This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n13http://localhost/temp/predkladatel/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14https://schema.org/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00216224%3A14510%2F13%3A00073040%21RIV14-MSM-14510___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00216224%3A14510%2F13%3A00073040%21RIV14-MSM-14510___
rdf:type
n18:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
V předložené práci byl stanovován obsah zinku ve 13-ti hlavních sestavách pokrmů odebraných z jídelny Vysoké vojenské školy pozemního vojska ve Vyškově. Tyto sestavy pokrmů byly podrobeny chemické analýze v Ústředním vojenském zdravotním ústavu v Českých Budějovicích a dále u nich byla provedena teoretická kalkulace obsahu minerálních látek, v této části práce zinku. Podle chemické analýzy byl nejvyšší obsah zinku stanoven v sestavě pokrmů: pečené kuře, rýže, okurkový salát, zatímco nejmenší obsah zinku byl stanoven v sestavě pokrmů: smažený květák, bramborové hranolky a tatarská omáčka. Porovnáním výsledků chemické analýzy a teoretických kalkulací bylo zjištěno, že tyto metody je možno mezi sebou nahrazovat jednu druhou, neboť výsledky získané oběma výše uvedenými metodami se od sebe výrazně neliší. Podle teorie, že polední jídlo by mělo obsahovat 50 % doporučené denní dávky všech makronutrientů i mikronutrientů by optimální dávka zinku pro dospělou osobu na oběd činila 6 – 7,5 mg. V předložené práci byl stanovován obsah zinku ve 13-ti hlavních sestavách pokrmů odebraných z jídelny Vysoké vojenské školy pozemního vojska ve Vyškově. Tyto sestavy pokrmů byly podrobeny chemické analýze v Ústředním vojenském zdravotním ústavu v Českých Budějovicích a dále u nich byla provedena teoretická kalkulace obsahu minerálních látek, v této části práce zinku. Podle chemické analýzy byl nejvyšší obsah zinku stanoven v sestavě pokrmů: pečené kuře, rýže, okurkový salát, zatímco nejmenší obsah zinku byl stanoven v sestavě pokrmů: smažený květák, bramborové hranolky a tatarská omáčka. Porovnáním výsledků chemické analýzy a teoretických kalkulací bylo zjištěno, že tyto metody je možno mezi sebou nahrazovat jednu druhou, neboť výsledky získané oběma výše uvedenými metodami se od sebe výrazně neliší. Podle teorie, že polední jídlo by mělo obsahovat 50 % doporučené denní dávky všech makronutrientů i mikronutrientů by optimální dávka zinku pro dospělou osobu na oběd činila 6 – 7,5 mg. In the thesis the content of zinc of thirteen dishes obtained in Military University of Ground Forces in Vyškov was defined by means of the chemical analysis and theoretical calculation. According to the chemical analysis, the biggest amount of zinc was proven in the following set of dishes: roast chicken with rice and cucumber salad, while the smallest amount of zinc contained set of dishes: fried cauliflower, french chips and tatar sauce. Having compared the results of the chemical analysis and of the theoretical calculation, we realized that it is possible to compare these two methods because their results are not different. Based on theory that midday meal presents 50% of recommended day intake of all nutrients and minerals, it should be the optimum intake of zinc for adult person in ordinary food configuration 6 – 7,5 mg. These requirements subserve only the set of dishes Fried cheese, french chips, tartar sauce.
dcterms:title
OBSAH ZINKU V HLAVNÍCH CHODECH OBĚDŮ ODEBRANÝCH Z JÍDELNY VYSOKÉ VOJENSKÉ ŠKOLY VE VYŠKOVĚ DETERMINANTION OF ZINC IN DISHES FROM THE CANTEEN OF MILITARY UNIVERSITY IN VYŠKOV IN THE CZECH REPUBLIC OBSAH ZINKU V HLAVNÍCH CHODECH OBĚDŮ ODEBRANÝCH Z JÍDELNY VYSOKÉ VOJENSKÉ ŠKOLY VE VYŠKOVĚ
skos:prefLabel
OBSAH ZINKU V HLAVNÍCH CHODECH OBĚDŮ ODEBRANÝCH Z JÍDELNY VYSOKÉ VOJENSKÉ ŠKOLY VE VYŠKOVĚ OBSAH ZINKU V HLAVNÍCH CHODECH OBĚDŮ ODEBRANÝCH Z JÍDELNY VYSOKÉ VOJENSKÉ ŠKOLY VE VYŠKOVĚ DETERMINANTION OF ZINC IN DISHES FROM THE CANTEEN OF MILITARY UNIVERSITY IN VYŠKOV IN THE CZECH REPUBLIC
skos:notation
RIV/00216224:14510/13:00073040!RIV14-MSM-14510___
n18:predkladatel
n20:orjk%3A14510
n4:aktivita
n8:O
n4:aktivity
O
n4:dodaniDat
n5:2014
n4:domaciTvurceVysledku
n17:4938836
n4:druhVysledku
n10:C
n4:duvernostUdaju
n16:S
n4:entitaPredkladatele
n9:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
92982
n4:idVysledku
RIV/00216224:14510/13:00073040
n4:jazykVysledku
n12:cze
n4:klicovaSlova
Zinc; set of dishes; chemical analysis; theoretical calculation
n4:klicoveSlovo
n11:theoretical%20calculation n11:chemical%20analysis n11:Zinc n11:set%20of%20dishes
n4:kontrolniKodProRIV
[B949BA07FB89]
n4:mistoVydani
Brno
n4:nazevEdiceCisloSvazku
Neuveden
n4:nazevZdroje
Problematika výživových zvyklostí I
n4:obor
n6:FB
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetStranKnihy
153
n4:pocetTvurcuVysledku
1
n4:rokUplatneniVysledku
n5:2013
n4:tvurceVysledku
Juříková, Jana
s:numberOfPages
12
n19:hasPublisher
Masarykova univerzita
n14:isbn
9788021061637
n13:organizacniJednotka
14510