ´Šampion´, ´Jarka´, ´Golden Delicious´ a ´Gloster´ byly skladovány v šesti odlišných podmínkách ULO (ultra low oxygen) atmosfér. Skladovací teplota byla udržována v rozmezí 1 až 1,5 ˚C. Senzorické hodnocení bylo provedeno šestkrát (dvě hodnocení v únoru, dubnu a červnu). Znaky vůně, textura dužniny, pevnost dužniny, šťavnatost, kyselost, aroma a celková chuť byly hodnoceny na základě devítibodových deskriptorů. Nejvíce bodů při senzorickém hodnocení získaly plody skladované v atmosférách s koncentrací 2 % O2 a 1% CO2 respektive 1 % O2 a 2 % CO2. Snížení obsahu plynů pod 1 % nepřineslo lepší výsledky senzorického hodnocení plodů. U sledovaných koncentrací plynů vykazovaly plody odrůd jablek standardní kvalitu senzorického hodnocení jako při samostatném skladování v ULO. Pear cultivar ´Lucasova´ and apple cultivars ´Šampion´, ´Jarka´, ´Golden Delicious´ and ´Gloster´ were stored in six different conditions of ULO atmospheres. Storage temperature was maintained from 1 to 1,5 ˚C. Sensory evaluation was carried out 6 times (2 evaluations in February, April and June). The sensory parameters (flavour, flesh texture, flesh firmness, juiciness, acidity, aroma and overall taste) were evaluated according to 9 point evaluation scale. The results showed the best quality of pears stored in ULO atmosphere with the concentration of 2 % O2 and 1 % CO2, alternatively 1 % O2 and 2 % CO2. Contents of O2 and CO2 lower than 1 % did not improve the sensory parameters of evaluated fruits. The fruits of apple varieties showed a standard quality of sensory evaluation with recommended concentrations of gases as in separate storage in ULO. Plody odrůdy ´Lucasova´ spolu s jablky odrůd ´Šampion´, ´Jarka´, ´Golden Delicious´ a ´Gloster´ byly skladovány v šesti odlišných podmínkách ULO (ultra low oxygen) atmosfér. Skladovací teplota byla udržována v rozmezí 1 až 1,5 ˚C. Senzorické hodnocení bylo provedeno šestkrát (dvě hodnocení v únoru, dubnu a červnu). Znaky vůně, textura dužniny, pevnost dužniny, šťavnatost, kyselost, aroma a celková chuť byly hodnoceny na základě devítibodových deskriptorů. Nejvíce bodů při senzorickém hodnocení získaly plody skladované v atmosférách s koncentrací 2 % O2 a 1% CO2 respektive 1 % O2 a 2 % CO2. Snížení obsahu plynů pod 1 % nepřineslo lepší výsledky senzorického hodnocení plodů. U sledovaných koncentrací plynů vykazovaly plody odrůd jablek standardní kvalitu senzorického hodnocení jako při samostatném skladování v ULO.
dcterms:title
Senzorické hodnocení plodů odrůdy ´Lucasova´ skladovaných společně s jablky v ULO atmosféře Sensory evaluation of pear cultivar ´Lucasova´ stored with apples in ULO atmosphere Senzorické hodnocení plodů odrůdy ´Lucasova´ skladovaných společně s jablky v ULO atmosféře
skos:prefLabel
Senzorické hodnocení plodů odrůdy ´Lucasova´ skladovaných společně s jablky v ULO atmosféře Sensory evaluation of pear cultivar ´Lucasova´ stored with apples in ULO atmosphere Senzorické hodnocení plodů odrůdy ´Lucasova´ skladovaných společně s jablky v ULO atmosféře
skos:notation
RIV/25271121:_____/11:#0000164!RIV12-MSM-25271121
n14:predkladatel
n15:ico%3A25271121
n3:aktivita
n4:Z n4:I
n3:aktivity
I, Z(MSM2527112101)
n3:cisloPeriodika
prosinec
n3:dodaniDat
n18:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n9:8278156 n9:7620330
n3:druhVysledku
n12:J
n3:duvernostUdaju
n19:S
n3:entitaPredkladatele
n8:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
228882
n3:idVysledku
RIV/25271121:_____/11:#0000164
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
ULO; sensory evaluation; pears; ´Lucasova´; storage conditions
n3:klicoveSlovo
n6:%C2%B4Lucasova%C2%B4 n6:pears n6:ULO n6:storage%20conditions n6:sensory%20evaluation
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[968836BC6400]
n3:nazevZdroje
Vědecké práce ovocnářské
n3:obor
n13:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n18:2011
n3:svazekPeriodika
22
n3:tvurceVysledku
Matějíček, Aleš Paprštein, František
n3:zamer
n16:MSM2527112101
s:issn
0231-6900
s:numberOfPages
5