This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F16193296%3A_____%2F02%3A%230000224%21RIV06-MZE-16193296/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F16193296%3A_____%2F02%3A%230000224%21RIV06-MZE-16193296
rdf:type
skos:Concept n14:Vysledek
dcterms:description
The changes in milk cow nutrition and in the whole technology of raw cow-milk processing in agricultural enterprises can lead to the changes in N-matters of milk. Distribution of the whole N-matters, casein, whey protein and urea was monitoring in represent set of raw cow-milk samples. Final evalution of result set documented the need to observe beside content of whole N-matters also content of casein and urea for the suppliers of raw cow-milk and processers of this raw material into final milk products. These knowledge will contribute to the greater confidence between the raw milk procedurs and the processing of dairy factoriers as well as to improvement of milk products quality for the whole consumer public. Změny ve výživě dojnic a celé technologii výroby syrového kravského mléka v zemědělských podnicích mohou vést i ke změnám v zastoupení N-látek mléka. Na representativním souboru vzorků syrového kravského mléka bylo prověřováno zastoupení celkového obsahuN-látek(bílkovin), kaseinu, syrovátkových bílkovin a močoviny. Závěrečné hodnocení výsledků prokázalo, že pro současné potřeby dodavatelů syrového mléka i zpracovatelů této suroviny na finální mléčné výrobky je nutné sledovat vedle obsahu celkových N-látek i obsah kaseinu a močoviny. Zjištěné poznatky jsou příspěvkem k větší důvěře mezi producenty syrového mléka a výrobními mlékárenskými závody a celkově i ke zvýšení jakosti mléčných výrobků pro celou spotřebitelskou veřejnost. Změny ve výživě dojnic a celé technologii výroby syrového kravského mléka v zemědělských podnicích mohou vést i ke změnám v zastoupení N-látek mléka. Na representativním souboru vzorků syrového kravského mléka bylo prověřováno zastoupení celkového obsahuN-látek(bílkovin), kaseinu, syrovátkových bílkovin a močoviny. Závěrečné hodnocení výsledků prokázalo, že pro současné potřeby dodavatelů syrového mléka i zpracovatelů této suroviny na finální mléčné výrobky je nutné sledovat vedle obsahu celkových N-látek i obsah kaseinu a močoviny. Zjištěné poznatky jsou příspěvkem k větší důvěře mezi producenty syrového mléka a výrobními mlékárenskými závody a celkově i ke zvýšení jakosti mléčných výrobků pro celou spotřebitelskou veřejnost.
dcterms:title
Zastoupení dusíkatých látek syrového kravského mléka. Zastoupení dusíkatých látek syrového kravského mléka. Distribution of N-matters in raw cow-milk
skos:prefLabel
Zastoupení dusíkatých látek syrového kravského mléka. Zastoupení dusíkatých látek syrového kravského mléka. Distribution of N-matters in raw cow-milk
skos:notation
RIV/16193296:_____/02:#0000224!RIV06-MZE-16193296
n4:strany
13-16
n4:aktivita
n16:P
n4:aktivity
P(EP9069)
n4:cisloPeriodika
4
n4:dodaniDat
n9:2006
n4:domaciTvurceVysledku
n7:6693849 n7:2680718 n7:3553523
n4:druhVysledku
n17:J
n4:duvernostUdaju
n11:S
n4:entitaPredkladatele
n6:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
671175
n4:idVysledku
RIV/16193296:_____/02:#0000224
n4:jazykVysledku
n10:cze
n4:klicovaSlova
Cow milk; N-matters
n4:klicoveSlovo
n13:N-matters n13:Cow%20milk
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[9D7B5E23F1D9]
n4:nazevZdroje
Náš chov
n4:obor
n8:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:projekt
n15:EP9069
n4:rokUplatneniVysledku
n9:2002
n4:svazekPeriodika
4/2002
n4:tvurceVysledku
Snášelová, Jana Vejdová, Marie Marková, Marie
s:numberOfPages
3