This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00216224%3A14410%2F12%3A00062323%21RIV13-MSM-14410___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00216224%3A14410%2F12%3A00062323%21RIV13-MSM-14410___
rdf:type
n11:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The contents of chosen chemical substances (food dyes, quinine, chlorides, titratable acids, tartaric acid, acetic acid, ascorbic acid etc.) in food and medicines: beverages (syrups, mineral waters, tonic, milk, vinegar, wine), sweets, chocolate, honey, meal, fats, oils, butter, spinach, vine, vitamins, drugs etc. were researched. The methods of analysis of economical parameters (availability of samples, price of chemicals and apparatus) and experimental time difficulty and methods of chemical research using chemometric methods (optimalizations of conditions of determination, time dependences) were used. As the output a lot of experimental procedures and methods of determination of above mentioned components, using the classical chemical methods (volumetry) and instrumental analytical methods (optical, electrochemical), were created. Byly zkoumány obsahy vybraných chemických látek (potravinářská barviva, chinin, chloridy, titrovatelné kyseliny, vinná kyselina, octová kyselina, askorbová kyselina atd.) v potravinách a léčivech: nápoje (sirupy, minerální vody, tonic, fruko, mléko, ocet, víno), cukrovinky, čokoláda, med, mouka, tuky, oleje, máslo, špenát, réva vinná, vitaminy, léky atd. Byly použity metody analýzy ekonomických ukazatelů (dostupnost vzorků, cena chemikálií a přístrojového vybavení) a experimentální časové náročnosti a metody chemického výzkumu chemometrickými metodami (optimalizace podmínek stanovení, časové závislosti). Výstupem bylo vytvoření řady experimentálních postupů a metod stanovení výše uvedených komponent, využívajících klasické chemické (odměrná analýza) i instrumentální analytické (optické, elektrochemické) metody. Byly zkoumány obsahy vybraných chemických látek (potravinářská barviva, chinin, chloridy, titrovatelné kyseliny, vinná kyselina, octová kyselina, askorbová kyselina atd.) v potravinách a léčivech: nápoje (sirupy, minerální vody, tonic, fruko, mléko, ocet, víno), cukrovinky, čokoláda, med, mouka, tuky, oleje, máslo, špenát, réva vinná, vitaminy, léky atd. Byly použity metody analýzy ekonomických ukazatelů (dostupnost vzorků, cena chemikálií a přístrojového vybavení) a experimentální časové náročnosti a metody chemického výzkumu chemometrickými metodami (optimalizace podmínek stanovení, časové závislosti). Výstupem bylo vytvoření řady experimentálních postupů a metod stanovení výše uvedených komponent, využívajících klasické chemické (odměrná analýza) i instrumentální analytické (optické, elektrochemické) metody.
dcterms:title
Speciální úlohy v laboratorním cvičení z analytické chemie Special exercises in laboratory practices from analytical chemistry Speciální úlohy v laboratorním cvičení z analytické chemie
skos:prefLabel
Speciální úlohy v laboratorním cvičení z analytické chemie Speciální úlohy v laboratorním cvičení z analytické chemie Special exercises in laboratory practices from analytical chemistry
skos:notation
RIV/00216224:14410/12:00062323!RIV13-MSM-14410___
n11:predkladatel
n12:orjk%3A14410
n4:aktivita
n10:I
n4:aktivity
I
n4:dodaniDat
n9:2013
n4:domaciTvurceVysledku
n14:1524801
n4:druhVysledku
n5:D
n4:duvernostUdaju
n16:S
n4:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
170241
n4:idVysledku
RIV/00216224:14410/12:00062323
n4:jazykVysledku
n20:cze
n4:klicovaSlova
analytical chemistry; conditions optimization; volumetry; instrumental methods; laboratory exercises
n4:klicoveSlovo
n7:laboratory%20exercises n7:conditions%20optimization n7:volumetry n7:analytical%20chemistry n7:instrumental%20methods
n4:kontrolniKodProRIV
[55367448197A]
n4:mistoKonaniAkce
Trnava
n4:mistoVydani
Trnava
n4:nazevZdroje
Aktuálne trendy vo vyučovaní prírodných vied
n4:obor
n21:CB
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
2
n4:rokUplatneniVysledku
n9:2012
n4:tvurceVysledku
Jančář, Luděk Jančářová, Irena
n4:typAkce
n15:EUR
n4:zahajeniAkce
2012-01-01+01:00
s:numberOfPages
6
n8:hasPublisher
Trnavská univerzita
n13:isbn
9788080825416
n17:organizacniJednotka
14410