This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00216275%3A25310%2F14%3A39898007%21RIV15-MSM-25310___/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n8http://localhost/temp/predkladatel/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14https://schema.org/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00216275%3A25310%2F14%3A39898007%21RIV15-MSM-25310___
rdf:type
n7:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Metoda QuEChERS byla aplikována na extrakci syntetických potravinářských barviv ze vzorku cukrovinek. Podmínky extrakce byly optimalizovány z hlediska vhodného extrakčního rozpouštědla, jeho množství, úpravy pH a přídavku solí. Jako vhodný byl pro 5 ml vzorku vyhodnocen systém 2 ml propan-1-olu jako extrakčního rozpouštědla s přídavkem 0,6 g NaCl, 2,4 g MgSO4 a 0,75 ml 35 % HCl. Optimalizované podmínky extrakce byly statisticky vyhodnoceny na základě analýzy extraktů kapalinovou chromatografií se spektrofotometrickou detekcí ve viditelné oblasti. Metoda QuEChERS byla aplikována na extrakci syntetických potravinářských barviv ze vzorku cukrovinek. Podmínky extrakce byly optimalizovány z hlediska vhodného extrakčního rozpouštědla, jeho množství, úpravy pH a přídavku solí. Jako vhodný byl pro 5 ml vzorku vyhodnocen systém 2 ml propan-1-olu jako extrakčního rozpouštědla s přídavkem 0,6 g NaCl, 2,4 g MgSO4 a 0,75 ml 35 % HCl. Optimalizované podmínky extrakce byly statisticky vyhodnoceny na základě analýzy extraktů kapalinovou chromatografií se spektrofotometrickou detekcí ve viditelné oblasti. QuEChERS method was applied for the extraction of synthetic food dyes from confectionery samples. Extraction conditions were optimized in terms of a suitable extraction solvent, its amount, a pH adjustment and an addition of salts. As the suitable system for 5 mL of sample, 2 mL of propan-1-ol as the extraction solvent with addition of 0.6 g NaCl, 2.4 g MgSO4, and 0.75 mL of 35 % HCl was found. The optimized extraction conditions were statistically evaluated by analysis of extracts by liquid chromatography with detection in the visible region.
dcterms:title
Optimisation of QuEChERS Method for Analysis of Food Dyes Optimalizace metody QuEChERS pro analýzu potravinářských barviv Optimalizace metody QuEChERS pro analýzu potravinářských barviv
skos:prefLabel
Optimalizace metody QuEChERS pro analýzu potravinářských barviv Optimisation of QuEChERS Method for Analysis of Food Dyes Optimalizace metody QuEChERS pro analýzu potravinářských barviv
skos:notation
RIV/00216275:25310/14:39898007!RIV15-MSM-25310___
n4:aktivita
n16:I n16:S
n4:aktivity
I, S
n4:dodaniDat
n17:2015
n4:domaciTvurceVysledku
n5:2440563 n5:2804417 n5:3107744 n5:8088462
n4:druhVysledku
n15:D
n4:duvernostUdaju
n6:S
n4:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
34841
n4:idVysledku
RIV/00216275:25310/14:39898007
n4:jazykVysledku
n13:cze
n4:klicovaSlova
Confectionery; Synthetic Food Dyes; QuEChERS
n4:klicoveSlovo
n11:Synthetic%20Food%20Dyes n11:Confectionery n11:QuEChERS
n4:kontrolniKodProRIV
[AB8A201DBCD2]
n4:mistoKonaniAkce
Ostrava
n4:mistoVydani
Ostrava
n4:nazevZdroje
Studentská vědecká konference 2014: sborník příspěvků na CD
n4:obor
n12:CB
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n17:2014
n4:tvurceVysledku
Adam, Martin Ventura, Karel Surmová, Silvie Čížková, Andrea
n4:typAkce
n20:CST
n4:zahajeniAkce
2014-05-06+02:00
s:numberOfPages
4
n10:hasPublisher
Ostravská univerzita v Ostravě
n14:isbn
978-80-7464-359-0
n8:organizacniJednotka
25310