This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16https://schema.org/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n22http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00216305%3A26210%2F11%3APU94441%21RIV12-MSM-26210___/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00216305%3A26210%2F11%3APU94441%21RIV12-MSM-26210___
rdf:type
skos:Concept n8:Vysledek
dcterms:description
Náplní tohoto příspěvku je výzkum v oblasti tvorby a kvality bioplynu při anaerobní fermentaci kuchyňského odpadu z vysokoškolské menzy Vysokého učení technického v Brně. Pro měření tvorby bioplynu byly použity dva typy laboratorních fermentorů. Dva nerezové, dvouplášťové fermentory o objemu 30 litrů a jeden plastový o celkovém objemu 1 200 litrů. Fermentory pracovaly při mezofilní teplotě 43 - 45 stupňů C. Každý z těchto fermentorů je osazen vlastní míchací jednotkou, která periodicky zajišťuje promíchání vsádky. Dávkování materiálu probíhalo semikontinuálně. Byla pravidelně měřena produkce bioplynu v závislosti na teplotě a době zdržení, stupeň rozkladu organického podílu substrátu, podíl organické složky vstupního a výstupního substrátu a procentuální obsah metanu ve vzniklém bioplynu. The paper is focused on a biogas production in kitchen waste digestion process. Kitchen waste from the dining facilities of Brno University of Technology was used as a substrate. Two types of laboratory fermentors were used for experiment. Two smaller fermentors are stainless steel, twin-tube stirred reactors of 30 liters. The bigger one is a plastic stirred reactor with internal heating coil. Its total volume is 1 200 liters. Digesters were operated at mesophilic temperature of 43 - 45 degrees C. Feeding took place semi continual. Biogas production, its quality and degradation of organics was measured regularly. Náplní tohoto příspěvku je výzkum v oblasti tvorby a kvality bioplynu při anaerobní fermentaci kuchyňského odpadu z vysokoškolské menzy Vysokého učení technického v Brně. Pro měření tvorby bioplynu byly použity dva typy laboratorních fermentorů. Dva nerezové, dvouplášťové fermentory o objemu 30 litrů a jeden plastový o celkovém objemu 1 200 litrů. Fermentory pracovaly při mezofilní teplotě 43 - 45 stupňů C. Každý z těchto fermentorů je osazen vlastní míchací jednotkou, která periodicky zajišťuje promíchání vsádky. Dávkování materiálu probíhalo semikontinuálně. Byla pravidelně měřena produkce bioplynu v závislosti na teplotě a době zdržení, stupeň rozkladu organického podílu substrátu, podíl organické složky vstupního a výstupního substrátu a procentuální obsah metanu ve vzniklém bioplynu.
dcterms:title
Anaerobní fermentace kuchyňského odpadu z vysokoškolské menzy Digestion of kitchen waste from the university canteen Anaerobní fermentace kuchyňského odpadu z vysokoškolské menzy
skos:prefLabel
Anaerobní fermentace kuchyňského odpadu z vysokoškolské menzy Anaerobní fermentace kuchyňského odpadu z vysokoškolské menzy Digestion of kitchen waste from the university canteen
skos:notation
RIV/00216305:26210/11:PU94441!RIV12-MSM-26210___
n8:predkladatel
n9:orjk%3A26210
n4:aktivita
n17:P
n4:aktivity
P(2B08048)
n4:dodaniDat
n10:2012
n4:domaciTvurceVysledku
n18:6436641 n18:1032240
n4:druhVysledku
n20:D
n4:duvernostUdaju
n12:S
n4:entitaPredkladatele
n22:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
185546
n4:idVysledku
RIV/00216305:26210/11:PU94441
n4:jazykVysledku
n7:cze
n4:klicovaSlova
biogas, kitchen waste, biodegradable waste, digeston, anaerobic decomposition, methane
n4:klicoveSlovo
n13:biogas n13:kitchen%20waste n13:biodegradable%20waste n13:anaerobic%20decomposition n13:digeston n13:methane
n4:kontrolniKodProRIV
[3A3414778C59]
n4:mistoKonaniAkce
Srní
n4:mistoVydani
Praha
n4:nazevZdroje
Sborník 58. konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011
n4:obor
n11:JP
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
2
n4:projekt
n15:2B08048
n4:rokUplatneniVysledku
n10:2011
n4:tvurceVysledku
Houdková, Lucie Beňo, Zdeněk
n4:typAkce
n21:CST
n4:zahajeniAkce
2011-10-24+02:00
s:numberOfPages
11
n19:hasPublisher
ČSCHI
n16:isbn
978-80-905035-0-2
n14:organizacniJednotka
26210