This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F14864347%3A_____%2F14%3A%230000576%21RIV15-MZE-14864347/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F14864347%3A_____%2F14%3A%230000576%21RIV15-MZE-14864347
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
rdfs:seeAlso
http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/4
dcterms:description
Importance and use of hop beta acids, significant component of hop resins, is based on three levels, brewer, antimicrobial and physiological. In the brewing industry low solubility in aqueous solutions and the ability of oxidation to the more soluble products is a defining characteristic of beta acids. Wide range of evidence of biological and pharmacological effects of hop bitter acids and especially the effects of beta acids was collected. Hop acids are potential sources for the treatment or prevention of many diseases, including cancer, diabetes, osteoporosis, cardiovascular diseases, inflammatory processes and metabolic disorders. Significant are antimicrobial effects of beta acids against different microorganisms, which have found use in sugar production, distilling and livestock sectors. This review summarizes the current knowledge about how hop beta acids from the viewpoint of the brewing process, and in terms of their bioactive effects. Význam a využití beta kyselin chmele, významné složky chmelových pryskyřic, se odvíjí ve třech rovinách, pivovarské, antimikrobiální a fyziologické. V pivovarství je určující vlastností beta kyselin nízká rozpustnost ve vodných roztocích a schopnost oxidace na rozpustnější produkty. Byla shromážděna řada důkazů o biologických a farmakologických účincích chmelových hořkých kyselin a speciálně účincích beta kyselin. Chmelové kyseliny jsou potenciálním zdrojem pro léčbu anebo prevenci řady onemocnění včetně rakoviny, diabetu, osteoporózy, kardiovaskulárních chorob, zánětlivých procesů a metabolických poruch. Významné jsou antimikrobiální účinky beta kyselin proti řadě různých mikroorganismů, které již našly využití v cukrovarnictví, lihovarství a chovu hospodářských zvířat. Tento přehledový článek shrnuje dosavadních poznatky o beta kyselinách chmele jak z hlediska působení v pivovarském procesu, tak z hlediska jejich bioaktivních účinků. Význam a využití beta kyselin chmele, významné složky chmelových pryskyřic, se odvíjí ve třech rovinách, pivovarské, antimikrobiální a fyziologické. V pivovarství je určující vlastností beta kyselin nízká rozpustnost ve vodných roztocích a schopnost oxidace na rozpustnější produkty. Byla shromážděna řada důkazů o biologických a farmakologických účincích chmelových hořkých kyselin a speciálně účincích beta kyselin. Chmelové kyseliny jsou potenciálním zdrojem pro léčbu anebo prevenci řady onemocnění včetně rakoviny, diabetu, osteoporózy, kardiovaskulárních chorob, zánětlivých procesů a metabolických poruch. Významné jsou antimikrobiální účinky beta kyselin proti řadě různých mikroorganismů, které již našly využití v cukrovarnictví, lihovarství a chovu hospodářských zvířat. Tento přehledový článek shrnuje dosavadních poznatky o beta kyselinách chmele jak z hlediska působení v pivovarském procesu, tak z hlediska jejich bioaktivních účinků.
dcterms:title
Beta kyseliny chmele, význam a využití Beta kyseliny chmele, význam a využití Hop beta acids: Properties, Significance and Utilisation
skos:prefLabel
Hop beta acids: Properties, Significance and Utilisation Beta kyseliny chmele, význam a využití Beta kyseliny chmele, význam a využití
skos:notation
RIV/14864347:_____/14:#0000576!RIV15-MZE-14864347
n5:aktivita
n9:P
n5:aktivity
P(QI91B227)
n5:cisloPeriodika
4
n5:dodaniDat
n14:2015
n5:domaciTvurceVysledku
n16:9814299
n5:druhVysledku
n10:J
n5:duvernostUdaju
n13:S
n5:entitaPredkladatele
n6:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
5104
n5:idVysledku
RIV/14864347:_____/14:#0000576
n5:jazykVysledku
n17:cze
n5:klicovaSlova
hops, beta acids, hulupones, beer, physiological effects, antimicrobial effects
n5:klicoveSlovo
n7:hulupones n7:beer n7:physiological%20effects n7:beta%20acids n7:antimicrobial%20effects n7:hops
n5:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n5:kontrolniKodProRIV
[49F5B96A05FC]
n5:nazevZdroje
Kvasný průmysl
n5:obor
n12:CB
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n5:pocetTvurcuVysledku
2
n5:projekt
n8:QI91B227
n5:rokUplatneniVysledku
n14:2014
n5:svazekPeriodika
60
n5:tvurceVysledku
Mikyška, Alexandr Krofta, Karel
s:issn
0023-5830
s:numberOfPages
10