This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n15https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027251%3A_____%2F10%3A%230000334%21RIV11-MZE-00027251/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027251%3A_____%2F10%3A%230000334%21RIV11-MZE-00027251
rdf:type
skos:Concept n14:Vysledek
dcterms:description
The study aims at problems of the competitiveness and the performance of the Czech food industry. Both these aspects are evaluated in the context of the domestic manufacturing sector and market as well as from the point of view of relationships to foreign trade, i.e. in the context of European and world markets. This study, in the light of the methodology, applies the economic model based on inputoutput analysis. The competitiveness is evaluated using RCA index. Most of the statistical data refer to the period 2000-2008, i.e. before and after the accession to the EU. In addition a special survey investigating opinions of food entrepreneuris on the competitiveness was contucted. Studie se zabývá problematikou konkurenceschopnosti a výkonnosti potravinářského průmyslu v ČR. Oba tyto atributy jsou hodnoceny jak v rámci tuzemského zpracovatelského průmyslu a trhu, tak z hlediska relací v zahraničním obchodě, tedy v souvislosti s evropským a světovým trhem. Z metodického hlediska studie aplikuje ekonomický model, založený na input-output analýze. Vlastní konkurenceschopnost je posuzována podle indexu RCA. Indikátory jsou propočteny většinou z databáze let 2000 až 2008, tj. období před a po vstupu ČR do EU. Dále byly využity výsledky dotazníkového šetření, které zjišťovalo pohled potravinářského podnikatelského sektoru na konkurenceschopnost. Studie se zabývá problematikou konkurenceschopnosti a výkonnosti potravinářského průmyslu v ČR. Oba tyto atributy jsou hodnoceny jak v rámci tuzemského zpracovatelského průmyslu a trhu, tak z hlediska relací v zahraničním obchodě, tedy v souvislosti s evropským a světovým trhem. Z metodického hlediska studie aplikuje ekonomický model, založený na input-output analýze. Vlastní konkurenceschopnost je posuzována podle indexu RCA. Indikátory jsou propočteny většinou z databáze let 2000 až 2008, tj. období před a po vstupu ČR do EU. Dále byly využity výsledky dotazníkového šetření, které zjišťovalo pohled potravinářského podnikatelského sektoru na konkurenceschopnost.
dcterms:title
Konkurenceschopnost potravinářského sektoru ČR Konkurenceschopnost potravinářského sektoru ČR The Competitiveness of the CZ Food Industry
skos:prefLabel
Konkurenceschopnost potravinářského sektoru ČR The Competitiveness of the CZ Food Industry Konkurenceschopnost potravinářského sektoru ČR
skos:notation
RIV/00027251:_____/10:#0000334!RIV11-MZE-00027251
n3:aktivita
n13:Z
n3:aktivity
Z(MZE0002725101)
n3:dodaniDat
n12:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n6:4881362 n6:9980091 n6:5553075 n6:9007156 n6:1507869 n6:4066480
n3:druhVysledku
n17:B
n3:duvernostUdaju
n8:S
n3:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
266992
n3:idVysledku
RIV/00027251:_____/10:#0000334
n3:jazykVysledku
n7:cze
n3:klicovaSlova
competitiveness; food industry
n3:klicoveSlovo
n4:competitiveness n4:food%20industry
n3:kontrolniKodProRIV
[B3B99E662229]
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevEdiceCisloSvazku
100
n3:nazevZdroje
Konkurenceschopnost potravinářského sektoru ČR
n3:obor
n5:GA
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
6
n3:pocetStranKnihy
57
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:rokUplatneniVysledku
n12:2010
n3:tvurceVysledku
Plášil, Martin Mejstříková, Lenka Pokorný, Václav Putićová, Marie Mezera, Josef Froněk, Pavel
n3:zamer
n18:MZE0002725101
s:numberOfPages
57
n16:hasPublisher
Ústav zemědělské ekonomiky a informací
n15:isbn
978-80-86671-76-5