This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00216305%3A26310%2F01%3APU21798%21RIV%2F2005%2FMSM%2F263105%2FN/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00216305%3A26310%2F01%3APU21798%21RIV%2F2005%2FMSM%2F263105%2FN
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
V sýrech se na tvorbě jejich charakteristické chuti podílejí těkavé látky, které jsou nositeli aroma. Aromatické látky můžeme zařadit do těchto skupin: uhlovodíky, aldehydy, ketony, alkoholy, fenoly, étery, karbonové kyseliny, estery, laktony, dusíkaté a sirné sloučeniny. Vyskytují se ve velmi nízkých koncentracích, řádově mikrogramy. Pro analýzu těchto látek plynovou chromatografií je nutné je nejprve izolovat z matrice. K tomuto účelu slouží celá řada metod, SPME je nová technika využívající křemennné vlákno pokryté vhodnou stacionární fází. Analyt ze vzorku se extrahuje přímo na povrch vlákna, kde dochází k jeho zakoncentrování. Metoda je jednoduchá a rychlá, snižuje celkové náklady analýzy, eliminuje potřebu rozpouštědel. Práce se zabývá optimalizací podmínek ovlivňujících extrakci těkavých látek ze sýrů. Assessment of volatile compounds of cheeses by SPME V sýrech se na tvorbě jejich charakteristické chuti podílejí těkavé látky, které jsou nositeli aroma. Aromatické látky můžeme zařadit do těchto skupin: uhlovodíky, aldehydy, ketony, alkoholy, fenoly, étery, karbonové kyseliny, estery, laktony, dusíkaté a sirné sloučeniny. Vyskytují se ve velmi nízkých koncentracích, řádově mikrogramy. Pro analýzu těchto látek plynovou chromatografií je nutné je nejprve izolovat z matrice. K tomuto účelu slouží celá řada metod, SPME je nová technika využívající křemennné vlákno pokryté vhodnou stacionární fází. Analyt ze vzorku se extrahuje přímo na povrch vlákna, kde dochází k jeho zakoncentrování. Metoda je jednoduchá a rychlá, snižuje celkové náklady analýzy, eliminuje potřebu rozpouštědel. Práce se zabývá optimalizací podmínek ovlivňujících extrakci těkavých látek ze sýrů.
dcterms:title
Stanovení těkavých látek v sýrech SPME Stanovení těkavých látek v sýrech SPME Assessment of volatile compounds of cheeses by SPME
skos:prefLabel
Stanovení těkavých látek v sýrech SPME Assessment of volatile compounds of cheeses by SPME Stanovení těkavých látek v sýrech SPME
skos:notation
RIV/00216305:26310/01:PU21798!RIV/2005/MSM/263105/N
n3:strany
23-23
n3:aktivita
n11:Z
n3:aktivity
Z(MSM 263100020)
n3:dodaniDat
n15:2005
n3:domaciTvurceVysledku
n12:5960622
n3:druhVysledku
n16:D
n3:duvernostUdaju
n10:S
n3:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
697040
n3:idVysledku
RIV/00216305:26310/01:PU21798
n3:jazykVysledku
n4:cze
n3:klicovaSlova
SPME, aroma, cheese
n3:klicoveSlovo
n8:aroma n8:cheese n8:SPME
n3:kontrolniKodProRIV
[1BD30D452CE9]
n3:mistoKonaniAkce
Banská Bystrica
n3:mistoVydani
Banská Bystrica
n3:nazevZdroje
Sborník 53. Zjazd chemických spoločností
n3:obor
n19:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:rokUplatneniVysledku
n15:2001
n3:tvurceVysledku
Vítová, Eva
n3:typAkce
n14:EUR
n3:zahajeniAkce
2001-09-03+02:00
n3:zamer
n20:MSM%20263100020
s:numberOfPages
1
n7:hasPublisher
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici. Fakulta prírodných vied
n18:organizacniJednotka
26310