This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n6http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19https://schema.org/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00216305%3A26210%2F02%3APU47813%21RIV11-MSM-26210___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00216305%3A26210%2F02%3APU47813%21RIV11-MSM-26210___
rdf:type
skos:Concept n20:Vysledek
dcterms:description
The aim of this study was quantitative evaluation of meat products on the base histological examination. This technique includes alizarin red staining, taking the digital photos, processing and analysis of the photos (ACC programme). Bone fragments wereanalysed - number, lenght, content of bone tissue. Mikroskopicé metody umožňují sledovat přímo složení výrobku a prokázat případnou technologickou nekázeň při manipulaci se surovinami. V případě masných výrobků mů'ze být u některých součástí (separované maso, rostlinné přídavky) významná nejen jejich identifikace (tzn. kvalitativní vyšetření), ale i kvantitativní hodnocení jejich zastoupení. Určení jednotlivých komponent se provádí podle popsaných morfologických znaků a barevnosti při použití různých barvících postupů. Cílem práce je vytvoření postupu pro využití obrazové analýzy ke kvantitativnímu hodnocení masných výrobků na základě histologického vyšetření jako alternativního postupu k chemickým analýzám. Mikroskopicé metody umožňují sledovat přímo složení výrobku a prokázat případnou technologickou nekázeň při manipulaci se surovinami. V případě masných výrobků mů'ze být u některých součástí (separované maso, rostlinné přídavky) významná nejen jejich identifikace (tzn. kvalitativní vyšetření), ale i kvantitativní hodnocení jejich zastoupení. Určení jednotlivých komponent se provádí podle popsaných morfologických znaků a barevnosti při použití různých barvících postupů. Cílem práce je vytvoření postupu pro využití obrazové analýzy ke kvantitativnímu hodnocení masných výrobků na základě histologického vyšetření jako alternativního postupu k chemickým analýzám.
dcterms:title
Využitie analýzy obrazu pre stanovenie kostného tkaniva v mäsových výrobkoch Using of image analysisi for bone tissue determination in meat products Využitie analýzy obrazu pre stanovenie kostného tkaniva v mäsových výrobkoch
skos:prefLabel
Využitie analýzy obrazu pre stanovenie kostného tkaniva v mäsových výrobkoch Using of image analysisi for bone tissue determination in meat products Využitie analýzy obrazu pre stanovenie kostného tkaniva v mäsových výrobkoch
skos:notation
RIV/00216305:26210/02:PU47813!RIV11-MSM-26210___
n3:aktivita
n4:V n4:Z
n3:aktivity
V, Z(MSM 261100009)
n3:dodaniDat
n16:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n9:9913920
n3:druhVysledku
n12:D
n3:duvernostUdaju
n21:S
n3:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
670168
n3:idVysledku
RIV/00216305:26210/02:PU47813
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
meat products, histology, bone tissue
n3:klicoveSlovo
n7:bone%20tissue n7:histology n7:meat%20products
n3:kontrolniKodProRIV
[295F700F581D]
n3:mistoKonaniAkce
Štrbské Pleso
n3:mistoVydani
Košice
n3:nazevZdroje
Hygiena Alimentorum XXIII, Zborník prednášok a posterov
n3:obor
n15:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n16:2002
n3:tvurceVysledku
Tremlová, Bohuslava Štarha, Pavel
n3:typAkce
n18:EUR
n3:zahajeniAkce
2002-06-05+02:00
n3:zamer
n14:MSM%20261100009
s:numberOfPages
6
n11:hasPublisher
University of Veterinary Medicine
n19:isbn
80-7148-049-5
n6:organizacniJednotka
26210