This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F16193296%3A_____%2F10%3AJMPROB10%21RIV11-MSM-16193296/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F16193296%3A_____%2F10%3AJMPROB10%21RIV11-MSM-16193296
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
dcterms:description
The topic of the experiment was the evaluation of the ability of several different probiotic lactobacilli strains of human origin to survive for 28 days of storage (at 4-6 °C) in the fermented milk product of kefir type. The effect of added lactobacilli strains on the sensory characteristics of the product was evaluated as well. The propionic acid bacteria were added to increase the level of vitamin B12 in the product (Warminská-Radiko et al., 2002). All tested lactobacilli strains were able to survive at product in enough high numbers (min. 106 CFU/mL) without negative affect on the sensory properties till the end of the warranty period (28 days at 4-6 °C). Předmětem provedeného experimentu bylo zjištění schopnosti několika probiotických kmenů laktobacilů lidského původu přežívat v kysaném mléčném výrobku typu kefíru během 28 dnů skladování 4-6 °C a zhodnocení jejich přídavku na senzorické vlastnosti výrobku. K výrobku byly rovněž přidávány bakterie propionového kvašení za účelem zvýšení obsahu vitamínu B12 (Warminská-Radiko et al., 2002). Všechny testované kmeny laktobacilů byly schopné přežívat ve výrobku v dostatečně vysokých počtech (min. 106 JTK/ml) během 28 dní skladování při 4-6 °C bez negativního ovlivnění jeho senzorických vlastností. Předmětem provedeného experimentu bylo zjištění schopnosti několika probiotických kmenů laktobacilů lidského původu přežívat v kysaném mléčném výrobku typu kefíru během 28 dnů skladování 4-6 °C a zhodnocení jejich přídavku na senzorické vlastnosti výrobku. K výrobku byly rovněž přidávány bakterie propionového kvašení za účelem zvýšení obsahu vitamínu B12 (Warminská-Radiko et al., 2002). Všechny testované kmeny laktobacilů byly schopné přežívat ve výrobku v dostatečně vysokých počtech (min. 106 JTK/ml) během 28 dní skladování při 4-6 °C bez negativního ovlivnění jeho senzorických vlastností.
dcterms:title
Aplikace probiotických kultur laktobacilů v mléčných výrobcích typu kefíru Aplikace probiotických kultur laktobacilů v mléčných výrobcích typu kefíru The application of probiotic lactobacilli cultures in milk products of kefir type
skos:prefLabel
Aplikace probiotických kultur laktobacilů v mléčných výrobcích typu kefíru The application of probiotic lactobacilli cultures in milk products of kefir type Aplikace probiotických kultur laktobacilů v mléčných výrobcích typu kefíru
skos:notation
RIV/16193296:_____/10:JMPROB10!RIV11-MSM-16193296
n3:aktivita
n13:Z n13:P
n3:aktivity
P(2B06053), Z(MSM2672286101)
n3:cisloPeriodika
123
n3:dodaniDat
n14:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n5:5077710
n3:druhVysledku
n16:J
n3:duvernostUdaju
n12:S
n3:entitaPredkladatele
n8:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
247302
n3:idVysledku
RIV/16193296:_____/10:JMPROB10
n3:jazykVysledku
n6:cze
n3:klicovaSlova
probiotic lactobacilli strains; milk product of kefir type
n3:klicoveSlovo
n7:probiotic%20lactobacilli%20strains n7:milk%20product%20of%20kefir%20type
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[BB0ACA61A02E]
n3:nazevZdroje
Mlékařské listy
n3:obor
n10:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:projekt
n17:2B06053
n3:rokUplatneniVysledku
n14:2010
n3:svazekPeriodika
2010
n3:tvurceVysledku
Lacmanová, Iva Volná, L. Dráb, V.
n3:zamer
n15:MSM2672286101
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
3