This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n8https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00216305%3A26310%2F02%3APU34777%21RIV12-MSM-26310___/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00216305%3A26310%2F02%3APU34777%21RIV12-MSM-26310___
rdf:type
skos:Concept n14:Vysledek
dcterms:description
Thaumatin je označován jako nejsladší známá látka, je asi 3 000x sladší než sacharosa. Má rovněž vlastnosti chuťového modifikátoru. V příspěvku bude ukázáno využití kapilární zónové elektroforézy k jeho separacím. Neohesperidin dihydrochalkon (NHDC) má kromě vysoké sladivosti (je 1 500x sladší než sacharosa) také schopnost maskovat některé pachutě. Možnost jeho stanovení izotachoforézou a kapilární zónovou elektroforézou byla zkoumána. Stevie cukerná, která může být pěstována i v našich klimatických podmínkách, obsahuje ve svých listech steviosid, sloučeninu 200 x sladší než sacharosa. Použití kapilární zónové elektroforézy ke stanovení steviosidu bude prezentováno. Utilization of capillary electrophoresis for analyses of plant origin alternative sweeteners is presented. Thaumatin je označován jako nejsladší známá látka, je asi 3 000x sladší než sacharosa. Má rovněž vlastnosti chuťového modifikátoru. V příspěvku bude ukázáno využití kapilární zónové elektroforézy k jeho separacím. Neohesperidin dihydrochalkon (NHDC) má kromě vysoké sladivosti (je 1 500x sladší než sacharosa) také schopnost maskovat některé pachutě. Možnost jeho stanovení izotachoforézou a kapilární zónovou elektroforézou byla zkoumána. Stevie cukerná, která může být pěstována i v našich klimatických podmínkách, obsahuje ve svých listech steviosid, sloučeninu 200 x sladší než sacharosa. Použití kapilární zónové elektroforézy ke stanovení steviosidu bude prezentováno.
dcterms:title
Utilization of capillary electrophoresis for analyses of plant origin alternative sweeteners Využití kapilární elektroforézy při analýze náhradních sladidel přírodního původu Využití kapilární elektroforézy při analýze náhradních sladidel přírodního původu
skos:prefLabel
Využití kapilární elektroforézy při analýze náhradních sladidel přírodního původu Využití kapilární elektroforézy při analýze náhradních sladidel přírodního původu Utilization of capillary electrophoresis for analyses of plant origin alternative sweeteners
skos:notation
RIV/00216305:26310/02:PU34777!RIV12-MSM-26310___
n3:aktivita
n7:I n7:Z
n3:aktivity
I, Z(MSM 263100020)
n3:dodaniDat
n4:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n5:3217582 n5:8585385 n5:2348837 n5:5167809 n5:2326868 n5:2706571
n3:druhVysledku
n18:D
n3:duvernostUdaju
n11:S
n3:entitaPredkladatele
n21:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
669991
n3:idVysledku
RIV/00216305:26310/02:PU34777
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
capillary electrophoresis, alternative sweeteners,
n3:klicoveSlovo
n15:capillary%20electrophoresis n15:alternative%20sweeteners
n3:kontrolniKodProRIV
[18613EF5E481]
n3:mistoKonaniAkce
Skalský Dvůr u Bystřice nad Perštejnem:
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Sborník příspěvků XXXIII. symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
n3:obor
n9:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
6
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2002
n3:tvurceVysledku
Zdařilová, Adéla Horáková, Hana Drdák, Milan Zemanová, Jana Vespalcová, Milena Svobodová, Alena
n3:typAkce
n16:CST
n3:zahajeniAkce
2001-05-28+02:00
n3:zamer
n20:MSM%20263100020
s:numberOfPages
2
n12:hasPublisher
VÚPP Praha 2002
n8:isbn
80-902671-5-7
n13:organizacniJednotka
26310