This HTML5 document contains 40 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00216208%3A11120%2F07%3A00003002%21RIV12-MSM-11120___/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00216208%3A11120%2F07%3A00003002%21RIV12-MSM-11120___
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Teorii glykemického indexu poprvé popsal profesor university Toronto dr. David Jenkins. Glykemický index je formálně definován jako vzrůstající prostor pod křivkou krevní glukózy po konzumaci 50g sacharidů v testovaném jídle, dělený prostorem pod křivkou po snědení podobného množství referenční potraviny, většinou bílého chleba nebo glukózy. Nabývá hodnot od 0 do 100, některé číslo 100 i překračují. GI 100 má referenční potravina, se kterou se ostatní potraviny srovnávají. Čím je GI vyšší, tím rychleji se potravina vstřebává a tím rychleji narůstá hladina krevní glukózy a inzulínu. Potraviny s nízkým GI příznivě ovlivňují lidské zdraví v několika směrech. Theory of glycemic index was first described by Dr. Professor University of Toronto David Jenkins. The glycemic index is formally defined as the area under the curve increased blood glucose after eating 50 grams carbohydrate in test meals, divided by area under the curve after eating a similar quantity of reference food usually white bread or glucose. It takes values ​​from 0 to 100, some even exceed the number 100. GI 100 is the reference food with which to compare other foods. The higher the GI, the faster the food is absorbed faster by increasing blood glucose and insulin. Foods with low GI positively affect human health in several ways. Teorii glykemického indexu poprvé popsal profesor university Toronto dr. David Jenkins. Glykemický index je formálně definován jako vzrůstající prostor pod křivkou krevní glukózy po konzumaci 50g sacharidů v testovaném jídle, dělený prostorem pod křivkou po snědení podobného množství referenční potraviny, většinou bílého chleba nebo glukózy. Nabývá hodnot od 0 do 100, některé číslo 100 i překračují. GI 100 má referenční potravina, se kterou se ostatní potraviny srovnávají. Čím je GI vyšší, tím rychleji se potravina vstřebává a tím rychleji narůstá hladina krevní glukózy a inzulínu. Potraviny s nízkým GI příznivě ovlivňují lidské zdraví v několika směrech.
dcterms:title
Glykemický index potravin Glykemický index potravin Glycemic index of food
skos:prefLabel
Glycemic index of food Glykemický index potravin Glykemický index potravin
skos:notation
RIV/00216208:11120/07:00003002!RIV12-MSM-11120___
n3:aktivita
n10:S
n3:aktivity
S
n3:cisloPeriodika
4
n3:dodaniDat
n7:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n9:6782574 n9:9165371
n3:druhVysledku
n15:J
n3:duvernostUdaju
n5:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
423505
n3:idVysledku
RIV/00216208:11120/07:00003002
n3:jazykVysledku
n4:cze
n3:klicovaSlova
glycemic index; food
n3:klicoveSlovo
n11:food n11:glycemic%20index
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[94833B2B217C]
n3:nazevZdroje
Výživa a potraviny
n3:obor
n16:FB
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n7:2007
n3:svazekPeriodika
62
n3:tvurceVysledku
Kavínová, Hana Rambousková, Jolana
s:issn
1211-846X
s:numberOfPages
3
n14:organizacniJednotka
11120