This HTML5 document contains 40 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F25271121%3A_____%2F06%3A%230000068%21RIV08-MSM-25271121/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F25271121%3A_____%2F06%3A%230000068%21RIV08-MSM-25271121
rdf:type
n7:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Obsah vápníku v plodech je limitujícím faktorem při skladování jablek. Nedostatek vápníku podporuje výskyt hořké pihovitosti u některých odrůd jablek. U silně náchylných odrůd se musí se aplikovat speciální přípravky s vyšším obsahem vápníku. V našich pokusech se nejvíce osvědčil chlorid vápenatý, případně Kalkosan nebo Wuxal Aminocal. Content of calcium is an important factor of apple storage. Calcium deficit causes bitter pit on some apple varieties. Special treatment with chemical preparation with high content of calcium is necessary especially for sensitive cultivars. Preparations Kalkosan or Wuxal Aminocal appeared as the most suitable in our trials. Obsah vápníku v plodech je limitujícím faktorem při skladování jablek. Nedostatek vápníku podporuje výskyt hořké pihovitosti u některých odrůd jablek. U silně náchylných odrůd se musí se aplikovat speciální přípravky s vyšším obsahem vápníku. V našich pokusech se nejvíce osvědčil chlorid vápenatý, případně Kalkosan nebo Wuxal Aminocal.
dcterms:title
Vápník a další faktory ovlivňující skladování jablek Vápník a další faktory ovlivňující skladování jablek Calcium and other factors influencing apple storage
skos:prefLabel
Vápník a další faktory ovlivňující skladování jablek Vápník a další faktory ovlivňující skladování jablek Calcium and other factors influencing apple storage
skos:notation
RIV/25271121:_____/06:#0000068!RIV08-MSM-25271121
n3:strany
37;38
n3:aktivita
n14:Z
n3:aktivity
Z(MSM2527112101)
n3:cisloPeriodika
8
n3:dodaniDat
n6:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n17:2893657
n3:druhVysledku
n15:J
n3:duvernostUdaju
n13:S
n3:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
505717
n3:idVysledku
RIV/25271121:_____/06:#0000068
n3:jazykVysledku
n9:cze
n3:klicovaSlova
calcium; bitter pit; apples
n3:klicoveSlovo
n4:apples n4:calcium n4:bitter%20pit
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[D0F0EA06B285]
n3:nazevZdroje
AGRO-OCHRANA, VÝŽIVA, ODRŮDY.
n3:obor
n16:GF
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:rokUplatneniVysledku
n6:2006
n3:svazekPeriodika
11
n3:tvurceVysledku
Lánský, Miroslav
n3:zamer
n10:MSM2527112101
s:issn
1211-362X
s:numberOfPages
2