This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n7http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00216208%3A11120%2F03%3A00007313%21RIV%2F2004%2FMZ0%2F111204%2FN/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00216208%3A11120%2F03%3A00007313%21RIV%2F2004%2FMZ0%2F111204%2FN
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
dcterms:description
Eating habits in pregnancy were studied in 96 gypsy women and 198 women of majority population using methods of food history and food frequency questionnaire. In both samples, the same weight increase was found in the course of pregnancy, significant difference was present in using food supplements (22 % of gypsy mothers, 74.7 % of mothers of majority population). Gypsy pregnant women eat more often rolls, pasty, liver, smoked sausages, French fries, chips, delicatessen products and sweet beverages; concerning fat they prefer butter and lard. Higher number of smokers was found in Gypsy mothers both in pregnancy and before pregnancy. Byly studovány stravovací zvyklosti v těhotenství u souboru 96 romských žen a 198 žen většinové populace metodou výživové anamnézy a food frekvenčního dotazníku. V obou souborech byl prokázán stejný váhový přírustek v průběhu těhotenství, významný byl rozdíl v používání nutričních doplňků (22 % romských matek, 74,7 % matek většinové populace). Romské těhotné časteji konzumují rohlíky, housky, paštiky, játra, uzeniny, hranolky, chipsy, lahudkářské výrobky a slazené limonády, z tuků preferují máslo a sádlo. Vyšší počet kuřaček byl mezi romskými matkami a to jak v průběhu těhotenství, tak před těhotenstvím.
dcterms:title
Stravovací zvyklosti romských tehotných žen Eating Habits of Gypsy Pregnant Women Stravovací zvyklosti romských tehotných žen
skos:prefLabel
Eating Habits of Gypsy Pregnant Women Stravovací zvyklosti romských tehotných žen Stravovací zvyklosti romských tehotných žen
skos:notation
RIV/00216208:11120/03:00007313!RIV/2004/MZ0/111204/N
n3:strany
187;193
n3:aktivita
n9:P
n3:aktivity
P(NJ6120)
n3:cisloPeriodika
4
n3:dodaniDat
n15:2004
n3:domaciTvurceVysledku
n4:7496915 n4:4785525 n4:6122116 n4:9131000 n4:6782574
n3:druhVysledku
n6:J
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n5:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
629059
n3:idVysledku
RIV/00216208:11120/03:00007313
n3:jazykVysledku
n14:cze
n3:klicovaSlova
Eating;Habits;Gypsy;Pregnant;Women
n3:klicoveSlovo
n16:Gypsy n16:Eating n16:Pregnant n16:Habits n16:Women
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[1C4F71BDEFB9]
n3:nazevZdroje
Hygiena
n3:obor
n13:FB
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:pocetUcastnikuAkce
0
n3:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n3:projekt
n10:NJ6120
n3:rokUplatneniVysledku
n15:2003
n3:svazekPeriodika
48
n3:tvurceVysledku
Anděl, Michal Procházka, Bohumil Rambousková, Jolana Dlouhý, Pavel Pokorný, Rajmund
s:issn
1210-7840
s:numberOfPages
7
n7:organizacniJednotka
11120