This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F14864347%3A_____%2F07%3A8P004761%21RIV08-MZE-14864347/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F14864347%3A_____%2F07%3A8P004761%21RIV08-MZE-14864347
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
The method based on the reaction of stable DPPH radical proved to be the best for the determination of antioxidant characteristics of hops and hop products. Antioxidant activity is expressed as the rate of decline in absorbance of the reaction environment assessed in relative percents. Differences in the values of antioxidant activity were determined in Czech and foreign hop varieties. The highest antioxidant activities in the scope of 70 to 80 % rel. were measured in Saaz semi-early hops and the variety Spalter Select. Antioxidant activity in most varieties moved in the scope of 40 to 60 % rel. Part of antioxidant activity of hops is irreversibly lost in the course of drying. The loss does not usually exceed 5 % of the original RA-DPPH value. Drying also resulted in decrease of polyphenol compounds. Drying in belt and chamber kilns is comparable from the point of view of preserving hop antioxidant properties. Results of determination of antioxidant activity in hot water extracts of raw hops and groun Pro stanovení antioxidačních vlastností chmele a chmelových výrobků se nejlépe osvědčila metoda využívající reakce stabilního radikálu DPPH. Antioxidační aktivita se vyjadřuje jako míra poklesu absorbance reakčního prostředí za podmínek stanovení v relativních procentech. Mezi českými i zahraničními odrůdami chmele byly prokázány rozdíly v hodnotách antioxidační aktivity. Nejvyšší antioxidační aktivity v rozmezí 70 až 80 % rel. byly naměřeny v Žateckém poloraném červeňáku a odrůdě Spalter Select. U většiny ostatních odrůd se antioxidační aktivity pohybovaly v rozmezí 40 až 60 % rel. Sušením zeleného chmele se část antioxidační aktivity nevratně ztrácí. Ztráta zpravidla nepřekračuje 5% původní hodnoty (RADPPH). Sušení se projevilo i úbytkem polyfenolových látek. Mezi sušením v komorové a pásové sušárně nebyl, z hlediska zachování antioxidačních vlastností chmele, zjištěn podstatný rozdíl Výsledky stanovení antioxidační aktivity v horkovodním výluhu hlávkových a mletých chmelů jsou srovnatelné a rozdíly The method based on the reaction of stable DPPH radical proved to be the best for the determination of antioxidant characteristics of hops and hop products. Antioxidant activity is expressed as the rate of decline in absorbance of the reaction environment assessed in relative percents. Differences in the values of antioxidant activity were determined in Czech and foreign hop varieties. The highest antioxidant activities in the scope of 70 to 80 % rel. were measured in Saaz semi-early hops and the variety Spalter Select. Antioxidant activity in most varieties moved in the scope of 40 to 60 % rel. Part of antioxidant activity of hops is irreversibly lost in the course of drying. The loss does not usually exceed 5 % of the original RA-DPPH value. Drying also resulted in decrease of polyphenol compounds. Drying in belt and chamber kilns is comparable from the point of view of preserving hop antioxidant properties. Results of determination of antioxidant activity in hot water extracts of raw hops and groun
dcterms:title
Antioxidant properties of hops and hop products. Antioxidant properties of hops and hop products. Antioxidační vlastnosti chmele a chmelových produktů
skos:prefLabel
Antioxidant properties of hops and hop products. Antioxidační vlastnosti chmele a chmelových produktů Antioxidant properties of hops and hop products.
skos:notation
RIV/14864347:_____/07:8P004761!RIV08-MZE-14864347
n4:strany
1-4
n4:aktivita
n19:P
n4:aktivity
P(1B44061)
n4:dodaniDat
n7:2008
n4:domaciTvurceVysledku
n11:9814299
n4:druhVysledku
n5:D
n4:duvernostUdaju
n14:S
n4:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
410187
n4:idVysledku
RIV/14864347:_____/07:8P004761
n4:jazykVysledku
n8:eng
n4:klicovaSlova
antioxidants; reducing activity; hop; hop products; polyphenols
n4:klicoveSlovo
n9:hop%20products n9:reducing%20activity n9:polyphenols n9:hop n9:antioxidants
n4:kontrolniKodProRIV
[FF32AF4BD584]
n4:mistoKonaniAkce
USA
n4:mistoVydani
USA
n4:nazevZdroje
Proceedings of the Technical Commission IHGC. Yakima, USA, August 2007
n4:obor
n18:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:projekt
n13:1B44061
n4:rokUplatneniVysledku
n7:2007
n4:tvurceVysledku
Mikyška, A. Hašková, D. Krofta, Karel
n4:typAkce
n15:WRD
n4:zahajeniAkce
2007-01-01+01:00
s:issn
0303-9056
s:numberOfPages
5
n16:hasPublisher
Technical Commission IHGC, USA