This HTML5 document contains 51 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027162%3A_____%2F08%3A%230000410%21RIV09-MZE-00027162/
n19https://schema.org/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027162%3A_____%2F08%3A%230000410%21RIV09-MZE-00027162
rdf:type
skos:Concept n21:Vysledek
dcterms:description
V letech 2006-2007 jsme analyzovali 122 mléčných výrobků (6 typů výrobků) z jedné mlékárny na výskyt Staphylococcus epidermidis. Celkem bylo získáno 47 izolátů S. epidermidis z 26 vzorků, což zahrnovalo všechny typy výrobků. U 3 izolátů byla detekována genetická podmíněnost tvorby biofilmu (přítomnost genů ica operonu). Za použití restrikční endonukleázy SmaI a pulzní gelové elektroforézy byla studována epidemiologická příbuznost izolátů S. epidermidis. Získáno bylo 16 různých pulzotypů, u kterých byla pomocí programu Gel Compare vypočtena procentuální shoda (dendogram). Izoláty byly zařazeny do čtyř skupin (klastry A, B, C, D) s pulzotypy označenými A1-A3, B1-B6, C1-C5, D1-D2. Nejčetněji se vyskytoval klastr C (29 izolátů), z nichž izoláty pulzotypu C2 (16 izolátů) pocházely ze všech typů výrobků kromě másla (čerstvé mléko, sušené mléko, UHT mléko, směsný tuk a zakysané mléčné výrobky). Between 2006 and 2007, we analysed 122 products (6 types of milk products) from a dairy plant for the occurrence of Staphylococcus epidermidis. A total of 47 isolates of S. epidermidis were isolated from 26 samples covering all the product types. In three isolates we detected the ica-operon, encoding for biofilm production. By pulsed-field gel electrophoresis (PFGE), we obtained a total of 16 different PFGE types. Based on the software analysis (Gel Compare) the isolates were classified into four groups (A, B, C, D) with PFGE-types designated as A1-A3, B1-B6, C1-C5 and D1-D2. Subgroup C with five PFGE types and 29 isolates was most frequent. The most often was group C. Sixteen isolates from this group which were of PFGE-type C2 and were found in all product types except for butter (pasteurized, UHT and dried milk, milk fats, fermented milk products). V letech 2006-2007 jsme analyzovali 122 mléčných výrobků (6 typů výrobků) z jedné mlékárny na výskyt Staphylococcus epidermidis. Celkem bylo získáno 47 izolátů S. epidermidis z 26 vzorků, což zahrnovalo všechny typy výrobků. U 3 izolátů byla detekována genetická podmíněnost tvorby biofilmu (přítomnost genů ica operonu). Za použití restrikční endonukleázy SmaI a pulzní gelové elektroforézy byla studována epidemiologická příbuznost izolátů S. epidermidis. Získáno bylo 16 různých pulzotypů, u kterých byla pomocí programu Gel Compare vypočtena procentuální shoda (dendogram). Izoláty byly zařazeny do čtyř skupin (klastry A, B, C, D) s pulzotypy označenými A1-A3, B1-B6, C1-C5, D1-D2. Nejčetněji se vyskytoval klastr C (29 izolátů), z nichž izoláty pulzotypu C2 (16 izolátů) pocházely ze všech typů výrobků kromě másla (čerstvé mléko, sušené mléko, UHT mléko, směsný tuk a zakysané mléčné výrobky).
dcterms:title
Epidemiological typing of Staphylococcus epidermidis Epidemiologická typizace izolátů Staphylococcus epidermidis Epidemiologická typizace izolátů Staphylococcus epidermidis
skos:prefLabel
Epidemiologická typizace izolátů Staphylococcus epidermidis Epidemiologická typizace izolátů Staphylococcus epidermidis Epidemiological typing of Staphylococcus epidermidis
skos:notation
RIV/00027162:_____/08:#0000410!RIV09-MZE-00027162
n3:aktivita
n20:Z n20:P
n3:aktivity
P(1B53018), Z(MZE0002716201)
n3:dodaniDat
n9:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n4:5144523 n4:1703552 n4:5389941 n4:5314240
n3:druhVysledku
n8:D
n3:duvernostUdaju
n13:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
366373
n3:idVysledku
RIV/00027162:_____/08:#0000410
n3:jazykVysledku
n12:cze
n3:klicovaSlova
Staphylococcus epidermidis; milk; epidemiology
n3:klicoveSlovo
n7:milk n7:epidemiology n7:Staphylococcus%20epidermidis
n3:kontrolniKodProRIV
[4BC7C3FFCD0E]
n3:mistoKonaniAkce
Třešť
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Mikrobiologie potravin
n3:obor
n17:EE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:projekt
n18:1B53018
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2008
n3:tvurceVysledku
Pospíšilová, M. Hradecká, Helena Schlegelová, Jarmila Holasová, Martina Bardoň, J. Babák, Vladimír
n3:typAkce
n16:CST
n3:zahajeniAkce
2008-05-19+02:00
n3:zamer
n6:MZE0002716201
s:numberOfPages
9
n14:hasPublisher
Československá společnost mikrobiologická
n19:isbn
978-80-7080-704-0