This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00216208%3A11310%2F13%3A10196612%21RIV14-MSM-11310___/
n17https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00216208%3A11310%2F13%3A10196612%21RIV14-MSM-11310___
rdf:type
skos:Concept n8:Vysledek
dcterms:description
Chemie potravin a výživa je v současné době velmi aktuální a diskutované téma, proto se stalo předmětem zájmu vznikající disertační práce. Tento článek analyzuje středoškolské učebnice chemie a hodnotí jak je v nich zastoupená problematika chemie potravin a výživy. Jako metoda je použitá frekvenční pojmová analýza. Výsledky ukázaly, že největší pozornost je v učebnicích věnována základním složkám potravy, méně je zastoupená oblast zpracování potravy a stravování. Velmi málo je v učebnicích diskutovaná problematika onemocnění spojených s výživou a jejich prevence. Chemie potravin a výživa je v současné době velmi aktuální a diskutované téma, proto se stalo předmětem zájmu vznikající disertační práce. Tento článek analyzuje středoškolské učebnice chemie a hodnotí jak je v nich zastoupená problematika chemie potravin a výživy. Jako metoda je použitá frekvenční pojmová analýza. Výsledky ukázaly, že největší pozornost je v učebnicích věnována základním složkám potravy, méně je zastoupená oblast zpracování potravy a stravování. Velmi málo je v učebnicích diskutovaná problematika onemocnění spojených s výživou a jejich prevence. Food chemistry and nutrition is nowadays very current and debated topic, therefore has become a subject of interest arising dissertation.This article analyzes high school chemistry textbooks, evaluates the representation issue Food chemistry and nutrition. As a metodology is used frequency conceptual analisis. Results showed that the greatest attention in textbooks focus on basic components of food, less focus on food processing and catering. Very little is discussed in textbooks disease problems associated with nutrition and prevention.
dcterms:title
Chemie potravin a výživa ve středoškolských učebnicích chemie Food chemistry and nutrition in chemistry textbooks for secondary schools Chemie potravin a výživa ve středoškolských učebnicích chemie
skos:prefLabel
Chemie potravin a výživa ve středoškolských učebnicích chemie Food chemistry and nutrition in chemistry textbooks for secondary schools Chemie potravin a výživa ve středoškolských učebnicích chemie
skos:notation
RIV/00216208:11310/13:10196612!RIV14-MSM-11310___
n8:predkladatel
n9:orjk%3A11310
n3:aktivita
n7:S
n3:aktivity
S
n3:dodaniDat
n4:2014
n3:domaciTvurceVysledku
n12:9796525 n12:8607486
n3:druhVysledku
n21:D
n3:duvernostUdaju
n13:S
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
65241
n3:idVysledku
RIV/00216208:11310/13:10196612
n3:jazykVysledku
n15:cze
n3:klicovaSlova
chemistry textbooks for secondary schools; food chemistry; conceptual analysis
n3:klicoveSlovo
n5:food%20chemistry n5:conceptual%20analysis n5:chemistry%20textbooks%20for%20secondary%20schools
n3:kontrolniKodProRIV
[6A79075E5DA8]
n3:mistoKonaniAkce
Donovaly, Slovensko
n3:mistoVydani
Banská Bystrice, Slovensko
n3:nazevZdroje
Súčasnosť a perspektívy didaktiky chémie III.
n3:obor
n18:AM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2013
n3:tvurceVysledku
Třeštíková, Tereza Klímová, Helena
n3:typAkce
n14:EUR
n3:zahajeniAkce
2013-05-29+02:00
s:numberOfPages
6
n20:hasPublisher
Fakullta prírodných vied, Univerzita Mateja Bela banská Bystrica
n17:isbn
978-80-557-0546-0
n11:organizacniJednotka
11310