This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00216224%3A14310%2F01%3A00004821%21RIV%2F2002%2FGA0%2F143102%2FN/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n4https://schema.org/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00216224%3A14310%2F01%3A00004821%21RIV%2F2002%2FGA0%2F143102%2FN
rdf:type
skos:Concept n9:Vysledek
dcterms:description
Different ways of PCR ready DNA matrix preparation from contaminated foods were tested. It was shown that Ca2+ ions inluenced PCR identification of bacteria in milk samples.Inhibitors of PCR of protein nature were proved in dried eggs. They can be eliminated using proteinase K and by boiling. Bacteria of genus Salmonella and Campylobacter contain PCR inhibitors. Byly testovány různé způsoby přípravy DNA matrice z infikovaných potravin pro PCR.Bylo prokázáno, že v mléce při identifikaci bakterií způsobují inhibici PCR ionty Ca2+. V sušených vejcích byly prokázány inhibitory PCR proteinové povahy. Lze je eliminovat působením proteinasy K a povařením. Inhibitory PCR obsahují baktérie rodu Salmonella a Campylobacter.
dcterms:title
Identifikace patogenů potravinového řetězce v přítomnosti inhibitorů PCR Identification of food chain pathogens in the presence of PCR inhibitors Identifikace patogenů potravinového řetězce v přítomnosti inhibitorů PCR
skos:prefLabel
Identifikace patogenů potravinového řetězce v přítomnosti inhibitorů PCR Identifikace patogenů potravinového řetězce v přítomnosti inhibitorů PCR Identification of food chain pathogens in the presence of PCR inhibitors
skos:notation
RIV/00216224:14310/01:00004821!RIV/2002/GA0/143102/N
n5:strany
21
n5:aktivita
n21:P
n5:aktivity
P(GA203/00/1339)
n5:dodaniDat
n6:2002
n5:domaciTvurceVysledku
n13:2412594 n13:4977459
n5:druhVysledku
n10:D
n5:duvernostUdaju
n20:S
n5:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
682313
n5:idVysledku
RIV/00216224:14310/01:00004821
n5:jazykVysledku
n17:cze
n5:klicovaSlova
food chain, pathogens, PCR, inhibitors
n5:klicoveSlovo
n19:PCR n19:pathogens n19:food%20chain n19:inhibitors
n5:kontrolniKodProRIV
[6C0195AEADA7]
n5:mistoKonaniAkce
Brno
n5:mistoVydani
Brno
n5:nazevZdroje
V. Pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů
n5:obor
n14:EE
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n5:pocetTvurcuVysledku
2
n5:pocetUcastnikuAkce
0
n5:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n5:projekt
n7:GA203%2F00%2F1339
n5:rokUplatneniVysledku
n6:2001
n5:tvurceVysledku
Španová, Alena Rittich, Bohuslav
n5:typAkce
n18:WRD
n5:zahajeniAkce
2001-01-01+01:00
s:numberOfPages
1
n15:hasPublisher
Masarykova univerzita v Brně
n4:isbn
80-210-2538-7
n11:organizacniJednotka
14310