This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F25271121%3A_____%2F06%3A%230000087%21RIV09-MSM-25271121/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F25271121%3A_____%2F06%3A%230000087%21RIV09-MSM-25271121
rdf:type
n13:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Hodnocení nejdůležitějších pěstovaných a perspektivních odrůd jablek pomocí veřejných degustací probíhala v době od prosince do února na 4 místech charakterizovaných různou průměrnou roční teplotou a délkou vegetačního období. Odrůda Rubín a její mutace obdržely degustujícími v letech 2000-2004 nejvyšší bodové hodnoty, jak za chuť, tak i za kvalitu celkem téměř ve všech lokalitách. Odrůda Rubinola charakterizující se odolností proti strupovitosti byla hodnocena podobně a v průměru nebyla příliš horší od Rubínu. Za těmito dvěma vedoucími odrůdami následovaly Topaz, Angold a Jonagold reprezentovaný několika mutanty. Public sensory evaluations of the most important grown cultivars and promising new ones were regularly conducted from December to February in four places characterised by different mean annual temperatures and length of growing season. Rubín cv. or its genetic mutations won the highest scores for 2000-2004 both in the category of taste and in the sum total of all the other sensory traits nearly in each of the locations. Rubinola (Rubin x Prima), with resistance to scab, was similarly assessed and generally not much inferior to Rubin. These leaders were mainly followed by Topaz, Angold and a group of Jonagold represented by its several mutants. Hodnocení nejdůležitějších pěstovaných a perspektivních odrůd jablek pomocí veřejných degustací probíhala v době od prosince do února na 4 místech charakterizovaných různou průměrnou roční teplotou a délkou vegetačního období. Odrůda Rubín a její mutace obdržely degustujícími v letech 2000-2004 nejvyšší bodové hodnoty, jak za chuť, tak i za kvalitu celkem téměř ve všech lokalitách. Odrůda Rubinola charakterizující se odolností proti strupovitosti byla hodnocena podobně a v průměru nebyla příliš horší od Rubínu. Za těmito dvěma vedoucími odrůdami následovaly Topaz, Angold a Jonagold reprezentovaný několika mutanty.
dcterms:title
Effects of climatic conditions on fruit quality of apple cultivars assessed by public sensory evaluations in the Czech and Slovak Republics 1999-2004 Vliv klimatických podmínek na kvalitu plodů posuzovanou pomocí veřejných degustací v České a Slovenské republice v letech 1999-2004. Vliv klimatických podmínek na kvalitu plodů posuzovanou pomocí veřejných degustací v České a Slovenské republice v letech 1999-2004.
skos:prefLabel
Vliv klimatických podmínek na kvalitu plodů posuzovanou pomocí veřejných degustací v České a Slovenské republice v letech 1999-2004. Effects of climatic conditions on fruit quality of apple cultivars assessed by public sensory evaluations in the Czech and Slovak Republics 1999-2004 Vliv klimatických podmínek na kvalitu plodů posuzovanou pomocí veřejných degustací v České a Slovenské republice v letech 1999-2004.
skos:notation
RIV/25271121:_____/06:#0000087!RIV09-MSM-25271121
n3:aktivita
n11:Z
n3:aktivity
Z(MSM2527112101)
n3:cisloPeriodika
Suppl. 2
n3:dodaniDat
n5:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n14:8804206 n14:7620330
n3:druhVysledku
n15:J
n3:duvernostUdaju
n8:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
506485
n3:idVysledku
RIV/25271121:_____/06:#0000087
n3:jazykVysledku
n4:cze
n3:klicovaSlova
apples; cultivar; sensory evaluation; climatic conditions
n3:klicoveSlovo
n12:apples n12:sensory%20evaluation n12:climatic%20conditions n12:cultivar
n3:kodStatuVydavatele
PL - Polská republika
n3:kontrolniKodProRIV
[B993B9299643]
n3:nazevZdroje
Journal of Fruit and Ornamental Plant Research
n3:obor
n10:GC
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2006
n3:svazekPeriodika
14
n3:tvurceVysledku
Michálek, Samuel Blažek, Jan Paprštein, František
n3:zamer
n16:MSM2527112101
s:issn
1231-0948
s:numberOfPages
9