This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00216305%3A26310%2F08%3APU77871%21RIV10-MSM-26310___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00216305%3A26310%2F08%3APU77871%21RIV10-MSM-26310___
rdf:type
n12:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The aim of this work was identification fatty acids contained in vegetable oils by gas chromatography. Amount of fatty acids was monitored in dependence on the duration and conditions storage. Conditions for storage were selected at room temperature and refrigerator temperature. In total fourteen oils were analyzed - avocado oil, pumpkin seed oil, grape seed oil, jojoba oil, corn oil, linseed oil, macadamia oil, almond oil, apricot-stone oil, olive oil, castor oil, rice oil, sunflower oil and soya bean oil. Gas chromatography was applied to identification and quantification fatty acids. Methanol esterification method using potassium hydroxide catalysis was chosen for preparing of the samples of the fatty acid methylesters. Eight fatty acids were observed in the vegetable oils : myristic, palmitic, palmitoleic, stearic, oleic, linoleic, gama-linolenic and linolenic acids. Cílem této práce byla identifikace mastných kyselin obsažených v rostlinných olejích plynovou chromatografií. Bylo sledováno množství mastných kyselin v závislosti na čase a podmínkách skladování. Podmínky skladování byly zvoleny při laboratorní teplotě a při teplotě v lednici. K analýze bylo použito čtrnáct olejů - avokádový olej, dýňový olej, olej z hroznových jader, jojobový olej, olej z kukuřičných klíčků, lněný olej, makadámiový olej, mandlový olej, meruňkový olej, olivový olej, ricinový olej, rýžový olej, slunečnicový olej a sojový olej. Plynová chromatografie byla použita pro identifikaci a kvantifikaci mastných kyselin. Pro přípravu vzorků methylesterů mastných kyselin byla zvolena metoda esterifikace methanolem za katalýzy hydroxidem draselným. Celkem bylo sledováno osm mastných kyselin obsažených v jednotlivých rostlinných olejích: kyseliny myristová, palmitová, palmitoolejová, stearová, olejová, linolová, g Cílem této práce byla identifikace mastných kyselin obsažených v rostlinných olejích plynovou chromatografií. Bylo sledováno množství mastných kyselin v závislosti na čase a podmínkách skladování. Podmínky skladování byly zvoleny při laboratorní teplotě a při teplotě v lednici. K analýze bylo použito čtrnáct olejů - avokádový olej, dýňový olej, olej z hroznových jader, jojobový olej, olej z kukuřičných klíčků, lněný olej, makadámiový olej, mandlový olej, meruňkový olej, olivový olej, ricinový olej, rýžový olej, slunečnicový olej a sojový olej. Plynová chromatografie byla použita pro identifikaci a kvantifikaci mastných kyselin. Pro přípravu vzorků methylesterů mastných kyselin byla zvolena metoda esterifikace methanolem za katalýzy hydroxidem draselným. Celkem bylo sledováno osm mastných kyselin obsažených v jednotlivých rostlinných olejích: kyseliny myristová, palmitová, palmitoolejová, stearová, olejová, linolová, g
dcterms:title
Srovnání tukových charakteristik vybraných rostlinných olejů za různých podmínek skladování. Srovnání tukových charakteristik vybraných rostlinných olejů za různých podmínek skladování. Comparison of fat characteristics of vegetable fats stored under various conditions.
skos:prefLabel
Srovnání tukových charakteristik vybraných rostlinných olejů za různých podmínek skladování. Srovnání tukových charakteristik vybraných rostlinných olejů za různých podmínek skladování. Comparison of fat characteristics of vegetable fats stored under various conditions.
skos:notation
RIV/00216305:26310/08:PU77871!RIV10-MSM-26310___
n3:aktivita
n10:Z
n3:aktivity
Z(MSM0021630508)
n3:cisloPeriodika
1
n3:dodaniDat
n16:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n7:3220818 n7:2348837 n7:5167809 n7:7663617 n7:5960622
n3:druhVysledku
n9:J
n3:duvernostUdaju
n13:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
396800
n3:idVysledku
RIV/00216305:26310/08:PU77871
n3:jazykVysledku
n14:cze
n3:klicovaSlova
vegetable fat, fat characteristics
n3:klicoveSlovo
n6:fat%20characteristics n6:vegetable%20fat
n3:kodStatuVydavatele
SK - Slovenská republika
n3:kontrolniKodProRIV
[66830122FF8C]
n3:nazevZdroje
Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health
n3:obor
n11:CB
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n16:2008
n3:svazekPeriodika
17
n3:tvurceVysledku
Vítová, Eva Štoudková, Hana Zemanová, Jana Vespalcová, Milena Loupancová, Blanka
n3:zamer
n15:MSM0021630508
s:issn
1335-5236
s:numberOfPages
1
n18:organizacniJednotka
26310