This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00216275%3A25310%2F14%3A39898027%21RIV15-MSM-25310___/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00216275%3A25310%2F14%3A39898027%21RIV15-MSM-25310___
rdf:type
n12:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Tato studie popisuje vybrané vlivy působící na přežívání bakterií rodu Arcobacter. Jelikož se jedná o patogenní bakterie, je tedy potřebné vědět, kdy a za jakých podmínek dochází k jejich inaktivaci. V naší studii jsou experimenty prováděny na druzích arkobakterů s vyšší frekvencí výskytu v prostředí a potravinářství. Je zde popsán vliv vybraných desinfekčních prostředků, nízkých teplot, letální teploty, letální doby a efektu vysychání na různých površích potravinářského průmyslu. The genus Arcobacter is closely related to the well-known human pathogen Campylobacter jejuni. These bacteria are today dreaded pathogens and constitute a certain threat, particularly in the form of alimentary infection. Many effects and surfaces in food industry and others have been observed to have a very significant influence on bacteria, which even can lead to the elimination of bacteria. The survival of selected arcobacters was tested on several metallic coupons. The survival of arcobacters in presence of disinfectant was described as well. Tato studie popisuje vybrané vlivy působící na přežívání bakterií rodu Arcobacter. Jelikož se jedná o patogenní bakterie, je tedy potřebné vědět, kdy a za jakých podmínek dochází k jejich inaktivaci. V naší studii jsou experimenty prováděny na druzích arkobakterů s vyšší frekvencí výskytu v prostředí a potravinářství. Je zde popsán vliv vybraných desinfekčních prostředků, nízkých teplot, letální teploty, letální doby a efektu vysychání na různých površích potravinářského průmyslu.
dcterms:title
Vlivy působící na přežívání arkobakterů The effects on Arcobacter survival Vlivy působící na přežívání arkobakterů
skos:prefLabel
The effects on Arcobacter survival Vlivy působící na přežívání arkobakterů Vlivy působící na přežívání arkobakterů
skos:notation
RIV/00216275:25310/14:39898027!RIV15-MSM-25310___
n3:aktivita
n4:S n4:I
n3:aktivity
I, S
n3:dodaniDat
n11:2015
n3:domaciTvurceVysledku
n13:3777111 n13:3094243 n13:5045886
n3:druhVysledku
n10:D
n3:duvernostUdaju
n19:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
54024
n3:idVysledku
RIV/00216275:25310/14:39898027
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:klicovaSlova
resistance; effects; Arcobacter
n3:klicoveSlovo
n7:effects n7:Arcobacter n7:resistance
n3:kontrolniKodProRIV
[19EE93B58360]
n3:mistoKonaniAkce
Štrbské Pleso
n3:mistoVydani
Bratislava
n3:nazevZdroje
Čo nového v mikrobiológii 2014
n3:obor
n20:EE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n11:2014
n3:tvurceVysledku
Hrušková, Lucie Šilha, David Vytřasová, Jarmila
n3:typAkce
n5:EUR
n3:zahajeniAkce
2014-03-13+01:00
s:numberOfPages
6
n16:hasPublisher
Československá spoločnosť mikrobiologická
n17:isbn
978-80-971422-2-3
n14:organizacniJednotka
25310