This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F16193296%3A_____%2F12%3AMJVYKP12%21RIV12-MSM-16193296/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F16193296%3A_____%2F12%3AMJVYKP12%21RIV12-MSM-16193296
rdf:type
skos:Concept n12:Vysledek
dcterms:description
V této práci byl sledován vliv skladovacích podmínek tj. teploty, délky skladování a použití dvou možných konzervačních činidel, jejichž použití vychází z ČSN, na jednotlivé skupiny mikroorganismů, které tvoří běžnou mikroflóru syrového mléka. Testovanými mikroorganismy byly kmeny z České sbírky mikroorganismů v Brně Pseudomonas aeruginosa CCM 3955, St. aureus CCM 4516, E. coli CCM 3954 a mikroorganismy ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora® Lactobacillus helveticus CCDM 447 a smetanová kultura CCDM 1. Stanovení byla prováděna instrumentálně i klasickou metodou. Teplota skladování 2 a 6 °C, stejně tak prodloužení doby skladování z 24 na 48 hodin neovlivnilo denzitu mikroorganismů. Simulací nešetrného zacházení s mlékem byla zjištěna vyšší denzita u kmene St. aureus o 1 řád, ale až po 48 hodinách skladování. Použitá konzervační činidla, Heschenovo činidlo a Azidiol, nevykazují rozdíly v konzervačních účincích. V této práci byl sledován vliv skladovacích podmínek tj. teploty, délky skladování a použití dvou možných konzervačních činidel, jejichž použití vychází z ČSN, na jednotlivé skupiny mikroorganismů, které tvoří běžnou mikroflóru syrového mléka. Testovanými mikroorganismy byly kmeny z České sbírky mikroorganismů v Brně Pseudomonas aeruginosa CCM 3955, St. aureus CCM 4516, E. coli CCM 3954 a mikroorganismy ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora® Lactobacillus helveticus CCDM 447 a smetanová kultura CCDM 1. Stanovení byla prováděna instrumentálně i klasickou metodou. Teplota skladování 2 a 6 °C, stejně tak prodloužení doby skladování z 24 na 48 hodin neovlivnilo denzitu mikroorganismů. Simulací nešetrného zacházení s mlékem byla zjištěna vyšší denzita u kmene St. aureus o 1 řád, ale až po 48 hodinách skladování. Použitá konzervační činidla, Heschenovo činidlo a Azidiol, nevykazují rozdíly v konzervačních účincích. In this work was the storage conditions as temperature, time of storage and using two preservatives used in accordance with the standard in relation to individual groups of microorganisms, which constitute normal micro flora of raw milk was monitored. Tested microorganisms were strains from Czech collection of microorganisms Brno Pseudomonas aeruginosa CCM 3955, St. aureus CCM 4516, E. coli CCM 3954 and next from Culture collection of dairy microorganisms Laktoflora® Lactobacillus helveticus CCDM 447 and cream culture CCDM 1. Analyses were performed by instrumental and classical method. The temperature storage 2 and 6 °C and as well as prolonged storage time from 24 to 48 hours doesn’t influence the density of bacteria. The simulation of inconsiderate manipulation with milk leads to a risen density of St. aureus one order of magnitude, but up to 48 hours. Using of preservatives, Heschen and Azidiol, doesn’t show differences in preservation effect.
dcterms:title
Determination of microbiological parameters of milk for the purchase and payment Stanovení mikrobiologických parametrů mléka za účelem výkupu a proplácení Stanovení mikrobiologických parametrů mléka za účelem výkupu a proplácení
skos:prefLabel
Determination of microbiological parameters of milk for the purchase and payment Stanovení mikrobiologických parametrů mléka za účelem výkupu a proplácení Stanovení mikrobiologických parametrů mléka za účelem výkupu a proplácení
skos:notation
RIV/16193296:_____/12:MJVYKP12!RIV12-MSM-16193296
n12:predkladatel
n18:ico%3A16193296
n3:aktivita
n17:P
n3:aktivity
P(2B08072)
n3:cisloPeriodika
130
n3:dodaniDat
n4:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n11:1471481 n11:1807366 n11:6183743 n11:3827992
n3:druhVysledku
n16:J
n3:duvernostUdaju
n15:S
n3:entitaPredkladatele
n6:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
170975
n3:idVysledku
RIV/16193296:_____/12:MJVYKP12
n3:jazykVysledku
n9:cze
n3:klicovaSlova
milk; storage conditions; temperature; preservative
n3:klicoveSlovo
n5:temperature n5:milk n5:preservative n5:storage%20conditions
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[59CE7FD501F4]
n3:nazevZdroje
Mlékařské listy
n3:obor
n14:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n13:2B08072
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2012
n3:svazekPeriodika
2012
n3:tvurceVysledku
Chmúrová, Jana Pechačová, Marta Elich, Ondřej Peroutková, Jitka
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
4