This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027251%3A_____%2F05%3A10100143%21RIV06-MZE-00027251/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027251%3A_____%2F05%3A10100143%21RIV06-MZE-00027251
rdf:type
n10:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Monitoring firemní struktury potravinářského průmyslu ukázal, že se postupně měnila. Privatizace, demonopolizace a tržní liberalizace byly základními příčinami změn v období hospodářské reformy. V etapě přípravy na vstup do EU se hybnou silou změn ve firemní základně stala potravinová politika, zaměřená na dosažení vysokého stupně potravinové bezpečnosti a kvality, která se opírala o zlepšení legislativního rámce a kontrolního systému. Potravinová strategie po přijetí ČR do EU bude založena na výrobní koncentraci výroby potravin a konkurenční schopnosti českých potravinářských výrobků. Dosažení těchto cílů umožní udržení výkonnosti potravinářského průmyslu v nových podmínkách. Monitoring of firms structure shows that firm´s structure of the food industry has changed. Privatization, demonopolization and market liberalization primarily had been one of the main features in the period of economic reform. In EU accession period thepriority of the Czech national food policy was aimed to high deree of food safety and quality, improvement of the legislative framework in firm´s base and control system. Food strategy after EU accession period should be based on concentration of food production and competitiveness of the Czech food products. Achieving of this aims to enable the keeping efficiency the Czech food industry in future conditions. Monitoring of firms structure shows that firm´s structure of the food industry has changed. Privatization, demonopolization and market liberalization primarily had been one of the main features in the period of economic reform. In EU accession period thepriority of the Czech national food policy was aimed to high deree of food safety and quality, improvement of the legislative framework in firm´s base and control system. Food strategy after EU accession period should be based on concentration of food production and competitiveness of the Czech food products. Achieving of this aims to enable the keeping efficiency the Czech food industry in future conditions.
dcterms:title
Development of firm structure of the Czech food industry sector: retrospect and perspective Development of firm structure of the Czech food industry sector: retrospect and perspective Vývoj podnikatelské struktury potravinářského sektoru ČR: retrospektiva a perspektiva
skos:prefLabel
Vývoj podnikatelské struktury potravinářského sektoru ČR: retrospektiva a perspektiva Development of firm structure of the Czech food industry sector: retrospect and perspective Development of firm structure of the Czech food industry sector: retrospect and perspective
skos:notation
RIV/00027251:_____/05:10100143!RIV06-MZE-00027251
n3:strany
181-184
n3:aktivita
n14:Z
n3:aktivity
Z(MZE0002725101)
n3:cisloPeriodika
4
n3:dodaniDat
n9:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n8:4066480 n8:9980091 n8:9007156
n3:druhVysledku
n16:J
n3:duvernostUdaju
n11:S
n3:entitaPredkladatele
n5:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
517765
n3:idVysledku
RIV/00027251:_____/05:10100143
n3:jazykVysledku
n15:eng
n3:klicovaSlova
the food industry; development of firm structure
n3:klicoveSlovo
n13:the%20food%20industry n13:development%20of%20firm%20structure
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[931454188B01]
n3:nazevZdroje
Agricultural economics
n3:obor
n6:GA
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2005
n3:svazekPeriodika
51
n3:tvurceVysledku
Putičová, Marie Mejstříková, Lenka Mezera, Josef
n3:zamer
n17:MZE0002725101
s:issn
0139-570X
s:numberOfPages
4