This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://localhost/temp/predkladatel/
n16http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19https://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n22http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00216275%3A25310%2F11%3A39892664%21RIV12-MSM-25310___/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00216275%3A25310%2F11%3A39892664%21RIV12-MSM-25310___
rdf:type
skos:Concept n6:Vysledek
dcterms:description
Cílem této práce byla analýza volných aminokyselin vyskytujících se ve vzorcích medu pomocí kapilární zónové elektroforézy ve spojení s UV detekcí. Standardní roztoky aminokyselin a roztoky vzorků medu byly před vlastní CZE separací derivatizovány reakcí s fenylizothiokyanátem (PITC). Stabilita připravených derivátů byla ověřena v rozmezí sedmi po sobě jdoucích dnů. Nejlepší separace připravených fenylthiokarbamoylových derivátů sledovaných aminokyselin bylo dosaženo ve fosfátovém pufru o koncentraci 0,030 mol/l a pH 7,40 s přídavkem beta-cyklodextrinu o koncentraci 0,004 mol/l. V deseti vzorcích medu pocházejících od českých komerčních výrobců a soukromých včelařů pak byly identifikovány přítomné volné aminokyseliny. Cílem této práce byla analýza volných aminokyselin vyskytujících se ve vzorcích medu pomocí kapilární zónové elektroforézy ve spojení s UV detekcí. Standardní roztoky aminokyselin a roztoky vzorků medu byly před vlastní CZE separací derivatizovány reakcí s fenylizothiokyanátem (PITC). Stabilita připravených derivátů byla ověřena v rozmezí sedmi po sobě jdoucích dnů. Nejlepší separace připravených fenylthiokarbamoylových derivátů sledovaných aminokyselin bylo dosaženo ve fosfátovém pufru o koncentraci 0,030 mol/l a pH 7,40 s přídavkem beta-cyklodextrinu o koncentraci 0,004 mol/l. V deseti vzorcích medu pocházejících od českých komerčních výrobců a soukromých včelařů pak byly identifikovány přítomné volné aminokyseliny. In present work, possibilities of the analysis of free amino acids occurring in different honey samples by capillary zone electrophoresis with UV detection were investigated. Standard solutions of amino acids and sample solutions were pre-capillary derivatized by phenylisothiocyanate (PITC) derivative agent. A stability of prepared derivatives was verified in seven consecutive days. The best separation of phenylthiocarbamyl amino acids derivatives was achieved in 0.030 M phosphate buffer (pH = 7.40) containing 0.004 M beta-cyclodextrin. Free amino acids were positively identified in ten different Czech commercial honey samples and samples acquired from private bee-keepers.
dcterms:title
Separation of phenylthiocarbamyl amino acids derivatives by CZE Elektroforetická separace PTC-derivátů aminokyselin v potravinách Elektroforetická separace PTC-derivátů aminokyselin v potravinách
skos:prefLabel
Separation of phenylthiocarbamyl amino acids derivatives by CZE Elektroforetická separace PTC-derivátů aminokyselin v potravinách Elektroforetická separace PTC-derivátů aminokyselin v potravinách
skos:notation
RIV/00216275:25310/11:39892664!RIV12-MSM-25310___
n6:predkladatel
n7:orjk%3A25310
n3:aktivita
n10:Z n10:S
n3:aktivity
S, Z(MSM0021627502)
n3:dodaniDat
n15:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n8:8169314 n8:2967391 n8:5565855
n3:druhVysledku
n21:D
n3:duvernostUdaju
n12:S
n3:entitaPredkladatele
n22:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
197179
n3:idVysledku
RIV/00216275:25310/11:39892664
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
Honey; Phenylthiocarbamyl derivatives; Amino acids; CZE
n3:klicoveSlovo
n14:Phenylthiocarbamyl%20derivatives n14:Amino%20acids n14:Honey n14:CZE
n3:kontrolniKodProRIV
[951B926197DF]
n3:mistoKonaniAkce
Luka nad Jihlavou
n3:mistoVydani
Pardubice
n3:nazevZdroje
Sborník příspěvků ze semináře Monitorování cizorodých látek v životním prostredí XIII.
n3:obor
n13:CB
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n15:2011
n3:tvurceVysledku
Staněk, Václav Fischer, Jan Havlová, Andrea Česla, Petr
n3:typAkce
n18:CST
n3:zahajeniAkce
2011-09-20+02:00
n3:zamer
n4:MSM0021627502
s:numberOfPages
8
n16:hasPublisher
Univerzita Pardubice
n19:isbn
978-80-7395-450-5
n20:organizacniJednotka
25310