This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00216275%3A25310%2F14%3A39897840%21RIV15-MSM-25310___/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00216275%3A25310%2F14%3A39897840%21RIV15-MSM-25310___
rdf:type
n14:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Glukomannan je přírodní polysacharid patřící do skupiny mannanů. Jedná se náhodný kopolymer spojený beta-(1,4) vazbou, který je složen z monomerů D-glukózy a D-manózy. Molární poměr glukózy k manóze je 1:1,6. Glukomannan se průmyslově získává z rostliny Amorphophallus konjac, která se pěstuje převážně v jihovýchodní Asii. Využívá se v mnoha odvětvích ať už v potravinářském, chemickém, biotechnologickém, farmaceutickém nebo kosmetickém průmyslu. Hydrogely jsou látky tvořící trojrozměrnou síť, které jsou schopny absorbovat velké množství tekutiny. Cílem výzkumu bylo připravit glukomannanové hydrogely podle literárních zdrojů a porovnat jejich vlastnosti, jak z hlediska jejich bobtnavosti, rozpustnosti, doby vysoušení a bobtnání v nasycených roztocích hnojiv. Glucomannan is a natural polysaccharide belonging to the group of mannans. This random copolymer linked beta- (1,4) bond, which is composed of monomers of D-glucose and D-mannose. The molar ratio of glucose to mannose is 1:1.6. Glucomannan is obtained from the Amorphophallus konjac plant, which is grown mainly in the southeastern part of Asia. Glucomannan is used in many sectors, for example food, chemical, biotechnology, pharmaceutical and cosmetic industries. Hydrogels are polymers constituting the 3D network, which is capable of retaining large amounts of water. The aim of this work was to prepare glucomannan hydrogels according to the literature sources and compare their properties, both in terms of swelling properties, solubility, drying time and swelling properties in saturated solutions of fertilizers. Glukomannan je přírodní polysacharid patřící do skupiny mannanů. Jedná se náhodný kopolymer spojený beta-(1,4) vazbou, který je složen z monomerů D-glukózy a D-manózy. Molární poměr glukózy k manóze je 1:1,6. Glukomannan se průmyslově získává z rostliny Amorphophallus konjac, která se pěstuje převážně v jihovýchodní Asii. Využívá se v mnoha odvětvích ať už v potravinářském, chemickém, biotechnologickém, farmaceutickém nebo kosmetickém průmyslu. Hydrogely jsou látky tvořící trojrozměrnou síť, které jsou schopny absorbovat velké množství tekutiny. Cílem výzkumu bylo připravit glukomannanové hydrogely podle literárních zdrojů a porovnat jejich vlastnosti, jak z hlediska jejich bobtnavosti, rozpustnosti, doby vysoušení a bobtnání v nasycených roztocích hnojiv.
dcterms:title
Charakterizace glukomannanových hydrogelů pro agrochemické využití Characterization of Glucomannan Hydrogels for Agrochemical Utilization Charakterizace glukomannanových hydrogelů pro agrochemické využití
skos:prefLabel
Characterization of Glucomannan Hydrogels for Agrochemical Utilization Charakterizace glukomannanových hydrogelů pro agrochemické využití Charakterizace glukomannanových hydrogelů pro agrochemické využití
skos:notation
RIV/00216275:25310/14:39897840!RIV15-MSM-25310___
n3:aktivita
n6:S
n3:aktivity
S
n3:dodaniDat
n8:2015
n3:domaciTvurceVysledku
n11:7670745 n11:3890821 n11:7774214 n11:8723265
n3:druhVysledku
n9:D
n3:duvernostUdaju
n19:S
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
7026
n3:idVysledku
RIV/00216275:25310/14:39897840
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:klicovaSlova
Agriculture; Swelling Ratio; Swelling Capacity; Hydrogels; Glucomannan
n3:klicoveSlovo
n4:Swelling%20Capacity n4:Hydrogels n4:Glucomannan n4:Agriculture n4:Swelling%20Ratio
n3:kontrolniKodProRIV
[E4151E7C31D2]
n3:mistoKonaniAkce
Praha
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Sborník příspěvků 4. ročníku konference Moderní trendy v anorganických technologiích 2014
n3:obor
n17:CA
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2014
n3:tvurceVysledku
Vinklárek, Jaromír Hermann, Petr Svoboda, Ladislav Bělina, Petr
n3:typAkce
n20:CST
n3:zahajeniAkce
2014-06-11+02:00
s:numberOfPages
4
n10:hasPublisher
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
n12:isbn
978-80-7080-889-4
n15:organizacniJednotka
25310