This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n4http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00216275%3A25310%2F07%3A00006224%21RIV08-MSM-25310___/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00216275%3A25310%2F07%3A00006224%21RIV08-MSM-25310___
rdf:type
n15:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Byla popsána metoda pro přímé stanovení As v pivu metodou D2-ET-AAS. Pro stanovení bylo doporučeno použít kyvety s integrovanou platformou, palladia jako chemického modifikátoru a vložit krok chlazení před krok atomizace. Vložení kroku chlazení vedlo ke zvýšení citlivosti pro měření z výšky píku o 40 %. Bylo pozorováno, že Pd je ve srovnání s Ni a směsí Pt s kyselinou citronovou mnohem účinnější pro potlačení interference fosforečnanů. V přítomnosti Pd bylo rovněž dosaženo nejvyšší teploty termické úpravy 1500 °C. Přídavek dalších modifikátorů, jako např. V, Mg či Sr neměl na hodnotu teploty termické úpravy vliv. Za optimalizovaných pracovních podmínek byl vliv matrice na stanovení As v pivu shledán jako nevýznamný a pro stanovení bylo možné použít metody přímé kalibrace. Správnost vypracované metodiky byla ověřena pomocí certifikovaných referenčních materiálů a pomocí referenční techniky ICP-oa-TOFMS. We describe here a method for the direct determination of As in beer by D-2-ET-AAS, using Pd modifier, the atomization from platform and insertion of a cooling step before atomization. This method results in a 40% increase of sensitivity in peak-height measurements. I'd was found to be the most advantageous chemical modifier for the elimination of phosphate interference compared to Ni or Pt + citric acid. In addition, Pd is able to stabilize As at charring temperatures of 1500 degrees C and further addition of V, Mg or Sr have no influence. Addition of the modifier to standards and samples made possible the use of matrix-free standard solutions for attaining accurate analysis of diluted samples. The accuracy was checked by the comparison of results of direct analysis of beer samples by the proposed method with those found for microwave-digested samples measured by an inductively coupled plasma orthogonal acceleration time-of-flight mass spectrometer (ICP-oa-TOFMS) method. The accuracy was also co We describe here a method for the direct determination of As in beer by D-2-ET-AAS, using Pd modifier, the atomization from platform and insertion of a cooling step before atomization. This method results in a 40% increase of sensitivity in peak-height measurements. I'd was found to be the most advantageous chemical modifier for the elimination of phosphate interference compared to Ni or Pt + citric acid. In addition, Pd is able to stabilize As at charring temperatures of 1500 degrees C and further addition of V, Mg or Sr have no influence. Addition of the modifier to standards and samples made possible the use of matrix-free standard solutions for attaining accurate analysis of diluted samples. The accuracy was checked by the comparison of results of direct analysis of beer samples by the proposed method with those found for microwave-digested samples measured by an inductively coupled plasma orthogonal acceleration time-of-flight mass spectrometer (ICP-oa-TOFMS) method. The accuracy was also co
dcterms:title
Direct Determination of Arsenic in Beer by Electrothermal Atomic Absorption Spectrometry with Deuterium Background Correction (D-2-ET-AAS) Přímé stanovení arzenu v pivě metodou atomové absorpční spektrometrie s elektrotermickou atomizací na instrumentaci vybavené deuteriovou korekcí pozadí (D2-ET-AAS) Direct Determination of Arsenic in Beer by Electrothermal Atomic Absorption Spectrometry with Deuterium Background Correction (D-2-ET-AAS)
skos:prefLabel
Direct Determination of Arsenic in Beer by Electrothermal Atomic Absorption Spectrometry with Deuterium Background Correction (D-2-ET-AAS) Přímé stanovení arzenu v pivě metodou atomové absorpční spektrometrie s elektrotermickou atomizací na instrumentaci vybavené deuteriovou korekcí pozadí (D2-ET-AAS) Direct Determination of Arsenic in Beer by Electrothermal Atomic Absorption Spectrometry with Deuterium Background Correction (D-2-ET-AAS)
skos:notation
RIV/00216275:25310/07:00006224!RIV08-MSM-25310___
n6:strany
286-292
n6:aktivita
n12:Z
n6:aktivity
Z(MSM0021627502)
n6:cisloPeriodika
1
n6:dodaniDat
n8:2008
n6:domaciTvurceVysledku
n10:4237250 n10:5546133 n10:7601034
n6:druhVysledku
n7:J
n6:duvernostUdaju
n14:S
n6:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n6:idSjednocenehoVysledku
417443
n6:idVysledku
RIV/00216275:25310/07:00006224
n6:jazykVysledku
n18:eng
n6:klicovaSlova
Arsenic; ET-AAS; beer; background correction; cool-down step
n6:klicoveSlovo
n9:background%20correction n9:beer n9:cool-down%20step n9:ET-AAS n9:Arsenic
n6:kodStatuVydavatele
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
n6:kontrolniKodProRIV
[631664441218]
n6:nazevZdroje
Food Chemistry
n6:obor
n13:CB
n6:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n6:pocetTvurcuVysledku
4
n6:rokUplatneniVysledku
n8:2007
n6:svazekPeriodika
105
n6:tvurceVysledku
Husáková, Lenka Černohorský, Tomáš Šrámková, Jitka Vavrušová, Lenka
n6:zamer
n17:MSM0021627502
s:issn
0308-8146
s:numberOfPages
7
n4:organizacniJednotka
25310